Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Εμπλοκή με SOCAR για ΔΕΣΦΑ


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς της εταιρίας Sοcar για τη ΔΕΣΦΑ, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα της πρόσφορας κρίνεται μη ικανοποιητικό και ήδη εκφράζονται φόβοι ότι ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ οδεύει προς το να κηρυχθεί και αυτός άγονος.

Πάντως, η προσφορά της Socar εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) καθώς και από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ να ληφθούν αποφάσεις.

Στο παρελθόν υπήρξαν δημοσιεύματα, που δεν επιβεβαιώθηκαν, για ενδιαφέρον εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης από την αζέρικη εταιρία.

Κλείνει η αντιαρειανή ΕΡΤ ή μήπως όχι; (video)


Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ.

Μάλιστα διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και η ΕΡΤ με το νέο πλέον σχήμα να εκπέμψει ξανά έως τις 29 Αυγούστου όπως δήλωσε στον Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κύριος Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο νέος δημόσιος φορέας θα απασχολεί 1.000 με 1.200 άτομα προσωπικό από τους 3.000 που απασχολεί σήμερα.

Και το όνομα αυτής: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» δηλαδή ΝΕΡΙΤ - Α.Ε. 

Τα έσοδά της εκτός από διαφημίσεις θα προέρχονται και από το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα αποφασιστεί με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού για θέματα Τύπου και ΜΜΕ «ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού ληφθεί υπόψη η κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Φυσικά υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο τελικά να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο, λόγω των αντιδράσεων των κυβερνητικών εταίρων και τελικά να γίνουν απλά απολύσεις και μία μικρού μεγέθους αναδιοργάνωση. Έτσι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα εμφανιστούν και ως προασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η ΕΡΤ δε συμπεριφέρθηκε αντικειμενικά ΠΟΤΕ στην ομάδα μας. Αντίθετα η δημόσια τηλεόραση της ρεμούλας προωθούσε τα συμφέροντα άλλων ΠΑΕ μη σεβόμενη τον υγιή ανταγωνισμό και την ιστορία της ομάδας. Ας θυμηθούμε ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα: