Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Νίκος Παπαδόπουλος: Με θέλουν 40 αρειανοί! Δεν παραιτούμαι!

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό, ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος. Για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια διοίκησής του στον Ερασιτέχνη Άρη, βρίσκεται στο στόχαστρο των οργανωμένων οπαδών αλλά και μεγάλης μερίδας του κόσμου της ομάδας, που τον θεωρεί υπεύθυνο για την οικονομική και αγωνιστική απαξίωση των τμημάτων του Α.Σ. αλλά τον θεωρεί και «συνένοχο» των διοικητικών εγκλημάτων που έγιναν σε ΠΑΕ και ΚΑΕ Άρης, τα τελευταία χρόνια.


«Δέχομαι άδικο πόλεμο. Πόλεμο που δεν προέρχεται από τον κόσμο των οργανωμένων οπαδών, αλλά που εκπορεύεται από ανθρώπους που ήταν σε διοικήσεις του Άρη και θέλουν ετσιθελικά να επιστρέψουν» δήλωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος σε αθλητική ιστοσελίδα, καταθέτοντας την δική του άποψη για όλα όσα του καταλογίζουν.

«Έχω την στήριξη σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, που εξελέγη μέσα από την νόμιμη εκλογική διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό. Αλλά ακόμη και αν πήρα την εντολή να συνεχίσω στην διοίκηση του Συλλόγου, μέσα από τις κάλπες και όχι μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν από τις εκλογές. Αποχωρώ… χθες από τον προεδρικό θώκο του Α.Σ., αλλά μόνο εάν και εφόσον αναλάβει μια αιρετή διοίκηση. Εγώ δεν αφήνω τον Σύλλογο στο έλεος του Θεού, ακυβέρνητο καράβι, στα χέρια μιας διοίκησης που θα προκύψει από Πρωτοδικείο. Ας βρεθεί έναν άνθρωπος από την οικογένεια του Άρη να αναλάβει την ευθύνη, ας μπει μπροστά αν επιθυμεί κάποιο από τα υπόλοιπα μέλη του εκλεγμένου Δ.Σ. του Α.Σ. και εγώ θα αποχωρήσω άμεσα…»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος πήρε στις εκλογές του απαξιωμένου όσο ποτέ Α.Σ. Άρης 40 ψήφους!

Σε ότι αφορά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του από μέλη του Α.Σ., ο Νίκος Παπαδόπουλος την χαρακτήρισε παράτυπη και εκτός καταστατικού. «Από τα 15 μέλη που την κατέθεσαν, μόλις τα 7 ή 8 είναι οικονομικά τακτοποιημένα στον Α.Σ. Οπότε, βάση καταστατικού, από την στιγμή που δεν απαρτίζουν το 10% του Σώματος, δεν υφίσταται η πρόταση μομφής που κατατέθηκε» σημείωσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, ο οποίος στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να ρίχνω λάδι στην φωτιά με δηλώσεις και απαντήσεις δημόσιες. Υπάρχει μια καινούργια οικονομική επιτροπή στον Α.Σ. που απαρτίζεται από νέα πρόσωπα και δουλεύει καθημερινά. Μέσα στον Ιούλιο θα γίνει Γ.Σ. στον Ερασιτέχνη και εκεί θα ειπωθούν πολλά, τόσο για την πρόταση μομφής όσο και για εκείνους που έχουν ξεκινήσει έναν άδικο πόλεμο προς το πρόσωπό μου».

Μέσα σε όλα όσα του καταλογίζονται, ο πάλαι ποτέ εκλεκτός του Γιάννη Σαουρίδη, Νίκος Παπαδόπουλος κατηγορείται και για την αποδόμηση του τμήματος βόλεϊ της ομάδας. Τι απαντά ο ίδιος; «Βλέπω μια ξαφνική αγάπη για το τμήμα βόλεϊ. Ένα τμήμα που ήταν το μοναδικό που εκπροσωπούσε πέρυσι τον Σύλλογο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και είχε… ρεκόρ εισιτηρίων που κόπηκαν τον αριθμό 77» επεσήμανε αρχικά ο πρόεδρος του Α.Σ. και εξήγησε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για την φημολογούμενη διάλυση του τμήματος!

«Και πέρυσι κάναμε μια ομάδα με Έλληνες παίκτες και χαμηλό μπάτζετ, αλλά βρισκόμασταν στην 2η θέση στα μισά ου πρωταθλήματος και αγγίξαμε στο τέλος το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος τελείωναν τα συμβόλαια πολλών παικτών, αλλά δεν μπορούσαμε να τα ανανεώσουμε με τους οικονομικούς όρους που μας ζητούσαν. Ο Τζελάτι για παράδειγμα, μας είπε ότι είχε πρόταση 30 χιλιάδων ευρώ από τον ΠΑΟΚ, ποσό το οποίο εμείς δεν ήταν δυνατόν να διαθέσουμε. Αυτό που θέλω να πω σε εκείνους που πραγματικά ενδιαφέρονται για το βόλεϊ του Άρη, αλλά και για εκείνους που… κάνουν ότι ενδιαφέρονται για το βόλεϊ του Άρη, είναι πως και φέτος θα κάνουμε μια ομάδα με σφιχτό οικονομικό προϋπολογισμό, που σαν στόχο θα έχει μια αξιοπρεπή πορεία. Ο Βαγγέλης Κουτσονίκας θα παραμείνει προπονητής, υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι παίκτες στην αγορά καθώς μόνο 4-5 ομάδες έχουν κάνει κινήσεις, οπότε θα είμαστε σύντομα σε θέση να ξεκινήσουμε το κτίσιμο μιας Ελληνικής ομάδας. Την οποία, αν μας δοθεί η ευκαιρία και έχουμε την δυνατότητα, θα προσπαθήσουμε να την διανθίσουμε και με κάποιον ξένο παίκτη».

Τέλος, σε ότι αφορά την σχέση που είχε με παλιές διοικήσεις της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, αλλά και με την προηγούμενη διοίκηση Σαουρίδη στον Super 3, ο Νίκος Παπαδόπουλος υπεραμύνθηκε του εαυτού του, ξεκαθαρίζοντας: «Στον Άρη επιχειρείται ένα πρωτοφανές τσουβάλιασμα. Εγώ δεν μπορώ να μπω σε αυτήν την διαδικασία. Δεν είμαι λαμόγιο, δεν έχω καρπωθεί χρήματα από τον Άρη. Έχω να πω πολλά και για πολλούς, αλλά θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή και με τον αρμόζοντα τρόπο. Ίσως και με μια συνέντευξη Τύπου. Αλλά προς το παρόν με ενδιαφέρει να παλεύω με τα πολλά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα του Συλλόγου».