Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ας μιλήσουμε για μπάλα...

Ο Άρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο εξωτικό Πράβετς της Βουλγαρίας. Δεν ταξίδεψα στη Βουλγαρία αλλά αν πιστέψουμε τους απεσταλμένους δημοσιογράφους - ρεπόρτερ οι εγκαταστάσεις ήταν υψηλού επιπέδου ενώ και το κλίμα βοήθησε την προετοιμασία της ομάδας. Η ομάδα έκανε δύο ευρείες νίκες και σημείωσε μία ισοπαλία στα φιλικά που έδωσε στο διάστημα των 10 ημερών που στρατοπέδευσε στη γειτονική χώρα. Όλα καλά;


Υπέγραψε την ανανέωση ο Διούδης!

Ο Σωκράτης Διούδης υπέγραψε, σήμερα, την επέκταση του συμβολαίου του με την ΠΑΕ Άρης, δηλώνοντας πως το ήθελε πολύ.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Ο Κώστας Χαρίσης στον Άρη για ακόμα δύο χρόνια!

Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Χαρίσης ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΚΑΕ Άρης για άλλα 2 χρόνια. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει:


Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι η Ιστορία, η φανέλα και η καθημερινή προσπάθεια της Διοίκησης διατηρούν στην ομάδα εργασίας του ΑΡΗ, τον Κώστα Χαρίση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο έμπειρος σέντερ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας σχετικά με την παραμονή του στον ΑΡΗ:

«Συνέχισα στην ίδια κατεύθυνση με πέρσι, πιστός στο όραμα της καινούριας ομάδας που χτίζεται. Θέλω κι εγώ να βοηθήσω τον ΑΡΗ να πετύχει τους στόχους του. Είμαι σίγουρος ότι, όπως εγώ, έτσι και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου, θα ανταποκριθούμε θετικά σε αυτό το επόμενο βήμα. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της ομάδας και να καλέσω τον κόσμο να μας βοηθήσει την καινούρια χρονιά ακόμη περισσότερο από πέρσι».

Σέρχιο Κόκε: "Hμουν τυχερός που πήγα στον Άρη"


Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «Malaga Hoy» έδωσε ο πρώην αρχηγός του Άρη Σέρχιο Κόκε, ο οποίος αναφέρθηκε στους «κίτρινους» και φωτογραφήθηκε κρατώντας τη φανέλα της ομάδας. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα που έχει τίτλο "Κόκε: Το ποδόσφαιρο σε επτά γλώσσες":

Ο Sergio Contreras Κoke έχει παίξει σε επτά χώρες με οκτώ διαφορετικές ομάδες και έχει καταφέρει να σκοράρει με όλα τα σωματεία και σε όλα τα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί.

Στη Μάλαγα, έκανε το ντεμπούτο του. Με τον Άρη Θεσσαλονίκης θριάμβευσε. Και από κάθε ομάδα που πέρασε, άφησε το στίγμα του: το στίγμα ενός γκολ. Και είναι επτά διαφορετικές χώρες που έχουν δει τα επιτεύγματα αυτού του ποδοσφαιριστή από τη Μάλαγα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο La Rosaleda πολύ μικρός και ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα κάνει καριέρα σε όλο τον κόσμο. 

Έντεκα χρόνια μετά το ντεμπούτο του του με την πρώτη ομάδα της Μάλαγα, η καριέρα του παίκτη έχει κάνει ένα παράξενο ρεκόρ: μπορεί να καυχηθεί ότι έχει σκοράρει γκολ με οκτώ διαφορετικές ομάδες σε επτά χώρες. Σχετικά με τα γκολ, ο Koke θυμάται ιδιαίτερα αυτό στο ντεμπούτο του στο Intertoto: "Είναι δύσκολο να επιλέξω, αλλά θυμάμαι ιδιαίτερα το πρώτο γκολ μου στο ντεμπούτο μου με τη Μάλαγα στα 18, στο σπίτι μου και κοντά στους ανθρώπους μου. Κανείς δεν περιμένει να παίξει μισή ώρα και να βάλει και ένα γκολ. Όπως το πρώτο επαγγελματικό γκολ, κανένα", λέει. 

Όσον αφορά την ομάδα, όπου ήθελε να παίξει, αναγνωρίζει ότι, όπως για όλα τα παιδιά, "δια βίου όνειρο μου ήταν να παίξω στην Ρεάλ Μαδρίτης." Ωστόσο, η καριέρα του δε σταμάτησε και μετά την αποχώρησή του από τη Μάλαγα βρήκε προορισμό τη Μασσαλία. "Σήμερα, όποιον παίχτη και να ρωτήσετε θα πάρει τις βαλίτσες του και θα φύγει", λέει σε σχέση με την αναχώρησή του για τη γαλλική ομάδα. Με τη Μάλαγα, ήταν μια ευκαιρία για να παίξει με τους καλύτερους: «Έπαιξα σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και είχα συμπαίκτες, όπως ο Ντρογκμπά, πιστεύω ότι ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.". 

Μετά την Μασσαλία και πριν αγωνιστεί στην Ελλάδα, πέρασε για σύντομο διάστημα από τη Λισαβόνα. Από εκεί, του έμεινε το γεγονός της συνύπαρξης "με τους συνομηλίκους, όπως ο Moutinho και με τον προπονητή Paulo Bento, που είναι οι καλύτεροι." 

Μετά τη φυγή του ο Ισπανός επιθετικός εντάχθηκε στις τάξεις του Άρη Θεσσαλονίκης το 2006/07 . Για την ελληνική εμπειρία του λέει, «ήταν να πάω και στάθηκα τυχερός. Ξεκίνησα να παίζω καλά, να σκοράρω και να έχω πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς." Σε αυτόν τον σύλλογο ο επιθετικός Koke έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του και αισθάνθηκε πως αγαπήθηκε περισσότερο. Αγαπήθηκε τόσο που: "Στο τέλος της πρώτης χρονιάς, με έκαναν αρχηγό." 

Με το πέρας τεσσάρων υπέροχων ετών στη Θεσσαλονίκη και ένα αποχαιρετιστήριο προς τους οπαδούς που το θυμάται ως "συναρπαστικό και σκληρό ταυτόχρονα" διέσχισε τον Ατλαντικό για την Αμερικανική Λίγκα, όπου αγωνίστηκε στη Ντιναμό Χιούστον και ήταν "ενθουσιασμένος". Ωστόσο, η εμπειρία του... Αμερικανού δεν ήταν όπως αναμενόταν και μετά το τέλος της σεζόν επέστρεψε στην Ισπανία, αν και πριν από την αναχώρηση του άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι μεταξύ του ίδιου και των οπαδών του Χιούστον, με ένα γκολ σε ένα από τα λίγα παιχνίδια που έπαιξε. 

Η Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν ο επόμενο προορισμός του αφού "ήθελε να επιστρέψει" στην Ισπανία. Άφησε το στίγμα του κι εκεί αλλά μη θέλοντας να είναι στον πάγκο, στο τέλος της σεζόν πέταξε για το Αζερμπαϊτζάν, όπου κέρδισε τον τίτλο του Κυπέλλου Μπακού με γκολ του στον τελικό. "Εκεί το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο σημαντικό", λέει, και αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αφού πέρασε από τη γερμανική Ρέγκενσμπουργκ, όπου επίσης βρήκε δίχτυα, ο επιθετικός ποδοσφαιριστής δεν έχει ακόμα κανένα νέο προορισμό, αλλά εξακολουθεί να θέλει να πετύχει γκολ όπου κι αν πάει.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του Κόκε στην ισπανική εφημερίδα ΕΔΩ

Aβάνογλου: "Συγγνώμη σε Ηλιάδη και Στεφανίδη"


Συγγνώμη από τους Δημήτρη Ηλιάδη και Παναγιώτη Στεφανίδη ζήτησε ο Αναστάσης Αβάνογλου σε νέα τοποθέτηση του.

Το πρώην μέλος της ΠΑΕ Άρης, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν δέχεται από τον γενικό αρχηγό Δημήτρη Μούτα να δηλώνει πως η ομάδα του Άρη πάει να σωθεί. Επέμεινε μάλιστα λέγοντας ότι ο Μούτας είναι οπαδός του παοκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Προσωπικά με τον κ.Μούτα δε έχω τίποτα, ούτε τι ομάδα είναι με ενδιαφέρει, αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι να κάνει σωστά την δουλεία του στον Άρη. Και για να ξέρετε εγώ είχα ζητήσει πρώτος από όλους τον κ.Χατζηνικολάου και τον κ.Μούτα να έρθουν στην ομάδα όταν είχε φύγει ο κ.Μιχαλίτσιος αλλά μου είχαν αρνηθεί. Είχε γίνει και μια συνάντηση παρουσία του κ. Μπουγιουκλή , του κ.Χατζηνικολάου, του κ. Μούτα και του κ.Θέου και κάναμε συζήτηση για τα προβλήματα του Άρη και κάποια στιγμή ρώτησα τον Μούτα να μου πει την δικιά του γνώμη, και μου απάντησε: "εγώ δεν ανακατεύομαι με τον Άρη , δεν είμαι Αρειανός είμαι παοκτσής."

Εγώ δεν όρμηξα στον Μούτα επειδή είναι παοκ αλλά για την δήλωσε που έκανε ότι ο Άρης πάει να σωθεί. Δεν δέχομαι από γενικό αρχηγό του Άρη να κάνει τέτοια δήλωση. Θέλω να ζητήσω συγνώμη δημόσια από τον κ.Στεφανίδη και τον κ.Ηλιάδη για μια τοποθέτηση που είχα κάνει την προηγούμενη φορά. Είμαι υποχρεωμένος να πάρω πίσω αυτά που είπα.

To σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα των Συντακτών" (17/07/2013)