Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

O... άθλος του Ηρακλή


Με νέα πρόσωπα της σημερινής πρωινής προπόνησης του Άρη τους Νίκο Αγγελούδη και Ανδρέα Ηρακλή συνεχίστηκε η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανθρακικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Το σημερινό πρόγραμμα του Σούλη Παπαδόπουλου περιλάμβανε πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Όπως αναμένονταν, ο Αγγελούδης μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, θέτοντας έτσι εαυτόν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας για το ματς του Σαββάτου.

Όμως η ευχάριστη είδηση της ημέρας ήρθε από τον Ηρακλή. Ο 23χρονος αμυντικός γυμνάστηκε σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις, κερδίζοντας έτσι τη μάχη με τον χρόνο σχετικά με την επιστροφή του στις προπονήσεις.

Εν τω μεταξύ ο Νίκος Ψυχογιός συνέχισε και σήμερα το πρόγραμμα της αποκατάστασής του, ενώ ο Μιχάλης Γιαννίτσης ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ο Άντι Ρένια, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ώμου, όπως είναι γνωστό, θα ξεκινήσει προπονήσεις την ερχόμενη εβδομάδα και αύριο τέλος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή προπόνηση ο Παπαδόπουλος έβαλε σε 5Χ5 χώρο τους ποδοσφαιριστές του χωρισμένους με στηρίγματα εκτός χώρου, τρέχοντας πολύ πιέζοντας συνεχώς και σουτάροντας, σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα.

Στόχος της συγκεκριμένης άσκησης να υπάρξει αυξημένη ετοιμότητα για πίεση στον αντίπαλο και ασφυκτικό παιχνίδι με τον τεχνικό του Άρη πάντως να μην άνοιξε ακόμη τα χαρτιά του για την βασική ενδεκάδα.

Tην τρίτη πιο νεανική ομάδα στο πρωτάθλημα έχει ο Άρης


Ο Πανιώνιος είναι η "νεότερη" ομάδα του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ να είναι επίσης πολύ "νέα" όπως φυσικά και η ομάδα του Άρη που ακολουθεί με μικρή διαφορά στην τρίτη θέση. Στον αντίποδα η πιο "γερασμένη" είναι η ομάδα της Βέροιας. Αναλυτικά:

Μέσος όρος ηλικίας ομάδων

Βέροια: 28.1

Πανθρακικός: 27.4

Πλατανιάς: 26.8

Αστέρας Τρίπολης: 26.7

Ολυμπιακός: 26.3

Ξάνθη: 26.3

Ατρόμητος: 25.9

Λεβαδειακός: 25.9

ΠΑΟΚ: 25.5

Παναθηναϊκός: 24.1

ΠΑΣ Γιάννινα: 24

ΟΦΗ: 23.7

Κέρκυρα: 23.7

Άρης: 22.9

ΑΕΚ: 22.8

Πανιώνιος: 22.7

Διαμαντάκος: "Να βοηθήσουμε εμείς για να βοηθήσει κι ο Θεός"!

Ο άσος του Άρη με το ...μυαλό στον τελικό με τον Πανθρακικό, εξηγεί πώς θα καταφέρει η ομάδα του να μείνει στη Σούπερ Λίγκα, μιλάει για το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και τον Σούλη Παπαδόπουλο, αλλά και για την ατυχία στα Γιάννινα.


Αναλυτικά:

Η ήττα από τον ΠΑΣ σας έφερε και πάλι σε δύσκολη θέση. Πώς βλέπεις την κατάσταση;

"Ουσιαστικά είμαστε κάτω από όλους και προσπαθούμε. Θέλαμε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν πάρουμε όμως αυτό το ματς με τον Πανθρακικό, θα είμαστε κάπως καλύτερα".

Από ό,τι λέγεται το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και πάλι...

"Ο κόσμος έχει δείξει πως μας βοηθά κάθε φορά. Και μέσα και έξω. Είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθά για τη νίκη. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι μία καυτή έδρα".

Τελικός λοιπόν το παιχνίδι με τον Πανθρακικό;

"Δεν θέλω να λέω πως είναι τελικός κάθε ματς, αλλά αυτό το ματς κρίνει τα πάντα. Ή έστω τα περισσότερα. Με μία νίκη βάζεις τις βάσεις για την παραμονή, αλλά θέλεις και τα δύο επόμενα".

Θέλετε πάλι νίκη με μεγάλο σκορ για να αποκτήσετε ψυχολογία, όπως έγινε με τον Λεβαδειακό;

"Νίκη να ΄ναι και ό,τι να ΄ναι. Έστω και με ...μισό μηδέν".

πηγή: http://www.sportdog.gr

Με Παπαδόπουλο o Πανθρακικός

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις και να είναι έτοιμος για τον «τελικό» με τον Άρη.


Ο Παπαδόπουλος ήταν αμφίβολος, αφού είχε ενοχλήσεις, ωστόσο από σήμερα επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και θέτει εαυτόν στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη για το κρίσιμο ματς. 

Ο Παπαδόπουλος από την αρχή της βδομάδας ήταν σαν... θηρίο στο κλουβί, αφού ήθελε όσο τίποτα να παίξει. Ο 32χρονος επιθετικός αποτελεί την πιο σίγουρη λύση στο σκοράρισμα για την ομάδα του και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Στα τέσσερα ματς κρίνεται μία χρονιά

 Ο Άρης βρίσκεται στα σκοινιά έχοντας μόλις 25 βαθμούς και είναι ακόμα στη ζώνη του υποβιβασμού. Τα πράγματα είναι όντως τόσο τραγικά; Όλα έχουν τελειώσει; Κι όμως... Με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια σώζει τη χρονιά και βάζει happy end σε μια δύσκολη, από κάθε άποψη, σεζόν.

Ο Άρης ψάχνει εννιά ως δέκα βαθμούς στα παιχνίδια με Πανθρακικό (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός) και Ξάνθη (εκτός) για να πάει στους 34-35, όριο που είναι δύσκολο να φτάσουν, πέραν του Πανθρακικού, η Βέροια (έχει 27) και ο ΟΦΗ (έχει 28).

Η ερχόμενη αγωνιστική είναι η θεωρητικά εύκολη για τους δυο τελευταίους, με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον ΠΑΣ και τη Βέροια την Κέρκυρα. Μετά η Βέροια αγωνίζεται στην Τούμπα και ο ΟΦΗ  εκτός με τον Πανθρακικό σε ματς ζωής και θανάτου. Στην προτελευταία η Βέροια υποδέχεται τον Πλατανιά και ο ΟΦΗ τον Ατρόμητο και η χρονιά κλείνει με τη Βέροια να παίζει εκτός με τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Ακόμη και τα πιο απίθανα σενάρια να συμβούν στα παιχνίδια της Βέροιας και του ΟΦΗ, αν ο Άρης νικήσει το τον Πανθρακικό στο «Κλ. Βικελίδης», θα αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα.