Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Γρόλλιος στα "Αθλητικά Νέα 98,7"



O πρόεδρος της KMA, Άγγελος Γρόλλιος αναφέρθηκε ζήτημα του διαχειριστικού ελέγχου, στα χρέη της ΠΑΕ, αλλά και στα χρήματα που δόθηκαν το καλοκαίρι για την εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας μιλώντας στα Αθλητικά Νέα και την εκπομπή "Ποντικοπαγίδα".




Για τον έλεγχο και το γεγονός ότι καθυστέρησε, επεσήμανε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εξτρέ τραπεζών τα οποία πρέπει να πάρουν οι ορκωτοί. Όμως, οι τράπεζες δεν απαντούν από τη μια μέρα στην άλλη και πέσαμε και στο θέμα ότι ο Άρης έχει λογαριασμό στη Marfin. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αυτό είναι σίγουρο από τη στιγμή που έχουμε πληρώσει τις 8.000 ευρώ της προκαταβολής και τώρα θα τους δώσουμε ακόμη 10.000 για να μας δώσουν και το αποτέλεσμα. Κατά την άποψή μου, πρέπει να γίνει κι άλλος έλεγχος, στην Άρης Εμπορική. Αυτό θα το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση ώστε να μπει κι εκεί ορκωτός λογιστής».

Για τους λόγους που εδώ και έξι μήνες δεν έγινε Γενική Συνέλευση, σχολίασε: 

«Αυτό θα απαντηθεί στη Γενική Συνέλευση. Κατά την άποψή μου, αν μιλήσουμε «έξω από το δόντια» κι ο Πέτρος Γαβριηλίδης ήρθε και παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να είναι μέσα σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο να πει την άποψή του και να καταγραφεί στα πρακτικά».

Για το διοικητικό σχήμα το οποίο επελέγη και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Π.Α.Ε. Άρης, χωρίς να ερωτηθούν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του φορέα, ο κ. Γρόλλιος δήλωσε:

 «Υπήρχαν κι άλλοι για να μπουν στη συγκεκριμένη διοίκηση, οι οποίοι αρνήθηκαν», ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τη δήλωση του Αριστοτέλη Ναούμ, ότι αν γινόταν γενική συνέλευση, το συγκεκριμένο σχήμα θα εκλεγόταν με ποσοστό 99%.

Όσον αφορά τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο έλεγχος αποκαλύψει ποινικά αξιόποινες πράξεις και πώς θα αντιδράσει η Λέσχη, τόνισε:

 «Είναι κάτι που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στον κόσμο κι αυτός θα αποφανθεί».

Για τον αριθμό των μελών που έχουν ανανεώσει φέτος τη συνδρομή τους στο φορέα δήλωσε άγνοια: 

«Δεν το ξέρω αυτό το πράγμα απ’ έξω», ενώ για τους λόγους της χαμηλής προσέλευσης μίλησε για τον παράγοντα της οικονομικής κρίσης.

Για το πώς τα χρέη που εμφανίζονται στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ανέρχονται σε περίπου 27 εκατομμύρια, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 32, σημείωσε: 

«Όταν εμείς αναλάβαμε, πιστεύαμε ότι το άνοιγμα του Άρη, με βάση τους διοικούντες, ήταν περί τα 20-21 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζοντας εμείς το πολύ μέχρι 25. Ξαφνικά είδαμε ότι είναι 32.190.000 ευρώ! Όταν καταθέσαμε την αίτηση, το ύψος των χρεών ήταν σαφώς χαμηλότερο από αυτό. Τα υπόλοιπα τα ανακαλύψαμε στη διάρκεια. Έπρεπε οι ορκωτοί να μιλήσουν με όλους τους δικηγόρους οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις του Άρη από το 2004 μέχρι το 2012. Μεταξύ αυτών ήταν και δικηγόρος ο οποίος είχε υποθέσεις της Π.Α.Ε. στη FIFA. Είδαμε να οφείλουμε σε παίκτες που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε, όπως τον Παλαθουέλος και διαφόρους άλλους».

Για το γεγονός ότι έγινε συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση από τον Άρη πριν από λίγα χρόνια, με χρήματα που έπρεπε να δοθούν στην πρώην ομάδα του παίκτη η οποία τώρα έχει προσφύγει στη FIFA, «φωτογραφίζοντας» τον Τόχα, επεσήμανε:

 «Όλες οι ομάδες παίρνουν ελεύθερους παίκτες εδώ και πολλά χρόνια, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Εμείς πήγαμε και πήραμε παίκτη κι έπρεπε να πληρώσουμε και την ομάδα του. Της καταβάλλαμε ένα ποσό, κι αυτή τη στιγμή μας ζητά ένα συγκεκριμένο ποσό, έχοντας προσφύγει στη FIFA, διότι ο Άρης δεν ήταν συνεπής. Δεν πληρώθηκε ούτε ο παίκτης ούτε η ομάδα του».

Όσον αφορά αν και η φετινή χρονιά παρουσιάζει ζημίες, ο κ. Γρόλλιος ήταν κατηγορηματικός: 

«Δεν παρουσιάζει ζημιές σε καμία περίπτωση. Με βάση το μπάτζετ που έχει η Π.Α.Ε., δεν έχει μπει «μέσα»».

Για το αν ο Άρης θα έπαιζε στο πρωτάθλημα φέτος αν δεν είχε εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή, σημείωσε: 

«Δε μπορώ να το ξέρω αυτό. Η άποψή μου, πάντως είναι ότι δε θα μπορούσαμε, δε θα βγαίναμε οικονομικά αν έπρεπε να πληρώσουμε τα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε ποδοσφαιριστές. Εκ του αποτελέσματος, η απόφαση να κινηθούμε στο άρθρο 99 αποδεικνύεται σωστή».

Για το σενάριο που φέρει άνθρωπο του Δ.Σ. της Λέσχης να έχει κάνει επαφή με κάποια ομάδα όσον αφορά το ζήτημα Α.Φ.Μ., τόνισε: 

«Δεν ξέρω τίποτα τέτοιο. Προσωπικά, μπορώ να ορκιστώ ότι δεν έχω κάνει επαφή με καμία ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει ο Άρης το Α.Φ.Μ. του Αιγινιακού, όπως, επί παραδείγματι, ακούγεται το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχει λογική, πρόκειται για μια ομάδα που δε βρίσκεται καν στη Superleague».

Σχετικά με το αν ο φορέας θα κυνηγήσει τους ενόχους εφόσον διαπιστωθούν ατασθαλίες από τον έλεγχο, σχολίασε: 

«Η Λέσχη, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα έχει, θα προσπαθήσει νομικά να κυνηγήσει το θέμα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν κολάσιμες πράξεις μέσα από τον έλεγχο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Πολιτείας να οδηγηθούν στη φυλακή οι ένοχοι».

Για τις 800.000 ευρώ που έδωσε ο Άρης για λήψη ενημερότητας το καλοκαίρι, κι αν ο Άρης θα μπορούσε να γλυτώσει αυτό το ποσό έχοντας καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή πολύ νωρίτερα, σημείωσε: 

«Όταν καταθέσαμε αίτηση, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2012 είχαμε ενημερότητα. Είχαμε ρυθμίσει τα χρέη μας. Αυτό το τονίσαμε στο δικαστήριο για να πάρουμε προσωρινή διαταγή. Η προηγούμενη διοίκηση της Ε.Π.Ο. μας είχε πει ότι αν δεν καταβάλλαμε αυτό το ποσό των 800.000 ευρώ, δε θα μπορούσαμε να παίξουμε. Χάρη στην ενημερότητα του καλοκαιριού μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε προσωρινή διαταγή».

Eπαφές για την τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης του Γκάλη





Επαφή με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική μετάδοση του φιλικού που θα γίνει στις 7 Μαΐου προς τιμήν του Νίκου Γκάλη είχε  η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη μετάδοση της φιέστας είναι πολλοί αλλά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης είναι της άποψης πως η εικόνα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους γι αυτό και οι πρώτες επαφές ήταν με την ΕΡΤ.

Ίκαρος Καλλιθέας: "Δε δίνουμε εισιτήρια σε φιλάθλους του Άρη"

Η διοίκηση του Ίκαρου Καλλιθέας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δε θα δοθούν εισιτήρια σε φιλάθλους του Άρη, στο σαββατιάτικο (30/3) ματς. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όπως και σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του, έτσι και σε αυτό με τον Άρη ο Ίκαρος δεν θα δώσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους. Βάσει του αθλητικού νόμου, έχει απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών και ο Ίκαρος Καλλιθέας όπως έχει πράξει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του, έτσι και τώρα στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Άρη, δεν θα δώσει εισιτήρια στην φιλοξενούμενη ομάδα, πέραν φυσικά των προσκλήσεων που δικαιούται βάσει του κανονισμού».

Μουντζώστε ελεύθερα... Καθαρίζει ο Ιβάν...

Ποιος μίλησε για αθηνοκεντρικό κράτος και κατεστημένο του τέως Π.Ο.Κ.; Η πιο ευνοημένη ομάδα στην Ελλάδα έκανε και πάλι το θαύμα της!!


Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία εκδίκασε την υπόθεση της ποινής του Σαλπιγγίδη σε δεύτερο βαθμό, αποφάσισε τη μείωση των αγωνιστικών τιμωρίας του αρχηγού του παοκ, από έξι σε μία, την οποία ήδη εξέτισε.

Ο Σαλπιγγίδης είχε τιμωρηθεί με έξι αγωνιστικές από τη Super League για τη χειρονομία του προς το βοηθό διαιτητή στην αναμέτρηση του παοκ με τον Πλατανιά στα Χανιά.

Φυσικά τέτοια μαγικά μόνο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου συμβαίνουν και μόνο, πλέον, για δύο ομάδες.

Φαίνεται πάντως ότι "τον κυνηγούν τον παοκ και είναι μόνοι τους"...

Τα εισιτήρια για το φιλικό του Γκάλη


Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το μεγάλο παιχνίδι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2013 στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας μπορούν να προμηθεύονται κατά προτεραιότητα το εισιτήριο της εκδήλωσης από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου. Η επιλογή θέσης θα είναι ελεύθερη (δεν ισχύουν οι θέσεις διαρκείας). Κάθε κάτοχος δικαιούται ΕΝΑ εισιτήριο.

Από το Σάββατο 6 Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση για όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους.

Οι τιμές των εισιτηρίων:
ΘΥΡΕΣ 1,5,6 15 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΕΣ 4,7,10 20 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΕΣ 2-3Β, 8,9 25 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΕΣ 2-3 Α, 8,9 Α 30 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΕΣ 2-3 GOLD 50 EΥΡΩ

*Παιδιά ηλικίας έως 6 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο ΧΩΡΙΣ θέση.
Τρόποι πληρωμής:
*Μετρητά
*Αντικαταβολή

Τα εισιτήρια θα διατίθενται καθημερινά 09.00 με 17.00 από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (1ος όροφος, Γρ. Λαμπράκη 2, τηλ. 2310 265 600), καθώς και τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων μας από τα ειδικά εκδοτήρια.

Σημειώνεται ότι, κάθε φίλαθλος θα προσέρχεται στο γήπεδο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την θύρα που αναφέρεται στο εισιτήριό του και θα καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται σε αυτό. Ενημερώνουμε ότι στις εισόδους κάθε θύρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, θα υπάρχουν ειδικοί ταξιθέτες, οι οποίοι θα διευκολύνουν την διαδικασία".

Kαι ο Βράνκοβιτς στο φιλικό για Γκάλη

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς δεν αρνήθηκε την πρόσκληση για να συμμετάσχει στο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Η μεγάλη δόξα του κροατικού μπάσκετ θα παραβρεθεί στο Αλεξάνδρειο, αφού απάντησε θετικά στην πρόταση δέχτηκε.

Ο «Στόικο» υπήρξε συμπαίκτης με τον Γκάλη τη σεζόν 1989-90, όταν οι «κίτρινοι» κατέκτησαν το νταμπλ στην Ελλάδα και έφτασαν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στη Σαραγόσα. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει:

«Ο «πύργος» του ΑΡΗ της χρυσής εποχής της κίτρινης Αυτοκρατορίας, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, θα είναι παρών στην εκδήλωση της 7ης Μαΐου που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Ο «Στόικo», αν και βρίσκεται στη Φλόριντα των Η.Π.Α., δέχθηκε με χαρά της πρόταση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και θα τιμήσει με την παρουσία του τον θρυλικό «Νικ».

Θλάση ο Κοτσαρίδης


Ο 20χρονος μέσος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας – Αύριο η προπόνηση στο Κλ. Βικελίδης

Ένα καινούργιο όνομα προστέθηκε σήμερα στο ιατρικό δελτίο της ομάδας μας. Πρόκειται για τον Κώστα Κοτσαρίδη.

Ο 20χρονος μέσος του ΑΡΗ ταλαιπωρείται από θλάση α’ βαθμού στον δικέφαλο και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Εκτός από τον Κοτσαρίδη, στη σημερινή πρωινή προπόνηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον Πανθρακικό στο Κλεάνθης Βικελίδης (17:15) δεν συμμετείχαν στο κανονικό πρόγραμμα –για διαφορετικό λόγο ο καθένας- οι Νίκος Ψυχογιός, Παντελής Αντωνιάδης, Μιχάλης Γιαννίτσης και Άντι Ρένια.

Να θυμίσουμε ότι στην αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής επανέρχονται οι Ανδρέας Τάτος και Νούνο Κοέλιο, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους (σ.σ. ο Πορτογάλος μέσος χρωστάει μια ακόμη αγωνιστική, την οποία θα εκτίσει στο ματς της 28ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο Αθηνών στο Περιστέρι).

Αύριο, τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεσημεριανή προπόνηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

πηγή: http://www.arisfc.gr

Μπαϊκαρά: "Καλή και η ισοπαλία!"


Ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Ντενίζ Μπαϊκαρά, μίλησε για τον Πανθρακικό και τον «τελικό» που ακολουθεί με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Προσπάθησε μάλιστα να "θολώσει" τα νερά όσον αφορά την ετοιμότητα του Δημήτρη Παπαδόπουλου

Αρχικά μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» αναφέρθηκε στον Άρη:

«Ο Άρης στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλό ποδόσφαιρο, όπως και στα Γιάννενα. Είναι ανεβασμένος αλλά κι εμείς από πλευράς μας παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, δεν έρχονται όμως τα αποτελέσματα. Όποιος κερδίσει το ματς θα πάρει μεγάλη ανάσα».

Για το κακό πρόσωπο που δείχνει ο Πανθρακικός στα τελευταία παιχνίδια:

«Δεν περιμέναμε κι εμείς αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε και τρώγαμε εύκολα γκολ. Ήρθε στη συνέχεια το άγχος αλλά έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια και πρέπει να πάρουμε όσους βαθμούς μπορούμε ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Για το αν η ισοπαλία με τον Άρη θα ήταν θετικό αποτέλεσμα:

«Ότι και να πάρεις στα εκτός έδρας παιχνίδια καλό είναι αλλά όταν πας μόνο για την ισοπαλία δε σου βγαίνει σε καλό. Πρέπει να πάμε για τους τρεις βαθμούς» .

Για το Κύπελλο και ότι βρίσκονται στα ημιτελικά:

«Δεν είχαμε στόχο το Κύπελλο αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα γιατί να μην φτάσουμε στον τελικό και γιατί να μην το πάρουμε».

Τέλος, για τον Παπαδόπουλο τόνισε:

«Δύσκολα το βλέπω να παίζει. Δεν προπονείτε μαζί μας, είναι εκτός».

Βοριάς για Πολατιάν: «Να τον καλέσει ο εισαγγελέας για μια μ@λ@κί@;!»


Μεγάλο θόρυβο και αντιδράσεις δημιούργησαν οι δηλώσεις του Λάζαρου Πολατιάν ότι "πλέον δεν υπάρχει παράγκα".

Αρκετοί, μάλιστα, υποστήριξαν ότι πρέπει να κληθεί για κατάθεση στον εισαγγελέα. Ο sportdog επικοινώνησε με τον πρώην διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, προκειμένου να σχολιάσει τη θέση του παράγοντα του Άρη.

Αναλυτικά το σχόλιό του:

"Ο άνθρωπος είπε ότι δεν υπάρχει παράγκα. Πολλοί αναρωτιούνται αν θα πρέπει να τον καλέσει ο εισαγγελέας. Να τον καλέσουν γιατί; Επειδή είπε μια μ@λ@κί@;

Είχα κάνει μία δήλωση πριν μερικές μέρες στον sportdog για τον Πολατιάν. Επιμένω σε αυτό που είχα πει: Στον Άρη το προσέλαβαν για βοήθεια σε θέματα διαιτησίας. Αλλά απορώ πώς επέλεξαν έναν άνθρωπο που δεν έχει γνώσεις ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τη μη ύπαρξη παράγκας σήμερα, αυτά τα λόγια ήταν μία δήλωση σκοπιμότητας. Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Έχει μάτια, βλέπει και ξέρει τι παίζεται.

Ο Πολατιάν με αυτό που έκανε και παραιτήθηκε από παρατηρητής για να πάει στον Άρη, διαγράφηκε από τις λίστες. Αν φύγει από τον Άρη δεν θα υπάρχει πουθενά Πολατιάν στο ποδόσφαιρο. Πιστεύετε ότι οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για εκείνον στην ΚΕΔ;

Αφήστε που αν ο Άρης δεν θα καταφέρει να σωθεί, θα φύγει νύχτα από εκεί...".

πηγή: http://www.sportdog.gr/

Η προετοιμασία του Πανθρακικού - Ατομικό ο Παπαδόπουλος


Στις προπονήσεις επέστρεψαν χθες οι παίκτες του Πανθρακικού, μπαίνοντας σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Άρη.

Το πρόβλημα που απασχολεί τον Παύλο Δερμιτζάκη δεν είναι άλλο από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο 32χρονος επιθετικός συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, αλλά σε πιο έντονους ρυθμούς και εκτιμάται πως την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα μπει σε φουλ ρυθμούς και θα μπορεί να παίξει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το Σάββατο (30/3).

Εκτός πλάνων βρίσκονται όμως οι Αντώνης Λαδάκης και Βαγγέλης Κοντογουλίδης, με τον τελευταίο να αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο τις επόμενες ημέρες. Τέλος, απών για το ματς με τον Άρη θα είναι και ο Ντιόγκο, που είναι τιμωρημένος.

Mάσεϊ: Θέλω να επιστρέψω στον Άρη - Πέρασα καλά στη Θεσσαλονίκη


Ο Τζερεμάια Μάσεϊ μίλησε στο Onsports, με αφορμή την αναμέτρηση της Μπάμπεργκ με τον ΠΑΟ στη Γερμανία, και πλέκει το εγκώμιο της… παραλίγο ομάδας του, ενώ δεν κρύβει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, όπου θεωρεί ότι πέρασε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του!

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ που το 2005/06 αγωνίστηκε στη Λάρισα και τη διετία 2006-2008 θήτευσε στον Άρη, αποκαλύπτει ότι έφτασε πολύ κοντά το περασμένο καλοκαίρι στο να φορέσει την πράσινη φανέλα, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε. Ωστόσο, παραδέχεται ότι είναι στα άμεσα σχέδια του να παίξει και πάλι μπάσκετ στα μέρη μας, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο 30χρονος άσος ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στη ρωσική Σαμάρα, αλλά στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε και υπέγραψε στην Μπάμπεργκ, με την οποία έχει 7.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτά τα στατιστικά δεν ήταν αρκετά για την ομάδα του που ακόμη δεν έχει νίκη στο Top 16, με τον Μάσεϊ να εξηγεί όλα όσα την αφορούν.

Η Μπάμπεργκ δεν τα κατάφερε στο Top 16, όπως στην κανονική περίοδο, να περάσει στην επόμενη φάση. Παλέψατε τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά στο τέλος δεν καταφέρατε να πάρετε τις νίκες. Ποιος ήταν ο βασικός λόγος;

«Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος. Παίξαμε σκληρά μέχρι το τέλος και τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια τα χάσαμε στα σουτ των τελευταίων δευτερολέπτων ή τις τελευταίες κατοχές. Παίζαμε εναντίον καλών ομάδων και δεν μπορέσαμε να πάρουμε μια νίκη – δυστυχώς για εμάς».

Τελευταία χάσατε από μια άλλη γερμανική ομάδα, την Άλμπα Βερολίνου, από την οποία μετράται δύο ήττες αυτή τη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ήταν αυτές οι ήττες οι πιο οδυνηρές για εσάς συγκριτικά με τις υπόλοιπες από την άποψη ότι υπάρχει… κόντρα ανάμεσά σας για τον τίτλο στη Γερμανία; Είναι και λίγο θέμα εγωισμού; Μάλιστα το πρώτο ματς ήταν ιστορικό, αφού ήταν η πρώτη γερμανική κόντρα στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

«Είναι σίγουρα θέμα εγωισμού, αλλά μια ήττα είναι μια ήττα. Όλοι θέλουν να νικούν. Όποτε χάνεις απογοητεύεσαι. Θεωρούμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα και ακόμη δεν είμαστε σε καλή κατάσταση επειδή δεν έχουμε μπει στο πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν».

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία που θέλετε να κρατήσετε από το φετινό σας «ταξίδι» στην Ευρωλίγκα;

«Πολύ περισσότερο ότι μπορούμε να παίξουμε με κάθε ομάδα. Χάσαμε πολλά κλειστά παιχνίδια, αλλά αυτό μας έδειξε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Στον πρώτο αγώνα δυσκολέψατε αρκετά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με την εμφάνισή σας. Αυτή τη φορά που αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό στην έδρα σας, ποιος είναι ο στόχος σας; Τι νομίζεις ότι μπορείτε να κάνετε;

«Ο στόχος μας είναι πάντα να νικάμε, δεν έχει σημασία τι νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε. Απλά βγαίνουμε και παίζουμε για να νικήσουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Ξέρεις καλά τον Παναθηναϊκό από την παρουσία σου στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από νίκη επί της πρώην ομάδα σου, Ρεάλ, στη Μαδρίτη. Εσείς κάνατε, επίσης, ένα καλό παιχνίδι εκεί. Τι θεωρείς ότι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος;

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα και όλα είναι πιθανά».

Υπέγραψες για την Μπάμπεργκ στα μέσα της σεζόν, αλλά κατάφερες αμέσως να βοηθήσεις την ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την Μπάμπεργκ;

«Απλά θέλω να νικάω. Είμαι μέλος της ομάδας και θέλω να τη βοηθάω να κερδίζει. Για αυτό είμαι εδώ».

Το όνομά σου έχει ακουστεί αρκετές φορές για ελληνικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, από τότε που έφυγες από την Ελλάδα. Είχες έρθει ποτέ κοντά στην επιστροφή σου στη χώρα μας και αν ναι πότε ήταν αυτό;

«Έφτασα πολύ κοντά στο να υπογράψω στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως προγραμματιζόταν και δεν έγινε η μεταγραφή».

Είναι στα σχέδιά σου να επιστρέψεις στην Ελλάδα κάποια μέρα; Σε ποια ελληνική ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Σίγουρα. Φυσικά, θα ήθελα να παίξω για τον Άρη, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Έχεις αγωνιστεί στο ισπανικό (Ρεάλ Μαδρίτης και Ομπραντόιρο), το ελληνικό (Λάρισα, Άρης), το ρωσικό (Λοκομοτίβ Κουμπάν και Σαμάρα) και τώρα το γερμανικό πρωτάθλημα (Μπάμπεργκ). Μπορείς να συγκρίνεις αυτές τις τέσσερις διοργανώσεις;

«Είναι όλα τελείως διαφορετικά πρωταθλήματα. Όλα είναι δυνατά, αλλά πολύ διαφορετικά, οπότε δεν μπορείς να τα συγκρίνεις».

Πού θεωρείς ότι διένυσες την καλύτερη περίοδο στην καριέρα σου και πού είχες δυσκολίες που θέλεις να ξεχάσεις;

«Ποτέ δεν είχα δυσκολίες, αλλά ίσως η καλύτερή μου περίοδος ήταν στη Θεσσαλονίκη».

πηγή: http://www.onsports.gr/