Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

O Σαουρίδης στο Θωμαϊδη


Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, ΚΑΕ, Λέσχης και ΑΣ Άρης Γιάννης Σαουρίδης θα λύσει τη σιωπή του τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στη ραδιοφωνική εκπομπή "Στη σέντρα" του "Αθλητικού Metropolis" και το "γραφείο τύπου του Κοντομηνά" και "ποντίκι" Κυριάκο Θωμαϊδη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Σαουρίδης θα παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αποχώρησε φτωχότερος από τον Άρη...

Αποκάλυψη: το διήμερο του Γκάλη, η παρέλαση διασημοτήτων και οι τέσσερις ομάδες



Τον τελευταίο καιρό ειδήσεις σχετικά με την εκδήλωση που ετοιμάζει ο Άρης για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα νερά είναι λιμνάζοντα. Η επιτροπή που έχει αναλάβει να οργανώσει την εκδήλωση ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Basketplus.gr, η εκδήλωση θα γίνει σε ένα διήμερο μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1, ήτοι στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Οι «κίτρινοι» είναι σε επαφές με τον ΕΣΑΚΕ για να μπορέσουν να οριστικοποιήσουν την ημερομηνία. Κάτι που δεν είναι εύκολο, αφού θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Οι διάσημοι που θα παρελάσουν από το Αλεξάνδρειο θα είναι πολλοί. Θεωρείται βέβαιο ότι το «παρών» θα δώσουν παλιοί αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αντίπαλοι του Νίκου Γκάλη στα παρκέ, από ομάδες – θρύλους όπως η Γιουγκοπλάστικα, η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα και όχι μόνο. Αυτοί αναμένεται να αποτελέσουν την πρώτη ομάδα. Άλλη μία θα απαρτίσουν οι παλιοί συμπαίκτες του «Γκάνγκστερ» στον ¨Αρη, ενώ θα παίξουν η νυν ομάδα των «κιτρίνων» και πιθανώς η Λιμόζ του πάλαι ποτέ «διόσκουρου» του Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη!

Όπως γίνεται κατανοητό, ο Άρης ετοιμάζει φαντασμαγορική εκδήλωση για να τιμήσει το μεγαλύτερο Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της ομάδας αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Μία εκδήλωση που δε θα περιοριστεί σε ένα απλό φιλικό ματς και θα διαρκέσει δύο μέρες. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα χάπενινγκ στα πλάνα, τα οποία θα αποκαλύψει όταν είναι έτοιμη η επιτροπή και φυσικά η ΚΑΕ Άρης. Η παραπάνω είναι απλά η... πρώτη γεύση.

πηγή: http://basketplus.gr

H αποστολή για τον αγώνα με τον Ο.Σ.Φ.Π.

Με την μεσημεριανή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου ολοκληρώνεται αύριο η προετοιμασία του ΑΡΗ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (24/02, 19:30).


Ο Γιάννης Μιχαλήτσος, πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή (αύριο το απόγευμα θα πετάξει για την Αθήνα), η οποία αποτελείται από τους εξής παίκτες: Διούδης, Γκελής, Νούνο Κοέλιο, Πουλίδο, Αγγελούδης, Γιαννιώτας Διαμαντάκος, Ζαραδούκας, Ηρακλής, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Κοτσαρίδης, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τάτος, Τριανταφυλλάκος, Τσουκάνης.

Να θυμίσουμε ότι θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μάρκος Βελλίδης, Νίκος Ψυχογιός, καθώς και ο τιμωρημένος Νταβίντ Αγκάνθο.

To σημερινό πρωτοσέλιδο του Super Aris

To δικό τους μήνυμα δίνουν σήμερα οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Άρη μέσω της εφημερίδας τους.

Αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης του 99


Άλλη μια σκληρή μάχη κέρδισε το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ Άρης στην προσπάθεια εξυγίανσης της.

Οι «κίτρινοι» ζήτησαν και πέτυχαν αναβολή στην συζήτηση της υπόθεσης για υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99 για τις 26 Απριλίου. Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου συμφώνησε καθώς πιστεύει ότι σε αυτό το διάστημα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» προκειμένου και η εταιρεία να πληρώσει τις υποχρεώσεις της με διακανονισμό βιώσιμο αλλά και το δημόσιο να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται. Οι νομικοί της ΚΑΕ Άρης τόνισαν ότι η ΚΑΕ Άρης δεν προτίθεται να κουρέψει τις όφειλες της προς την Εφορεία απλώς ο διακανονισμός που θα γίνει θα πρέπει να της επιτρέπει να λειτουργεί. Και ενόψει του νέου νομοσχεδίου για τους μεγαλοοφειλέτες οφείλουν να περιμένουν.

Ωστόσο αντίδραση στην αναβολή και στην παράταση της ισχύς της προσωρινής διαταγής υπήρξε από την πλευρά των αθλητών. Οι παίκτες που έχουν ορίσει ως νομικό τους εκπρόσωπο τον Νίκος Πετράτο, παρέστησαν μέσω του Θεσσαλονικιού δικηγόρου, Αλέξη Βαγιάτα. Υποστήριξαν ενοποιών του δικαστηρίου ότι οι αθλητές είναι εργαζόμενοι και έχουν ανάγκη τα χρήματα.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν η προσωρινή διαταγή με την οποία η ΚΑΕ Άρης προστατεύεται από τους πιστωτές της θα έχει ισχύει και για τους αθλητές μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης τον Απρίλιο. Η απόφαση αναμένεται.

Στην συζήτηση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της πρώην ΚΑΕ Ηρακλής.

πηγή: http://www.basketplus.gr

Δηλώσεις Αγγέλου, Ασημακόπουλου

Το ντέρμπι της αγωνιστικής δεν είναι άλλο από τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Άρη στο κλειστό της Νέας Σμύρνης το Σάββατο 23/2 και ώρα 16:00,με τις δύο ομάδες να έχουν μακρά προϊστορία. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από την ΕΤ1. Ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Αντώνης Ασημακόπουλος έκαναν σύντομες δηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.



Βαγγέλης Αγγέλου: «Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έτσι, λοιπόν, η ανταγωνιστικότητα απέναντί της μόνο κέρδος μπορεί να έχει για τη δική μας ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζουμε να μην προκύψουν τα ίδια λάθη και σε αυτό το παιχνίδι, όπως συμβαίνει τελευταία».

Αντώνης Ασημακόπουλος: «Η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι δύσκολη, απέναντι σε μία καλή και φορμαρισμένη ομάδα, που έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς. Εμείς θα κατέβουμε στο γήπεδο και θα παίξουμε έτσι, ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν».

Στη στενή...


Το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης για μη απόδοση του ΦΠΑ στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς της θητείας του.

Οι «κίτρινοι» δεν έχουν καταβάλει τις τελευταίες τέσσερις δόσεις οφειλών προς το δημόσιο, λόγω της πρόθεσής τους να υπαχθούν στο άρθρο 99 αλλά και προηγούμενων χρήσεων. Η προσωρινή διαταγή προστατεύει την εταιρία, όχι όμως και τα φυσικά πρόσωπα σε περιπτώσεις μη απόδοσης ΦΠΑ. Το ποσό που δεν έχει αποδοθεί ξεπερνά τις 400.000 ευρώ. Ο Αθανασιάδης αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, καθώς η μη απόδοση ΦΠΑ για πάνω ποσό από 100.000 ευρώ θεωρείται κακουργηματική πράξη. Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, πάντως, αναμένεται να επικαλεστεί το γεγονός ότι η ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης μέσω του 99 και επομένως ρύθμισης των οφειλών.  Αλλιώς η ΠΑΕ Άρης θα πρέπει να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό (περίπου το 20% των οφειλομένων) ώστε να αφεθεί ελεύθερος!

Τέλος πληροφορίες μιλούν για ένταλμα σύλληψης και για το Ζαμπέτα, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ.

Eκδικάζεται η υπαγωγή στο άρθρο 99

Ο μπασκετικός Άρης είναι έτοιμος να δώσει μία δικαστική μάχη σήμερα. Στο πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί η υπόθεση υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Τα πράγματα δεν πρόκειται να είναι εύκολα. Εκτιμήσεις των ανθρώπων του Άρη αναφέρουν πως θα υπάρχουν αρκετοί πιστωτές που θα αντιταχθούν, όμως θεωρούν πως έχουν τα επιχειρήματα για να κερδίσουν την υπόθεση! 

Υπάρχουν πιστωτές που έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους για να ξεκινήσει η ΚΑΕ διαδικασίες για υπαγωγή στο άρθρο 99, υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν συναινέσει και θα εκφράσουν την αντίθεσή τους σήμερα στο δικαστήριο. Είναι δεδομένο ότι οι πελάτες του Νίκου Πετράτου θα αντιταχθούν. Αυτοί είναι οι Ντικούδης, Αργυρόπουλος, Μπάρλος, Σκορδίλης, Κουμπούρας, Χρυσικόπουλος. Οι πέντε τελευταίοι έχουν κερδίσει τις υποθέσεις προσφυγών σε δεύτερο βαθμό, ο Ντικούδης έχει συμφωνήσει προφορικά, αλλά δεν υπάρχει γραπτώς η συμφωνία στον διακανονισμό, οπότε δεν θα συναινέσει ούτε αυτός. Επίσης, θα υπάρξει παρέμβαση και της πλευράς του Ηρακλή, αφού εκκρεμεί η υπόθεση Σχορτσανίτη και η δικαστική διαμάχη που κρατάει επτά χρόνια.

Πέρα όμως από τους «εχθρούς», υπάρχουν και οι φίλοι και αναφερόμαστε σε πιστωτές της εταιρίας, οι οποίοι υπέγραψαν συναινετικές επιστολές και στη συγκεκριμένη συνομοταξία εντάσσονται - μεταξύ άλλων οι Χατζηβρέττας, Ταπούτος, Βεργίνης, Τσαϊρέλης, Αλεξανδρής και άλλοι. 

Ερωτηματικό προς το παρόν αποτελεί η στάση του δημοσίου, γιατί υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πλέον είναι κόντρα σε όλες τις υποθέσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, όμως επίσημη απόφαση για κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν υπάρχει, ενώ επίσης παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ΚΑΕ Άρης δεν ζητάει «κούρεμα» αλλά αύξηση των δόσεων.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αναβολής της υπόθεσης, αλλά σε αυτή τη περίπτωση η ΚΑΕ θα πρέπει να εξασφαλίσει τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής για υπαγωγή στο άρθρο 99.