Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τακτικές "μαφίας" από την ΠΑΕ παοκ εις βάρος του Γ. Δώνη;!


Μετά από πολλές αναβολές εκδικάστηκε σήμερα η καταγγελία του Γιώργου Δώνη κατά της ΠΑΕ παοκ και η αποζημίωση που ζητάει.

Συγκεκριμένα δεν επετεύχθη συμβιβασμός και δεν βρέθηκε καμία λύση προκειμένου να κλείσει εξωδικαστικά το θέμα.

Μάρτυρας υπεράσπισης του παοκ ήταν ο πρόεδρος Ζήσης Βρύζας που κλήθηκε να αντικρούσει τα επιχειρήματα της πλευράς Δώνη.

Συγκεκριμένα οι δικηγόροι του Δώνη τόνισαν ότι υπήρξε SMS από τον Τσιτσιακόφ που ανέφερε προς τον πρώην προπονητή του παοκ : «Μην τραβάς το σχοινί θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα». Στο παρελθόν ο Δώνης είχε καταγγείλει και εισβολή "αγνώστων" εντός της οικίας του!


Η πλευρά του παοκ τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη φιλάθλων στο σπίτι του Δώνη: «Τι αφορά αυτό την ΠΑΕ παοκ;» ήταν το επιχείρημα των νομικών της ΠΑΕ παοκ.

Τέλος η πλευρά του Δώνη κατήγγειλε επίθεση εις βάρος του γαμπρού του του μια μέρα μετά την λύση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο

Αν δε βρεθεί συμβιβαστική λύση σε 40 περίπου μέρες θα υπάρξει και η απόφαση.

Aνακοίνωση της ΚΜΑ για την επενδυτολογίαΑνακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η Κοινωνία Μελών Άρη για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί επενδυτών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αλήθειες, σενάρια και προθέσεις
"Σχετικά με όλα όσα ακούγονται για επενδυτές και την πίεση που υπάρχει προς την ΚΜΑ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Επίσημα στην ΚΜΑ δεν έχει έρθει καμία πρόταση, καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος, καμία εταιρία και κανένας ιδιώτης που να δηλώσει ότι επιθυμεί να πάρει την ομάδα πλην του κυρίου Ηλιάδη, ο οποίος τοποθετήθηκε για τις προθέσεις του στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Η μόνη περίπτωση που μας δηλώθηκε ενδιαφέρον από κάποια εταιρία ήταν από τον κύριο Αβάνογλου, ο οποίος επίσης τοποθετήθηκε στην Γενική Συνέλευση. Από τον κύριο Αβάνογλου ζητήθηκε ένα έγγραφο της εταιρίας που εκπροσωπεί από το οποίο να προκύπτει η νομιμοποίηση του ή το ενδιαφέρον της εταιρίας άλλως να έρθει η συγκεκριμένη εταιρία σε επαφή μαζί μας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και γι' αυτό το λόγο δεν υπήρξε τοποθέτηση μας. Δεν ήταν δυνατόν να μιλήσουμε για κάποιον που ούτε τον ξέρουμε ούτε έχει επικοινωνήσει μαζί μας και ο μόνος λόγος που το κάνουμε σήμερα είναι επειδή δημιουργήθηκε θέμα στα ΜΜΕ. Μετά από την δημοσίευση του ονόματος της συγκεκριμένης εταιρίας, στείλαμε mail στην εταιρία με το οποίο προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί της, χωρίς όμως να πάρουμε απάντηση.

Δεδομένου λοιπόν ότι μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα, είμαστε υποχρεωμένοι τόσο εμείς και κυρίως η διοίκηση της ΠΑΕ να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχει ο Σύλλογος. Η άκρατη επενδυτολογία όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα δημιουργεί μόνο προβλήματα τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας καθώς προσπαθώντας να δούμε τον επενδυτή "βουνό" δεν βλέπουμε το πραγματικό βουνό των προβλημάτων που υπάρχουν και ο χρόνος κυλάει εις βάρος της ομάδας μας.

Καλούμε τον κόσμο να κλείσει τα αυτιά του σε όσα ακούγονται. Το ΔΣ της ΚΜΑ και το ΔΣ της ΠΑΕ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι επιθυμούν την έλευση επενδυτή και θα το αποδείξουν με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι καλό είναι να έρθουν σε άμεση επαφή με την ΚΜΑ για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Σεβόμαστε την όποια προσπάθεια γίνεται για την έλευση επενδυτή αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό. Οφείλουμε ως μεγαλομέτοχοι να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας κίνηση και να μην εμφανιστούν τα κρούσματα που υπήρξαν προ δεκαετίας και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια 4 παικτών, την διάλυση εκείνης της ομάδας, το χάσιμο ενός ολόκληρου καλοκαιριού με εράνους και την πτώση της ομάδας μετά από ένα χρόνο.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της νεοεκλεγείσας διοίκησης του κυρίου Ηλιάδη και περιμένουμε να υλοποιήσει το πλάνο που μας παρουσίασε. Καλούμε τόσο την διοίκηση της ΠΑΕ όσο και τους συναλλασσόμενους μαζί της να κλείσουν τα αυτιά σε όσα αόριστα ακούγονται και διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση μέχρι σήμερα.

Επίσης, δηλώνουμε ότι από δω και στο εξής θα καταγγείλουμε δημόσια στον κόσμο του ΑΡΗ όποιον επιχειρήσει να τορπιλίσει την προσπάθεια που γίνεται για την υπαγωγή της ομάδας μας στο άρθρο 99. Δεν θα ανεχθούμε κανένα παιχνίδι στην πλάτη του ΑΡΗ και είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του Συλλόγου. Για όποιον επιθυμεί να πάρει τον ΑΡΗ η πόρτα της ΚΜΑ είναι ανοικτή."

To "βουνό" ήταν η Doyen του Κόντη;


Ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ Βασίλης Φουρλίγκας με μια λακωνική επιστολή επισήμανε στους υποψήφιους επενδυτές της Doyen, ότι εφόσον αποτελούν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, θα πρέπει σε αυτούς να απευθυνθούν και να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους εφόσον φυσικά θέλουν να επενδύσουν.

Ο Αβάνογλου από την πλευρά του εμφανίζεται ενοχλημένος από την πρωτοβουλία, κυρίως γιατί έλαβε χώρα δίχως να έχει ενημερωθεί ο ίδιος που είναι ο διαμεσολαβητής με την εταιρία. Συνεχίζει να θεωρεί ότι το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και αφήνει να εννοηθεί ότι σύντομα θα γίνει ταξίδι στο Λονδίνο από το οποίο θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες είχε γίνει μνεία στην εταιρία από τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιάννη Κόντη.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ, Τάσος Φουρλίγκας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επιστολή που έστειλε ο φορέας στη Doyen.

"Με χαρά είπαμε στον κ. Αβάνογλου ότι μάθαμε για το ενδιαφέρον της Doyen. Του εξηγήσαμε ότι ο λόγος που στείλαμε την επιστολή είναι ότι θέλαμε να έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό και γραπτές εγγυήσεις και όχι, απλώς, ένα όνομα που ενδιαφέρεται. Περιμέναμε έγγραφη δήλωση ενδιφέροντος, μέσω επίσημου εγγράφου".

Για το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ: Ελπίζω μέχρι τις 26 Ιουνίου, που θα γίνει η συνέλευση της ΚΜΑ, να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ο όγκος που επεξεργάονται οι άνθρωποι της εταιρείας είναι τεράστιος, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Εχει αργήσει πάρα πολύ, γιατί η ΝΕΧΙΑ δεν είχε κάποια έγγραφα που ήθελε. Φανταστείτε ότι έπρεπε να γίνουν αντιπαραβολές με παλιά φύλλα αγώνων κλπ, αναφορικά με λεπτά συμμετοχών και αμοιβών σε παίκτες. Ο έλεγχος γίνεται σε βάθος.Το παν είναι να έχουμε κάτι στα χέρια μας στις 26 Ιουνίου. Δυστυχώς, στη σύμβαση που υπογράφηκε, δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός παράδωσης του πορίσματος και αυτό είναι λάθος". 

Για τη διοίκηση Γρανούζη και την απαλλαγή της θητείας του: Υπάρχει πόρισμα, το έχει η εξελεγκτική επιοτροπή και μέχρι τέλος βδιμάδας θα έχουμε το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Για τη συνεργασία με τη διοίκηση: Μέχρι στιγμή όλα πάνε καλά. Καθημερινά, σχεδόν, δίνουμε το "παρών" στα γραφεία και προσπαθούμε να ελέγχουμε, όσο μας επιτρέπεται, τα όσα κάνει η νέα διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά και να βοηθούμε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναλάβει να τρέξουν συγκεκριμένα ζητήματα της ΠΑΕ και πιστεύω όλα να πάνε καλά".

Για την ΑΜΚ: "Θα γίνει από τις 5 Ιουλίου και μετά. Αν γίνει αύξηση, ο επενδυτής έχει το δικαίωμα του 51%. Οταν αποφασιστεί στη συνέλευση των μετόχων, τότε θα σταλεί προς έγκριση, έγγραφο σ το Υπουργείο ΟΙκονομικών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Νομίζω πως το ποσό θα είναι 7,3 εκατ. ευρώ. Εάν έρθει επενδυτής, η ΚΜΑ, δε θα προβάλλει εμπόδια, αλλά θα θέλει ένας business plan. Ας έρθει εκείνη η ώρα και βλέπουμε". 

Για το αγωνιστικό: Γίνονται προσπάθειες να αποφευχούν τα περσινά προβλήματα. Εχει έρθει ένας προπονητής που πρέπει να στηριχθεί, άσχετα αν κάποιοι τον πιστεύουν και κάποιοι όχι. Αν πάμε ενωμένοι θα φτιάξουμε αξιοπρεπές ρόστερ. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν, έχουμε πει κι εμεις τη γνώμη μας. Πιστεύω να πάμε καλά.

O βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη Θέμης Βάγγης εργάζεται ως πλανόδιος στη Σύρο!


Η ζωή του θυμίζει ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Το σενάριο κλισέ και χιλιοειπωμένο αλλά πάντα επίκαιρο: Το φτωχό αγόρι που από τις αλάνες βρέθηκε στα σαλόνια, για να καταλήξει ξανά, στο σημείο εκκίνησης γυρνώντας την πλάτη σε χρήμα και δόξα, επιλέγοντας να απομονωθεί σε ένα νησί και να ζήσει μία ήρεμη ζωή ως πλανόδιος πωλητής.

Πρόκειται για τον Θέμη (Θεμιστοκλή) Βάγγη, τον ποδοσφαιριστή που έλαμψε σαν πυροτέχνημα στα ελληνικά γήπεδα, τις δεκαετίες 70, 80.

«Γεννήθηκα στο Αιγάλεω, Ιερά Οδό. Όταν ήμουν πιτσιρικάς, έπαιζα ποδόσφαιρο στις αλάνες μέχρι που με είδε ο προπονητής Μπάμπης Τακούνας, ο τότε βοηθός του θρυλικού Αλέφαντου. Με ξεχώρισε και με έβαλε στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ στον Βοτανικό. Αυτό έγινε στα δεκατρία μου. Δεκάεξι χρόνών ήμουν πλέον επαγγελματίας».

Ο μικρόσωμος παίκτης αγωνίζονταν στην μεσαία γραμμή. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό από τη πρώτη στιγμή. Το ιδιότυπο στυλ του (ελαφρά καμπουριαστός), μπέρδευε τους αντιπάλους χαφ, ντριμπλάροντας όποιον έβρισκε μπροστά του και διεμβολίζοντας τις άμυνες με έναν εκπληκτικό τρόπο.

«Το 1976, πριν κλείσω τα δεκαεννιά με πήρε ο Παναθηναίκός. Νεαρός τότε πέταγα. Με αποκαλούσαν "νέο Δομάζο". Είναι γεγονός ότι του είχα κλέψει την παράσταση. Όμως σε έναν αγώνα προπόνησης, σε δίτερμα, (γινόταν σκοτωμός ο ένας έτρωγε τον άλλον), είχα έναν σοβαρό τραυματισμό που με έβγαλε από τα γήπεδα για ένα εξάμηνο. Έτσι ο Παναθηναϊκός με έδωσε δανεικό στο Αιγάλεω. Αντιμετώπισα όλες τις ομάδες Α' Εθνικής. Επειδή εντυπωσίασα και ανέβηκα σαν παίχτης με ζήτησαν πολλές ομάδες. Τελικά το Αιγάλεω με πούλησε στον Άρη Θεσσαλονίκης.

'Έπαιξα και στην Ευρώπη, (σημερινό Europa League), ενώ έχω αγωνιστεί και με την φανέλα της Εθνικής σε φιλικό παιχνίδι Ελλάδα – Αυστρία».

Ο Θέμης δεν περιαυτολογεί αλλά ούτε κρύβει τα λόγια του. Λέει απλώς τα πράγματα όπως είναι:

«Το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός, αυτό το χάρισμα που είχα ήταν για να με πάει πολύ ψηλά. Είχα προδιαγραφές για να γίνω διεθνής παίχτης».

Την στιγμή που μεσουρανούσε, στο απόγειο της καριέρας του, αποφάσισε να αποστρέψει του βλέμμα από την ζωή που απλωνόταν μπροστά του και να χαράξει μια πορεία εκ δια μέτρου αντίθετη.

«Το 1984 κι ενώ ήμουν στις ΠΑΕ τα παράτησα και αποφάσισα να αράξω σε ένα νησί και έτσι διάλεξα τη Σύρο. Αυτή την απόφαση την πήρα συνειδητά, γιατί δεν μου άρεσε η cosa nostra του ποδοσφαίρου».


Την Σύρο την επέλεξε σχεδόν τυχαία. Επειδή του άρεσε η βόλτα στην παραλία και τα όμορφα κορίτσια του νησιού. Στη Σύρο ο Βάγγης δημιούργησε και μια Ακαδημία Ποδοσφαίρου την Αναγέννηση.

«Επαιρνα τα παιδιά από μικρά και τους έδειχνα την τεχνική μου. Τους μάθαινα να παίζουν. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν με λόγια, αλλά με εικόνες. Οι ομάδες με τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου έχουν τον τρόπο και τα μέσα να αξιοποιήσουν το φυτώριο, και δεν αναφέρομαι σε αυτή την Σύρου, αλλά στις μεγάλες ομάδες, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό κ.λ.π. Εδώ και τριάντα χρόνια όμως δεν έχουν βγάλει ένα παίχτη από τα σπλάχνα τους. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει να φτιάξουν ομάδα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσα λεφτά θα βάλουν στο ταμείο».

Ο Θέμης Βάγγης είναι πρότυπο αγωνιστή στη ζωή όπως ήταν και στα γήπεδα. Συνεχίζει να μένει στη Σύρο όπου δουλεύει ως πλανόδιος πωλητής. Με το ποδόσφαιρο δεν ασχολείται πλέον. «Εγώ δεν βλέπω πια μπάλα. Μόνο Εθνική. Γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει μονότονο και κανιβαλίστικο».

Συνέντευξη στην Ελίνα Αλαμάνου