Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Διέλυσε τον Αστέρα ο Άρης!


Ο Άρης διέλυσε με 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και θα παίξει την παραμονή του, την τελευταία αγωνιστική, με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Χατ-τρικ σημείωσε ο Ανδρέας Τάτος για τους νικητές.

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Τάτο, που σημείωσε τρία γκολ κι έδωσε μία ασίστ, με τον Άρη μετά το αποτέλεσμα αυτό να φθάνει τους 32 βαθμούς και τις έξι εντός έδρας νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Στον Αστέρα κόστισαν οι πολλές απουσίες, οι οποίες άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα των Αρκάδων, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόσωπο, πάντα, που είχαν δείξει στο μεγαλύτερο μέρος της Σούπερ Λίγκας. Ο Αστέρας θα τερματίσει τρίτος στην κανονική διάρκεια και θα μπει ως δεύτερος στα πλέι-οφ. Για τον Άρη, πλέον, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (30ής) με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια αποκτά τεράστια σημασία, ωστόσο η νίκη με την Τρίπολη αποτελεί βήμα μπρος για την παραμονή των Θεσσαλονικέων.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από την εστία των γηπεδούχων. Αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Ζαραδούκας, δεξιά ο Παπαζαχαρίας, με τους Πουλίδο και Κοέλιο να επανδρώνουν το κέντρο της άμυνας των Θεσσαλονικέων. Παπαστεριανός και Τριανταφυλλάκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τους έπαιξαν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Γιαννιώτας, Τάτος και Καζναφέρης, ενώ μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Αγγελούδης.

Ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος είχε σημαντικές απουσίες βασικών παικτών ν΄ αντιμετωπίσει, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Μπαντή γκολκίπερ και τους Πιπίνη, Κουρμπέλη στα στόπερ. Αριστερά στην άμυνα έπαιξε ο Φορμίκα, δεξιά ο Κοντοές, ενώ Καστέλς και Σέτι αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων των φιλοξενούμενων. Φραγκουλάκης, Κάφα και Ναβάρο αγωνίστηκαν μπροστά τους, με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά, ενώ ο Καλαντζής ήταν η «αιχμή του δόρατος» για τους Αρκάδες.

Η αποτελεσματικότητα των Θεσσαλονικέων στο πρώτο 45λεπτο ήταν αυτή που τους έδωσε το προβάδισμα δύο τερμάτων και η καταπληκτική έμπνευση του Ανδρέα Τάτου στο δεύτερο γκολ του Άρη. Μόλις στο 7΄ η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου άνοιξε το σκορ: Ο Ζαραδούκας εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, όπως επιτίθονταν οι γηπεδούχοι, ο Παπαζαχαρίας έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Μπαντή, στρώνοντας την μπάλα στον Τριανταφυλλάκο που με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν οι Θεσσαλονικείς ν΄ απειλήσουν και στο 12΄, όμως μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε ούτε ο Γιαννιώτας ούτε ο Παπαζαχαρίας μπόρεσαν να προβούν σε τελικές προσπάθειες αν και βρέθηκαν σε επίκαιρες θέσεις. 

Η κατοχή της μπάλας πέρασε στον Αστέρα, ο οποίος, όμως, με μεγάλη δυσκολία πλησίαζε την περιοχή του Διούδη, ενώ στο διάστημα της υπεροχής του, ως το 2-0, δεν έκανε καν τελική προσπάθεια πλην ενός σουτ του Φραγκουλάκη στο 20΄ το οποίο σταμάτησε στον γκολκίπερ των Αρκάδων. Ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 29΄ κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση. Ο Καζναφέρης συνεργάστηκε άψογα με τον Τάτο, με τον δεύτερο να επιχειρεί μακρινό, καταπληκτικό, σουτ στο δεξί «παραθυράκι» του Μπαντή, με το οποίο έγινε το 2-0. Έκτοτε απείλησε μόνο ο Αστέρας, στο 44΄, με τον Πιπίνη. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων μπήκε στην περιοχή του Άρη κι έχοντας οπτικό πεδίο πλάσαρα άουτ, χωρίς ν΄ απειλήσει.

Το 2-0 του πρώτου μέρους έγινε μέσα σε 22 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου 3-0 και ουσιαστικά εκεί «τελείωσε» το παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς. Ο Τάτος έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Αγγελούδη, ο οποίος με πλασέ εντός περιοχής του Αστέρα (η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία) σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την υπεροχή, με τον Άρη, ωστόσο, να φαίνεται ικανός να ελέγξει την εξέλιξη του αγώνα. Στο 58΄ η ομάδα του Σάκη Τσιώλη εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Διούδη και με εξαιρετικό τέρμα του Κάφα μείωσε σε 3-1. 

Ο τερματοφύλακας των «κίτρινων» έκανε λάθος στο βολέ που επιχείρησε για να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, γλίστρησε, με αποτέλεσμα η μπάλα να φθάσει στον σκόρερ των Αρκάδων, ο οποίος βρισκόμενος λίγο πριν το κέντρο του γηπέδου έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση, μειώνοντας! Οι διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα και θέσεις στο γήπεδο, από την πλευρά του Έλληνα τεχνικού του Αστέρα, βελτίωσαν την εικόνα του Αστέρα, ο οποίος έχασε στο 66΄ σημαντική ευκαιρία για να μειώσει σε 3-2. Το σουτ του Κάφα, όμως, απομακρύνθηκε από τον Διούδη. Στο 77΄ ο Άρης κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Πιπίνη στον Τάτο, με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς να το μετουσιώνει σε γκολ στο 79΄. Ο ίδιος παίκτης «έκλεισε» το σκορ, στο 85΄, μ΄ ένα ακόμη πανέμορφο τέρμα, με πλασέ το οποίο «κρέμασε» τον Μπαντή.