Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

To σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Super Aris" (03/05/2013)

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Super 3, "Super Aris", γίνεται ευθεία επίθεση εναντίον των παραγόντων του Άρη που τόσα χρόνια κινούνται γύρω από το σύλλογο. Επιπρόσθετα, αφήνουν υπονοούμενα για τον οικονομικό έλεγχο της ΝΕΧΙΑ.

O Hλιάδης αντίπαλος του Σκόρδα;

Ο Δημήτρης Ηλιάδης όπως όλα δείχνουν θα είναι ο βασικός αντίπαλος του Λάμπρου Σκόρδα στις εκλογές της ΠΑΕ Άρης, όπως έχει διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα.


Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Δημήτρης Ηλιάδης εξέφρασε πρόσφατα ανοιχτά την διάθεση του να εμπλακεί για ακόμα μία φορά στα κοινά της ομάδας σε μία προσπάθεια την οποία θα πλαισιώνουν και άλλοι παράγοντες.

Μάλιστα, από το στενό περιβάλλον του Ηλιάδη έχει διαρρεύσει πως ο ίδιος έχει εξασφαλίσει ετήσια χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Βασική, όμως, προϋπόθεση λειτουργίας του επιχειρηματικού πλάνου που θα καταθέσει στη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη στις 18 Μαΐου αποτελεί η είσοδος της ΠΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Πρόεδρος Κ.Μ.Α.: "Ο Άρης χρειάζεται επενδυτή"

Την άποψη πως η ΠΑΕ Αρης χρειάζεται επενδυτή, αλλά με τις παρούσες συνθήκες, δεν το βλέπει εφικτό, εκφράζει ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών του συλλόγου, Κώστας Γεωργιάδης. Επίσης, εξέφρασε την άποψη πως μεσσίας της ομάδας, δεν μπορεί να είναι άλλος, εκτός από τον ίδιο τον λαό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra Fm: 

Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε: "Ο σκοπός της ΓΣ στις 18 Μαΐου είναι να παρουσιαστούν οι προτάσεις για την ΠΑΕ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια. Απλώς ο κ. Σκόρδας εξέφρασε την πρόθεση του να συνεχίζει να διοικεί την ομάδα, παραθέτοντας στο σώμα στης ΓΣ κάποιες σκέψεις όσον αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει υπόψη του, ώστε να διοικηθεί η ομάδα και να βγει από την πτωχευτική δύνη που έχει πέσει, για να έρθει σε ένα καλύτερο επίπεδο, από το οποίο θα διαπραγματευτεί με έναν σοβαρό επενδυτή''

Για τις εκλογές της 25ης Μαΐου και το ενδεχόμενο να ξεκαθαρίσει μέχρι τότε το "99", αλλά και να είναι έτοιμο το πόρισμα για την ΠΑΕ: "Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για το πότε θα γίνουν. Οποιοσδήποτε κάνει προβλέψεις, μπορεί να είναι ασυνεπής. Περιμένουμε την έκδοση της απόφασης και τη συνέχεια του ελέγχου".

Για τη NEXIA και τα όσα ειπώθηκαν στη ΓΣ για τα έγγραφα που δεν της είχαν παραδοθεί: "Υπήρχαν στα γραφεία της ΠΑΕ και ήταν στη διάθεση των ορκωτών να παραδοθούν. Το μόνο που μπορώ να μεταφέρω υπεύθυνα, είναι αυτό που μου είπε ο ίδιος ο ορκωτός λογιστής. Ότι κάποια από αυτά, επειδή αφορούσαν παλαιότερες χρήσεις, ήταν φυσικό να υπάρχει δυσχέρεια στην ανεύρευση τους. Για να πουν ότι τον έκαναν όπως εμείς τον ζητήσαμε, έπρεπε να βρεθούν".

Για το αν ο λογιστής έκανε λόγο για κωλυσιεργία κάποιας από τις τρεις φετινές διοικήσεις, όσον αφορά την ολοκλήρωση του ελέγχου: "Ακριβώς το αντίθετο εισέπραξε. Ότι και οι τρεις διοικήσεις έδειξαν απόλυτη προθυμία να διευκολύνουν το έργο του, και ότι η κωλυσιεργία οφειλόταν σε φυσικές δυσκολίες εξεύρεσης των εγγράφων. Όχι δυστροπία ή δόλια καθυστέρηση των ανθρώπων που διοικούσαν την ομάδα".

Για τη διεύρυνση του εκλογικού καταλόγου, ενόψει και των εκλογών: "Όταν ξεκίνησε η ΚΜΑ, η χρονική περίοδος για την οποία θεωρούταν τακτοποιημένο ένα μέλος, είχε αποφασιστεί να ταυτίζεται με την έναρξη και τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Ξεκινούσε 1 Ιουνίου και έληγε 31 Μαΐου. Αυτό κάποια στιγμή το άλλαξαν με τροποποίηση του καταστατικού, με τη διάρκεια της συνδρομής να είναι από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Με αυτόν τρόπο πήγαν πίσω κάποια τακτοποιημένα μέλη κατά έξι μήνες. Δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών, αποφασίστηκε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να στα μέλη που αγόρασαν διαρκείας, επέκτασης δικαίωμα επέκτασης μέχρι 31 Μαΐου".

Για το πως μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές οι φίλοι του Αρη που μένουν εκτός Θεσσαλονίκης: "Δίνεται η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου. Μπορούν να μπαίνουν στο σάιτ της ΚΜΑ, να εκτυπώνουν σε μέγεθος Α4 το ψηφοδέλτιο, να το διπλώνουν και να το ταχυδρομούν με το όνομα τους. Όσοι φάκελοι παραληφθούν μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, θα παραδίδονται στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, θα φυλάσσονται, και αφού κλείσουν οι κάλπες και ελέγχουν τα πρωτόκολλα ψηφοφορίας με όσους προσήλθαν και ψήφισαν, στη συνέχεια θα ανοιχθούν".

Για την ΑΜΚ και για το ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία: "Καταρχήν δεν έχω την κατάλληλη ενημέρωση για να μπω σε λεπτομέρειες οικονομικής φύσεως, όσον αφορά την ΑΜΚ. Το λογιστήριο της ΠΑΕ παραδόθηκε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, διότι υπήρχαν σε εκκρεμότητα εγγραφές χρήσεων της προηγούμενης διοίκησης, που δεν είχαν γίνει όπως έπρεπε. Η πληροφόρηση είναι ότι μέσα στο Μάρτιο η προηγούμενη διοίκηση είχε αποφασίσει να γίνει ΑΜΚ, και είχε γίνει ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ. Δημοσίευση δεν έγινε. Θα δούμε για ποιον λόγο αποφασίστηκε αυτό. Από τη δική μου επαγγελματική εμπειρία, ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών, προβλέπει κάποιες περιπτώσεις όταν το κεφάλαιο δεν καλύπτει σε ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει να γίνεται ΑΜΚ. Κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε. Αυτό πρέπει να το χειριστεί να δώσει απαντήσει η διοίκηση που θα προκύψει".

Για το αν έχει προσεγγισθεί από κάποιον επιχειρηματία, όσον αφορά την ΠΑΕ: "Κανένας απολύτως. Εκτός από τους ανθρώπους που διοικούν σήμερα την ομάδα και συνέβαλαν στο να σωθεί την τελευταία στιγμή, παρέστη στη συνέλευση και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, κ. Ηλιάδης, αλλά δεν είπε κάτι συγκεκριμένο. Ζήτησε απλώς λίγο παραπάνω χρόνο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Άρης για να προσελκύσει σοβαρό επενδυτή, πρέπει να διαμορφώσει έναν ασφαλή χώρο επένδυσης. Στην ΓΣ ακούσαμε ότι η ομάδα έχει χρέη 32 εκατ. Ευρώ. Προσωπικά δεν βλέπω με αυτό το περιβάλλον να γίνεται κάτι τέτοιο. Μακάρι να κάνω λάθος. Ο κόσμος περιμένει επιτέλους να δει την ΚΜΑ να τηρεί το ρόλο για τον οποίο που δημιουργήθηκε. Μεσσίας είναι η επαναδραστηριοποίηση του λαού του Αρη. Να δει ότι ο Φορέας κατάλαβε τα λάθη του και θα ξεκινήσουμε τον χρησιμοποιούμε σε σωστές βάσεις".

To σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα των Συντακτών" (03/05/2013)