Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η τρόικα δίνει την έγκριση για τα χρέη των ομάδων


Από χθες ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία για να παρουσιάσει η κυβέρνηση μία συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη που θα φορά όλες τις εταιρίες που έχουν πρόβλημα και έχουν χρέη στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό που περιμένουν οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι η έγκριση της τρόικας για τη ρύθμιση που αφορά τις εταιρίες που έχουν χρέη. Και η τρόικα που θέλει να συγκεντρωθούν χρήματα στα κρατικά ταμεία άμεσα, δύσκολα θα πει όχι σε μία διαδικασία που θα συμφέρει το ελληνικό δημόσιο. Τις επόμενες ημέρες η τρόικα φτάνει στην Αθήνα και θα κάνει τις τελικές συζητήσεις για ορισμένα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. 

Κατήφεια στον Πανθρακικό


Το παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν από την αρχή οριακό για τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής έψαχνε το τρίποντο για να αποφύγει, όσο αυτό είναι εφικτό, τα σενάρια του υποβιβασμού. Η ήττα όμως από την… γειτόνισσα, μπερδεύει για τα καλά τα πράγματα. 

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, καλείται να αντιστρέψει το κλίμα κατήφειας που έχει σκεπάσει την Κομοτηνή και φυσικά να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η ομιλία του Μακεδόνα τεχνικού στα αποδυτήρια του γηπέδου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. 

«Σας πιστεύω, είσαι μια πολύ καλή ομάδα, καλοί παίκτες, μπορούμε να σώσουμε την κατηγορία στα υπόλοιπα παιχνίδια», ήταν κάποια από τα λόγια του Δερμιτζάκη στους παίκτες του, θέλοντας να τους «αφυπνίσει» ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει τους «πράσινους» να πηγαίνουν στο «Κλ. Βικελίδης» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Άρη σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Σε περίπτωση που φύγουν με το τρίποντο, τότε θα έχει γίνει ένα σπουδαίο βήμα, αν όμως έρθει η ήττα, τότε θα «μπλέξουν» για τα καλά.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/

Ο Άρης, ο Θρασύβουλος και η Επανωμή


Ο Άρης μετρά ως τώρα μόλις 4 πόντους εκτός έδρας και εκεί φαίνεται πως έχει τη μεγάλη αδυναμία. Όλοι προέρχονται από (ισάριθμες) ισοπαλίες. Είναι η μοναδική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα που δεν έχει εκτός έδρας επιτυχία. Αυτό οφείλεται πέραν των δεδομένων αγωνιστικών αδυναμιών που έχει και στις κάκιστες διαιτησίες που αντιμετώπισε. Και αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει  η ομάδα τις τελευταίες 4 αγωνιστικές.

Ο Άρης όμως βρίσκεται και σε μία "μαύρη" λίστα. Σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες φέτος, Α, Β και οι δύο όμιλοι της Γ' Εθνικής, μόνο τρεις ομάδες δεν έχουν πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη. Ο Άρης και ο Θρασύβουλος με την Επανωμή στη Football League. Τρεις σε 61 ομάδες!

Τελευταία νίκη του Αρη ως φιλοξενούμενος σημειώθηκε πριν από 13 μήνες. Στις 5/2/2012 με το 2-0 στην Ξάνθη από τα γκολ των Ουμπίδες και Καστίγιο για την 20η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος.


Άρης - Πανθρακικός - Η προϊστορία


O Άρης αντιμετωπίζει, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής, τον Πανθρακικό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου στις 17:15 στο θρυλικό "Κλεάνθης Βικελίδης". Το ματς αυτό αποτελεί ορόσημο και σίγουρα είναι από τα κρισιμότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας του. Από αυτό το παιχνίδι κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η μετέπειτα πορεία του.

Ο Άρης έχει αντιμετωπίσει μόλις 2 φορές τον Πανθρακικό στα πλαίσια της Σουπερλίγκα ως γηπεδούχος. Οι δύο ομάδες μετρούν από 1 νίκη. Συγκεκριμένα:

(26/04/2009) - 30η Αγωνιστική Άρης 3 - 2 Πανθρακικός 
(06/02/2010) - 21η Αγωνιστική Άρης 0 - 2 Πανθρακικός 


Στις 26 Απριλίου του 2009 ο Άρης ήταν ο νικητής της αναμέτρησης με 3-2. Τα γκολ της ομάδας μας σημείωσαν οι Πρίττας και Κάμπορα (2). Τα δύο γκολ του αργεντινού επιθετικού σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε δύο ημέρες λόγω κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου η ομάδα της Θράκης κέρδισε την ομάδα μας με 0-2. Η ομάδα της Κομοτηνής εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τόσο την απουσία φιλάθλων (οι γηπεδούχοι ήταν τιμωρημένοι για τα επεισόδια με τον ΠΑΣ) όσο και τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο που εμπόδιζε την τεχνική ομάδα του Κούπερ να αναπτυχθεί. Προπονητής του Πανθρακικού ήταν (όπως και τώρα) ο Παύλος Δερμιτζάκης.


Γενική είσοδος 10 ευρώ με Πανθρακικό

H διοίκηση του Άρη έκανε το αυτονόητο.



Η διοίκηση του Άρη αποφάσισε να υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, με εξαίρεση τις θύρες των VIP που ούτως ή άλλως είναι πάντα γεμάτη από τζαμπατζήδες.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο και ο κόσμος του Άρη να κάνει για πολλοστή φορά το χρέος του.

Ώρα να κάνουν το χρέος τους η διοίκηση και η ομάδα...

Κάλεσμα σε "επιφανείς" Αρειανούς

Κάλεσμα της ΠΑΕ για οικονομική βοήθεια από τους "επιφανείς" παράγοντες του Άρη ώστε να «βγει» οικονομικά η χρονιά.


Πέραν του αγωνιστικού, είναι γνωστό πως και το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ είναι μεγάλο. Έτσι, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Ψηφίδη, θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Arissports cafe συγκέντρωση των Αρειανών παραγόντων καθώς και βετεράνων ποδοσφαιριστών. Σε όλους έχει σταλθεί προσωπική επιστολή του κ. Ψηφίδη και ανάμεσα σ’ αυτούς που προσκλήθηκαν είναι οι κ.κ Γράντας, Τσαρούχας, Ιωαννίδης, Καραμπέρης, Κάλλεν, Παπαϊωάννου, Ευγενίου, Πόππης, Γαρμπής, Γκιουλέκας, Κούης, Μπαλής, Κατσιαούνης.

Το ερώτημα είναι ποιοι από αυτούς θα ανταποκριθούν αφού οι περισσότεροι έχουν καβούρια στις τσέπες τους ενώ άλλοι εμφανίζονται μόνο στα ερτζιανά της πόλης...

Πάλι στο σκαμνί ο Αρης - Eυτυχώς βοηθάει ο αρειανάρχης υπουργός!!!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κώστας Πετρόπουλος, θεώρησε πολύ μικρή την ποινή που επιβλήθηκε από τη Σούπερ Λίγκα στον Αρη (πρόστιμο 31.000 ευρώ), για τα επεισόδια των οπαδών του στη Βέροια, και στέλνει την υπόθεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας τον αποκλεισμό του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης». Εξασφαλισμένη η παρουσία των φιλάθλων του Αρη στον αγώνα με τον Πανθρακικό, στις 30 Μαρτίου.

Ο Σάχα όταν μπήκε στο γκριλ στο γήπεδο της Τούμπας

Ανοίγει πάλι ο φάκελος των επεισοδίων του αγώνα Βέροιας-Άρη, στις 4 Μαρτίου. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος είναι επιλεκτικά ευαίσθητος, μελέτησε τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς κι εκτίμησε πως η ποινή που επιβλήθηκε στον Άρη δεν ανταποκρίνεται στην έκταση των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του. Ζητάει, λοιπόν, από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ να επανεξετάσει την υπόθεση, ώστε να επιβληθεί ποινή αποκλεισμού της έδρας του Άρη.

Η εκδίκαση ορίστηκε για τις 27 Μαρτίου, επομένως το "Κλ.Βικελίδης" θα είναι ανοιχτό για τους φιλάθλους, τρεις μέρες αργότερα, ακόμα κι αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δικαιωθεί από την επιτροπή. Στην περίπτωση που ο Άρης καταδικαστεί με αποκλεισμό, θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στις 14 Απριλίου.