Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

H MEGAλη του Άρη σχολή


Η κοινή συνισταμένη των διοικήσεων 2004-2013 είναι το δημοσιογραφικό κατεστημένο που τις στήριξε ΟΛΕΣ.

Φυσικά δεν πρόκειται να τσουβαλιάσουμε όλους τους επαγγελματίες δημοσιογράφους ή ραδιοφωνικούς παραγωγούς που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδας μας. Υπάρχουν και καλοί επαγγελματίες οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν κριτική άποψη. Υπάρχουν αυτοί που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και κρίνουν επιχειρηματολογώντας δίχως να ενδιαφέρονται αν οι... "συνάδελφοί" τους ή οι εμπλεκόμενοι με τα του Άρη παραγοντικά ή οπαδικά θα τους βάλουν ταμπέλες. Το ρόλο τους τον ξέρουν αυτοί οι λίγοι... Οι καλοί επαγγελματίες.

Το δημοσιογραφικό κατεστημένο του Άρη έπαιξε αυτά τα 10 χρόνια, που παρακολουθώ ουσιαστικά τον Άρη έχοντας τη δυνατότητα και κρίσης, το ρόλο του χειροκροτητή, του πεινασμένου σκύλου που πεινά για να φάει την είδηση - κόκκαλο ή να προστατέψει τα συμφέροντα του "αφεντικού" του. Όλες οι διοικήσεις είχαν τη στήριξη του MEGAλου καναλιού της ενημέρωσης από το οποίο οι φίλαθλοι και οπαδοί του Άρη "πίνουμε νεράκι".

Έχουμε μικρύνει τόσο την ομάδα, που ενώ παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, το δημοσιογραφικό κατεστημένο του Άρη μας παρουσίασε μετά την ομολογουμένως μεγάλη νίκη (ειδικά με τον τρόπο που ήρθε) του Άρη, το γούρι του ενός παίχτη, τι έφαγαν μετά τη νίκη, τι είπαν οι γονείς τους και οι γυναίκες τους, πως νανούρισαν τα παιδιά τους. Μας έκαναν να θεωρούμε τεραστίου μεγέθους επιτυχία μία νίκη σε 7 αγωνιστικές. Κι όταν ακούς και τους απέναντι δημοσιογράφους να γκρινιάζουν γιατί η ομάδα τους είναι δεύτερη και δεν παίζει καλή μπάλα τότε θέλεις να πηδήξεις από κανένα μπαλκόνι για να μη τρελαθείς.

Από την άλλη, κάποιοι καλούν τον κόσμο του Άρη να μη λαϊκίζει. Το θέμα είναι ότι αυτοί που το λένε δεν τον σπούδασαν απλά αλλά τον δίδαξαν και το διδάσκουν το λαϊκισμό είτε με τα λεγόμενά τους κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους καριέρας είτε με τα concepts των εκπομπών τους είτε με τη στενή συνεργασία τους με άλλους επαγγελματίες του λαϊκισμού (που ανήκουν σε άλλες ομάδες). Οι Πρετεντέρηδες του Άρη μπορεί να μην έχουν άσπρα μαλλιά αλλά μεγάλες κοιλιές ή σκουλαρίκια στα αυτιά.

Όπως είναι λογικό, πολλούς από αυτούς, ο κόσμος του Άρη τους γνωρίζει πλέον και παρακολουθεί τα όσα λένε με μεγάλη επιφυλακτικότητα. Γι αυτό το λόγο οι εκπομπές τους σημειώνουν ποσοστά ακροαματικότητας... πίσσας και νικοτίνης. Σε κάποιους ταιριάζει η πίσσα άλλωστε αφού κάνουν εκπομπές με πούπουλα. Πίσσα και πούπουλα λοιπόν σ' αυτούς.

Το αρνητικό είναι ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν τους έχει αποβάλει το σύστημα του Άρη. Ακόμα τους "ταϊζει" ο Άρης, ίσως όχι άμεσα όπως παλαιότερα, αλλά εμμέσως. Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι επιτελούν και σπουδαίο έργο υπέρ του Άρη με την παρουσία τους στα ερτζιανά. Έργο, με μισθό βέβαια οι επαγγελματίες οπαδοί-παραγωγοί.

Η νέα δημοσιογραφική γενιά του Άρη μπορεί να είναι η ελπίδα του συλλόγου. Πραγματικά, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι και ταλαντούχες (στα αυτιά μου και στα μάτια μου) νέοι και νέες δημοσιογράφοι που πρέπει να αρπάξουν τις ευκαιρίες. Όχι όμως να πάρουν τη βρώμικη σκυτάλη της ΜEGAλης του Άρη σχολής, που τον αντιμετωπίζει ως "μικρό", αλλά να αλλάξουν το σκηνικό στα της αρειανής ενημέρωσης και να καλύπτουν το ρεπορτάζ του πρωταθλητή (στα μάτια τους) Άρη. 

ΥΓ. Και οι κρίνοντες κρίνονται.

ΥΓ2. Το όνειρο για το μεγάλο στόχο ίσως το βαπτίσουν λαϊκισμό. Αυτοί ας καλύψουν το ρεπορτάζ του Πανιωνίου.

ΥΓ3. Ροκ Έλσνερ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ μας κι άλλο έστω και σε διαφορετική θέση για την οποία αποκτήθηκες... Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Άρη στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Ηρακλή (ο οποίος αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ).

ΥΓ4. Ο Μιλίνκοβιτς είναι ξεκάθαρο πλέον πως έχει διορθώσει πολλά κακώς κείμενα αφού εκτός όλων των άλλων τεχνικών θεμάτων έχει βοηθήσει στην -σε μεγάλο βαθμό- αξιοποίηση του ρόστερ της ομάδας. Η επιλογή της διοίκησης κρίνεται ως τώρα επιτυχημένη και πιθανώς με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου