Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Φιλόλογος-πρόβατο με IQ φουντουκιού...


Που να πάει μπροστά αυτή η άμοιρη η χώρα όταν και το πλέον μορφωμένο ανθρώπινο εκπαιδευτικό δυναμικό συμπεριφέρεται με μυαλό δίχρονης σαρανταποδαρούσας; Και μάλιστα όταν αυτή η σαρανταποδαρούσα με iq... φουντουκιού είναι δημόσιος υπάλληλος και διδάσκει τα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου! 

Απίστευτο κι όμως ελληνικό... (ή μήπως τούρκικο;)

Χθες στη συνέντευξη τύπου του πρώην επαναστάτη και μεγαλύτερου παπατζή που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα συγκεντρώθηκαν πολλά κοπάδια προβάτων. Μία από αυτά ήταν και μία καθηγήτρια – φιλόλογος στο τρίτο γυμνάσιο Ευόσμου. Χθες, στενοχωρημένη και προβληματισμένη έλεγε στα σπορ του ρουφιάνου του βορρά ότι δεν θα ξαναπάει στο γήπεδο, απογοητευμένη με τη συμπεριφορά στον επαναστάτη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέταξε τα δύο διαρκείας που είχε στις θύρες 5 και 6 λέγοντας ότι ούτε θα πάρει ξανά μετά από 8 χρόνια.

«Δεν σου άξιζε αυτό το τέλος. Έχω έναν γιο στην ηλικία σου, το ίδιο αυθόρμητος όπως κι εσύ. Είναι θερμός υποστηρικτής του μπαουγκ, αλλά σήμερα ήρθα να σε δω από κοντά χωρίς να το γνωρίζει. Ξέρω ότι πονάς ακόμη για την απώλεια της μητέρας σου. Να είσαι πάντα ευλογημένος».

Η συγκεκριμένη μάλιστα πήγε παιδιά με δική της πρωτοβουλία (στα πλαίσια μάλλον κάποιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας) στο γνωστό θηριοτροφείο - χασισοπωλείο - ρετσινοποτείο της τρούμπας.

Στην Eλλάδα ο υπεύθυνος αδειοδοτήσεων της UEFA


Στις 28 Μαρτίου αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο υπεύθυνος αδειοδότησης της UEFA Αντρέα Τραβέρσο για να ενημερώσει τις ομάδες για την διαδικασία και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και να ελέγξει το σύστημα αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τις ΠΑΕ, σε γνωστό ξενοδοχείο, ενώ θα γίνει και ενημέρωση και για τους δημοσιογράφους.

Από την Super League θα προτείνουν οι ομάδες να αδειοδοτηθούν μετά τα Play-off.

Ο λόγος είναι πως, οι ομάδες σε περίπτωση που δεν πάρουν την πολυπόθητη άδεια δεν θα έχουν κέρδος από την Ευρωπαϊκή έξοδο, άρα μπορεί να έχουν οικονομικές ζημίες, όπως την… μικρή προέλευση κόσμου στα γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι Αντρέα Τραβέρσο έχει ξανάρθει στην χώρα μας για το ζήτημα την σεζόν 2011 όταν η κλήθηκε εσπευσμένα από την ΕΠΟ η οποία είχε διασυρθεί στο θέμα των αδειοδοτήσεων λόγω των αντιδράσεων του ΟΦΗ και της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια για κακή σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης.

Τέλος φέτος για πρώτη φορά θα ισχύσει πλήρως για τις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το FINANCIAL FAIR PLAY της UEFA.

πηγή: http://www.soccerplus.gr/

Ευχάριστα νέα για Πουλίδο και Ηρακλή


Τα νέα για τους Ρούμπεν Πουλίδο και Ανδρέα Ηρακλή είναι ευχάριστα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, που καθημερινά ανεβάζει ρυθμό στις προπονήσεις, μετράει πλέον αντίστροφα για να μπει στο κανονικό πρόγραμμα και να θέσει με την σειρά του εαυτόν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Κάτι που αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα. 

Σε ό,τι αφορά τον 23χρονο αμυντικό, που συνεχίζει το ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας (ταλαιπωρείται από θλάση), η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση και δεν αποκλείεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να δοκιμάσει να προπονηθεί. 

Επίσης ευχάριστα είναι τα νέα και για τον Παντελή Αντωνιάδη. Ο νεαρός ανασταλτικός μέσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αύριο θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα (η προπόνηση θα γίνει το πρωί στο Ν. Ρύσιο). 

Να θυμίσουμε τέλος ότι αύριο το βράδυ αναμένονται στη Θεσσαλονίκη οι τρεις νεαροί διεθνείς του Άρη, Γιάννης Γιαννιώτας, Σωκράτης Διούδης και Δημήτρης Διαμαντάκος, οι οποίοι κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελπίδων για το φιλικό με την αντίστοιχη ομάδα της Εσθονίας.

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Σηφάκη


Σε μία ξεχωριστή κίνηση σε δύσκολους οικονομικά καιρούς προχώρησε ο Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος δώρησε 50.000 ευρώ στο σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδας «Λάμψη».

Το ποσό που αποφάσισε να δωρήσει ο διεθνής τερματοφύλακας, αντιστοιχεί στο πριμ για την πρόκριση αλλά και την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Euro 2012.

Ο σύλλογος «Λάμψη» με ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Αυτή η ευαισθησία και η εκδήλωση της αγάπη σας μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία μας».

Πηγή: https://www.novasports.gr

Σούλης: "Ο Άρης δεν μπορεί να πανηγυρίσει την παραμονή του"


Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο Σούλης Παπαδόπουλος, στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης. Ο προπονητής του ΑΡΗ μίλησε για την μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα μας, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανθρακικό όσο και στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

«Όταν ήρθα στην ομάδα, πριν από 13 μέρες, είχαμε διαφορά τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Μέσα σε δύο αγωνιστικές και, παρά την ήττα στα Γιάννενα, μειώσαμε την διαφορά μας στον έναν πόντο. Εγώ, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και ο κόσμος δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που μας δίνεται να ανεβούμε δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενα. Όσο κρίσιμο ήταν το προηγούμενο παιχνίδι με τα Γιάννενα, άλλο τόσο είναι και αυτό που ακολουθεί με τον Πανθρακικό. Απλά σε αυτό έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε πάνω από τον αντίπαλό μας. Είχαμε την ευκαιρία στα Γιάννενα να πάρουμε τη νίκη, αλλά σταθήκαμε άτυχοι με τα δοκάρια. Αν ψάξουμε να βρούμε τους βαθμούς που έχουμε χάσει από τις διαιτησίες και τις ατυχίες θα δούμε πως θα βρισκόμασταν πολύ πιο ψηλά. Δεν μπορεί να επικαλούνται άλλοι την διαιτησία και την ατυχία», τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο Σούλης Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε:

«Και με την Λιβαδειά και με τα Γιάννενα μπήκαμε πολύ δυνατά. Άλλοτε, όμως, η τύχη σε κάνει τα κέφια, άλλοτε όχι. Στα Γιάννενα ήμασταν άτυχοι. Η ομάδα πάντως έδειξε καλύτερη ψυχολογία στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Αν έμπαινε το πρώτο δοκάρι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Από την άλλη, μπορεί, αν παίρναμε έναν βαθμό, αυτό να μας κοίμιζε. Τώρα είμαστε πιο προσηλωμένοι στον στόχο μας».

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΑΡΗ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας μας: «Παρακαλώ τον κόσμο να αφήσει πίσω του το ότι έχει προηγηθεί και να στηρίξει την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις στο ματς που έρχεται, ώστε να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί. Ο καλύτερος παίκτης του ΑΡΗ ήταν και είναι ο κόσμος του. Εκεί έχουμε και την μεγαλύτερη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες που κινδυνεύουν. Αυτό που είπα στους παίκτες μου το λέω και σε εσάς. Κερδίζουμε τον Πανθρακικό και σωθήκαμε. Θέλουνε δεν θέλουνε θα τους κερδίσουμε. Σε αυτό το ματς που έρχεται πρέπει να δώσουμε εμείς κουράγιο στον κόσμο».

Και κατέληξε: «Το να κερδίσουμε τον Πανθρακικό και να εξασφαλίσουμε στο τέλος την παραμονή μας δεν είναι κάτι το φοβερό. Το αυτονόητο θα είναι. Ούτε θα πανηγυρίσουμε ούτε τίποτα. Δεν μπορεί ο ΑΡΗΣ να πανηγυρίσει την παραμονή του. Σε καμία περίπτωση».

Nτακουρί: «Θέλω μια φωτογραφία με τον Γκάλη!»


Η ιστορία τον έχει κατατάξει ως τον πλέον πετυχημένο καλαθοσφαιριστή στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ. Οι 20 τίτλοι που κατέκτησε ο Ρισάρ Ντακουρί (σ. σ. 19 με τη Λιμόζ και 1 με την Παρί) αποτελούν το πλέον αδιάσειστο στοιχείο για το μέγεθος της καριέρας του. Ο Ντακουρί θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ προς τιμήν του Νίκου Γκάλη στις 7 Μαΐου 2013 και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «www.arisbc.gr» σκιαγράφησε τον Γκάλη και ανέφερε τον στόχο του… μόλις συναντήσει τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

-Μπορείτε να μας περιγράψετε τα συναισθήματά σας για το γεγονός ότι θα επιστρέψετε στη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσετε τον Νίκο Γκάλη;

«Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ μεγάλη και υπέροχη έκπληξη! Ποιος θα το πίστευε ότι θα συνέβαινε ξανά… Μπαίνω γρήγορα στο γυμναστήριο και ξεκινώ συγκεκριμένο πρόγραμμα προετοιμασίας, ώστε να είμαι έτοιμος για εκείνη την ημέρα (γέλια)! Πάνω απ’ όλα, θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα αποτελέσω κι εγώ ένα κομμάτι της τιμητικής εκδήλωσης αυτού του φανταστικού αθλητή».

-Τι θυμάστε από τα χρόνια που αντιμετωπίζατε τον Νίκο Γκάλη; Ποια είναι η πιο ευχάριστη και δυνατή ανάμνησή σας από τα παιχνίδια ανάμεσα στη Λιμόζ και τον ΑΡΗ;

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κάθε παιχνίδι ανάμεσά μας ήταν πολύ δυνατό και κλειστό. Δεν υπήρχε περιθώριο χαλάρωσης και κάθε παιχνίδι απέναντι στον Νικ, σίγουρα δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία! Έπρεπε κάποιος να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση για να έχει μία ευκαιρία και να καταφέρει να τον συναγωνιστεί, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο όταν τελικά τα κατάφερνε!».

-Θα θέλατε να ξαναμπείτε στο γήπεδο και να τον αντιμετωπίσετε για ακόμη μία φορά;

«Ναι, πολύ ευχαρίστως, αλλά μόνο και μόνο για να βγάλω μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του!»

-Πώς θα περιγράφατε τον Γκάλη ως αθλητή, αλλά και ως παίκτη;

«Τα ρεκόρ του νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους. Δεν ήταν μόνο ένας φανταστικός αθλητής, ο Γκάλης ευρέως θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς επίσης και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στην ιστορία της FIBA. Οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987 και όχι μόνο. Ο Γκάλης ήταν επίσης ένας κύριος εντός και εκτός γηπέδων και τον σεβόμουν απόλυτα γι’ αυτό».

πηγή: http://www.arisbc.gr