Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Aρβανίτης: «Πανέτοιμοι για το άρθρο 99, αδελφός μου ο Κουρόγλου»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό για τις προετοιμασίες που γίνονται για την εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99, ενώ σχολίασε και την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Άρης, κ. Κουρόγλου.


Για την εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99 την προσεχή Παρασκευή: « Είμαστε πανέτοιμοι για την μάχη της Παρασκευής, χρειάζονται ακόμη κάποιες δουλειές βέβαια, αλλά προσπαθούμε να μαζέψουμε κάθε τεκμήριο, κάθε λεπτομέρεια να είναι στην εντέλεια, καθώς είναι πολύ σημαντική η εκδίκαση. Θα είναι δίπλα μας και οι μέτοχοι, εγώ τους το ζήτησα».

Για την χθεσινή παραίτηση του αντιπροέδρου της ΚΑΕ, Θοδωρή Κουρόγλου: «Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Μίλησα μαζί του, είναι αδερφικός μου φίλος. Τον ευχαρίστησα για την προσφορά του, αλλά από ‘κει και πέρα συνεχίζουμε την συνεργασία μας μέσω της «ΓΕΝΕΣΙΣ». Επειδή έχεις μια μικρή διαφωνία με τον αδελφό σου, δε σημαίνει πως δεν είναι αδελφός σου».

Για τον αντικαταστάτη του κου Κουρόγλου: «Ο κος Κουρόγλου, θα αντικατασταθεί από τον κο Ζουλιάμη, ο οποίος είναι και χορηγός του Άρη. Σε καμία περίπτωση δεν μικραίνει η οικογένεια της ομάδας, ίσα- ίσα. Νομίζω πως μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, διευρύνεται ο κύκλος της».

«Δεν θα έχει πρόβλημα ο Άρης, αν κάνει ένσταση η ΑΕΚ»

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αργύρης Αργυριάδης μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την ενδεχόμενη ένσταση της ΑΕΚ για την υπαγωγή των «κιτρίνων» στο άρθρο 99.


Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Άρης, Αργύρης Αργυριάδης με δηλώσεις του τόνισε την πεποίθησή του ότι οι «κίτρινοι» δεν απειλούνται με την ενδεχόμενη κατάθεση της ένστασης της ΑΕΚ για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο νομικός του Άρη:

Αρχικά, είπε: «Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο Άρης σε περίπτωση που η ΑΕΚ καταγγείλει πως προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια και πιο συγκεκριμένα για το άρθρο 99, δεν είναι παράνομο. Απαγορεύεται να προσφύγεις για υποθέσεις που έχουν δικαστεί, έχει βγει απόφαση και θες να απαλλαχθείς ή να την μειώσεις. Αντίθετα, ο Άρης το έκανε για να διακανονίσει ανοιχτές οικονομικές υποθέσεις του».

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ούτε νομικό θέμα, ούτε θέμα ουσίας. Οι νόμοι έχουν μια ιεράρχηση. Ένας από τους κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι και αυτός του άρθρου 99. Οι κανόνες του πτωχευτικού δικαίου είναι κανόνες δημόσιας τάξεως, αυτοί υπερισχύουν του άρθρου 35 που επικαλείται η ΑΕΚ. Το δημόσιο ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την υπαγωγή του Άρη στο 99 και χθες μάλιστα πήρε νέα αναβολή των υποθέσεων από το διαιτητικό της ΕΠΟ για τις 28 Μαΐου».

Για το άρθρο 44 που είχε υπαχθεί η ΑΕΚ και την σχέση που έχει με το 99:«Το άρθρο 99 είναι στην ουσία μια εξέλιξη του 44. Φέτος θυμήθηκε την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια; Η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα μέσα στη χρονιά για να αποφύγει καταστάσεις ή να προσφύγει στα δικαστήρια για αναβολή υποθέσεων».

Για τη σημερινή εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ: «Σήμερα είναι η εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ, αλλά γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους κατά τη γνώμη μου. Για να έχει μια ελπίδα ο λαός της ΑΕΚ. Μπορεί και να μην διεκδικήσουν τίποτα, δεν αποκλείεται»..

Για το ποια είναι η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ: «Ίσως η λύση για την ΑΕΚ ώστε να καθαρίσει από χρέη και να επέλθει μια οριστική κάθαρση στις τάξεις της. Ίσως να είναι καλύτερα να πάει στη Γ' Εθνική και να επανέρθει κάποια στιγμή καθαρή».

Για το βαθμό δυσκολίας του άρθρου 99 αλλά και την κωλυσιεργία της ΑΕΚ σε αυτό το ζήτημα: «Είναι μια πολύ σύνθετη υπόθεση. Πρέπει να μιλάς με παίκτες, μάνατζερ, δικηγόρους αυτών. Και, ξέρετε, μπορεί να παίζει στη Λατινική Αμερική ή στη Γαλλία ή οπουδήποτε και να του εξηγήσεις τι είναι το άρθρο 99, πως θα του καταβληθούν οι δόσεις, κλπ, κλπ. Και η ΑΕΚ ήθελε να υπαχθεί από το Νοέμβριο, αλλά δεν μπόρεσε να κινήσει τις διαδικασίες».

Aναβολή - ανάσα στις υποθέσεις του Άρη!

Αναβολή για τις 28 Μαΐου πήραν όλες οι υποθέσεις που είχε ο Άρης στο διαιτητικό δικαστήριο για οφειλές προς ποδοσφαιριστές.


Μεταξυ άλλων οι υποθέσεις που ήταν προγραμματισμένες να εκδικαστούν χθες ήταν αυτές των Σανκαρέ, Φατί, Μενδρινού, Κουλουχέρη και Ντίκο. Έτσι οι «κίτρινοι» με την αναβολή αυτή πήραν μια παράταση ενός μήνα και λίγο παραπάνω προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν μια συναινετική λύση με τους ποδοσφαιριστές.

FIFA: Την ΑΕΚ την ίδρυσαν Τούρκοι!

Ο λόγος γι' αυτό που ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και αναπαρήγαγε η FIFA στην γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας της.


Στο κείμενο για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο σύλλογος ιδρύθηκε από Τούρκους μετανάστες!