Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση "θύρας 4" για τον Άρη


Οι οργανωμένοι, γελοιοδέστατοι, γραφικοί και κρατικοδίαιτοι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας στην πόλη έβγαλαν ανακοίνωση που αναφέρεται και στον τεράστιο Άρη.

ΑΥΤΟΙ που η ομάδα τους υπάρχει χάρη στον Τσοχατζόπουλο, το Βενιζέλο, το ΠΑΣΟ.Κ., αυτοί που το γήπεδό τους κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού (δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού και απόφαση της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ.) τόλμησαν για άλλη μία φορά να αναφερθούν στον Άρη. Οι οπαδοί της ομάδας του δημοσίου (που τα χρέη της έχουν μπει στο "μπαρμπα-Στάθη") με μεγαλομετόχους νταβατζήδες του δημοσίου ή τοποθετημένους μεγαλομετόχους -όπως ο σημερινός- ξεπέρασαν κάθε όριο ειρωνείας και θράσους. Εκτός όμως από όλα τα άλλα ο σύνδεσμος προβάτων και τοξικομανών "θύρα 4" φαίνεται πως είναι και αγνώμων αφού καταφέρεται και εναντίον του υφυπουργού Ιωαννίδη (ναι ... αυτού που τους έσωσε στο μπάσκετ το 2008!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) και του Τζιτζικώστα!!!

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Συνέχεια στο θέμα γηπέδου του ΠΑΟΚ δόθηκε από γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό συνομωσιολογίας της πόλης. Ο παντελώς άσχετος με το σύλλογο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην προσπάθειά του να κλέψει λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ, πιθανότατα επειδή νομίζει πως το να πιάνει στο στόμα του την ομάδα μας τον κάνει αρεστό στους εξαθλιωμένους δημότες αυτής της πόλης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας λοιπόν, "πρότεινε" στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να χτίσει το γήπεδο του ΠΑΟΚ στη δυτική Θεσσαλονίκη, επειδή όπως γνωρίζει ο μεγάλος αυτός άντρας κάτι τέτοιο θα διευκολύνει την πρόσβαση του κόσμου. Ακολούθησε δηλαδή την πεπατημένη του καθηγητή της αλητείας και εχθρού του ΠΑΟΚ, Γιάννη Ιωαννίδη που ενώ μπερδεύει τις θετικές με τις αρνητικές ψήφους στη βουλή, έχει ξεκάθαρη άποψη για την χωροθέτηση του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Οι επισημάνσεις τέτοιου είδους ανθρώπων, μας είναι τελείως αχρείαστες. . Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μην ασχολείται με τέτοιες γραφικές φωνές, και τους πολιτικάντηδες αυτούς να αφήσουν τον ΠΑΟΚ ήσυχο και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την επίλυση των προβλημάτων του Άρη Θεσσαλονίκης. Εφόσον κατάφεραν να καταστρέψουν τη χώρα, θα καταφέρουν να καταστρέψουν και αυτό".

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στην ανακοίνωση δεν υπήρχαν ορθογραφικά λάθη εκτός από δύο στην ίδια λέξη...

συν+όμνυμι ==> συνωμοσία ==> συνωμοσιολογία (νόμος της "έκτασης εν συνθέσει" που το όμικρον μετατρέπεται σε ωμέγα)

Ο ΑΣ Άρης για την επέτειο των 99 ετών


Με αφορμή τα 99 χρόνια που συμπληρώνει ο Άρης από την ίδρυση του, την 25η Μαρτίου, ο ΑΣ Άρη εξέδωσε ανακοίνωση για το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 99 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου μας, ο Α.Σ. ΑΡΗΣ θέλει να τονίσει τα εξής:

Από τις 25 Μαρτίου του 1914, όταν 22 νέοι είχαν ως στόχο ν΄ αφήσουν παρακαταθήκη, επιλέγοντας την ίδρυση του Συλλόγου με το όνομα ΑΡΗΣ και συνδυάζοντας το «άρωμα» της Αρχαίας Ελλάδας, τα χρώματα του Βυζαντίου και τις μνήμες της Επανάστασης του 1821, μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Με το πέρασμα των χρόνων, ο Σύλλογός μας μεγάλωνε καθημερινά, δημιουργώντας δεκάδες νέα τμήματα αθλημάτων, είτε ομαδικά είτε ατομικά, ενώ παράλληλα έφτασε σε πολλές διακρίσεις και κατακτήσεις τίτλων τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Σήμερα, ο Σύλλογός μας έχει στις τάξεις του χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα, έχοντας πάντα ως στόχο τη νίκη πέρα από σκοπιμότητες.

Η δυναμική του ΑΡΗ ως σύλλογος είναι βέβαιο ότι δεν θα υπήρχε, εάν δεν υπήρχε η μεγάλη και ανιδιοτελής αγάπη του κόσμου του, η στήριξη του οποίου αποτελεί μοναδικό φαινόμενο.

Ευχόμενοι ότι η φετινή δύσκολη χρονιά θα τελειώσει θετικά για όλα τα τμήματα, θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι η προσπάθεια που γίνεται, ώστε ο ΑΡΗΣ μας να είναι ανταγωνιστικός και πρωταγωνιστής σε όλα τα αθλήματα, δε θα σταματήσει ποτέ».

Είναι πολλά τα χρέη Αρη


Ο Γιάννης Ψηφίδης μιλώντας για την κατάσταση στους «κίτρινους», επανέλαβε τις δυσκολίες που δημιουργούν τα χρέη, αλλά και την προσπάθεια παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην ΕΤ3:

«Είχαμε μια ζεστή εκδήλωση όπου οι διοικήσεις της ΠΑΕ και της Κοινωνίας Μελών Άρη αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα οικονομικά στοιχεία που βρήκαμε, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση.

Αφήνουμε τον οικονομικό έλεγχο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 στην εταιρεία ΝΕΧΙΑ και από κει και πέρα εμείς που λειτουργούμε από τις 13 Δεκεμβρίου του 2012 ως νέα διοίκηση Πρωτοδικείου δώσαμε στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία.

Το πιο σοβαρό όμως είναι πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς που είχαμε κάνει οι εξω-διοικητικοί που αποτελέσαμε τη νέα διοίκηση περιμέναμε ότι το χρέος που θα βρίσκαμε θα κυμαινόταν μεταξύ 21 και 23 εκ. ευρώ.

Εξεπλάγην όμως εγώ πρώτος απ’ όλους που πήρα τα στοιχεία της λογιστικής όταν ανακαλύψαμε, τσεκάραμε και βρήκαμε ότι οι ζημιές στην ΠΑΕ Άρης ξεπερνούν τα 32 εκ. ευρώ».

Για τη θητεία της παρούσας διοίκησης: «Αυτό το τρίμηνο κάναμε μια τεράστια προσπάθεια, πάρα πολύ κουραστική και αναλύσαμε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας και αυτό το παρουσιάσαμε στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης. Έχουμε μια ΠΑΕ, στην οποία προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις αλλά το γεγονός αυτό μας στεναχωρεί και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες μας γιατί τα χρέη είναι σχεδόν τα διπλάσια απ’ αυτά που υπολογίζουμε».

Για την προσπάθεια παραμονής: «Ο Άρης ετοιμάζεται να γιορτάσει του χρόνου τα 100 χρόνια του. Δεν μας περνάει από το μυαλό ότι δεν θα είμαστε στη Σούπερ Λίγκα. Δεν μπορούν να γίνουν γιορτές αν δεν έχουμε ένα ρόστερ αντάξιο της τεράστιας ιστορίας του συλλόγου ώστε να βρεθεί ο Άρης στις υψηλές θέσεις και γιατί όχι να μην γιορτάσει τα 100α γενέθλια του, παίζοντας στην Ευρώπη.

Αυτά είναι τα πιστεύω του διοικητικού συμβουλίου και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση . Ελπίζουμε πως στους εναπομείναντες αγώνες η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της, παραμένοντας στην κατηγορία. Να είναι όλοι βέβαιοι πως θα τον πετύχουμε εγώ είμαι σίγουρος».

Μουνάφο: «Θα τα δώσουμε όλα με τον Άρη. Μη μας ξεγράφετε.»

Σίγουρος πως οι παίκτες του Πανθρακικού θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό του στον αγώνα με τον Άρη, εμφανίστηκε ο Χουάν Μουνάφο. Ο Αργεντινός παίκτης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την πορεία της ομάδας του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο Μουνάφο μίλησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά:


- Η ομάδα στον πρώτο γύρο τελείωσε με 20 βαθμούς και 4 στροφές πριν το τέλος βρίσκεται στους 26. Τι άλλαξε και έγινε φτωχή η συγκομιδή βαθμών;

«Σίγουρα αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει. Δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού, ωστόσο πολύ απλά δεν μας βγήκαν τα παιχνίδια όπως θέλαμε. Σε πολλά παιχνίδια μπορούσαμε να είχαμε συγκεντρώσει πολλούς περισσότερους από αυτούς που δικαιούμασταν. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, δεν κερδίζουμε κάτι με το να αναλύουμε ποιος και τι έφταιξε, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και στις 4 τελευταίες αγωνιστικές είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο γήπεδο και να πάρουμε όσους βαθμούς είναι αρκετοί για να σώσουμε την παρτίδα. Είμαι αισιόδοξος πως στο διάστημα που απομένει μέσα από ομαδική δουλειά θα βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο».

- Πόσα σας πιέζει που βρίσκεστε μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και αντιμετωπίζετε την ομάδα που σας ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική, τον Άρη;

«Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός απαιτούν να έχεις ψυχραιμία, έτσι ώστε να ανταπεξέρχεσαι σε δύσκολες συνθήκες, όπως είναι αυτή που βρισκόμαστε τώρα. Έχουμε κάνει φέτος σημαντικές νίκες, καλές εμφανίσεις και σε αυτό στοχεύουμε αυτήν την φορά, δηλαδή να κάνουμε αντίστοιχα πράγματα στις 4 τελευταίες αγωνιστικές και να σώσουμε την ομάδα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να νιώθεις πως είσαι μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη αλλά σε μένα προσωπικά, όπως και στους συμπαίχτες μου, μας αρέσουν τα δύσκολα. Και επειδή το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζουμε την ομάδα που βρίσκεται έναν βαθμό κάτω από εμάς, σίγουρα αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι πως θα κάνουμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη».

- Πώς είναι οι σχέσεις σας με το προπονητικό επιτελείο;

«Ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και όλο το τεχνικό επιτελείο δουλεύει καθημερινά πάρα πολύ, έτσι ώστε να βγει καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο. Σίγουρα και αυτοί είναι στενοχωρημένοι για τα άσχημα αποτελέσματα, ωστόσο έχουμε μιλήσει στα αποδυτήρια και έχουμε πει πως όλοι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σώσουμε την ομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μία σχέση συνεργασίας ενώ ο κόουτς προσπαθεί να μας ανεβάσει την ψυχολογία μας, που μετά τα άσχημα αποτελέσματα είναι πεσμένη».