Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

O Ντιν Μπουζάνης στον Άρη! (videos)

Mόνο η ανακοίνωση απομένει για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Ντιν Μπουζάνη στην ομάδα του Άρη. Μάλιστα ο Μπουζάνης αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στο Πραβετς της Βουλγαρίας ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας. Ο Ντιν (Αντώνης) Μπουζάνης (Dean Anthony Bouzanis) είναι διεθνής ποδοσφαιριστής από την Αυστραλία με ελληνική καταγωγή. Έχει ύψος 1,85 μ. και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας.


Ο Αντώνης Μπουζάνης γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1990 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς. Έδειξε για πρώτη φορά το ποδοσφαιρικό του ταλέντο στην "Carss Park", τοπική ομάδα της συνοικίας Cronulla, όπου μεγάλωσε και πήγε σχολείο. Στη συνέχεια, σε ηλικία 14 ετών, εντάχθηκε στην "St. George Saints FC" και ακολούθως αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες του Σίδνεϊ: "Sutherland Sharks", "Northern Spirit", "Ολυμπίκ Σίντνεϊ" (Sydney Olympic). Το 2006-07 γράφτηκε στο Αθλητικό Ινστιτούτο της Νέας Ν. Ουάλιας (New South Wales Institute of Sport).

Σε ηλικία 17 ετών προπονήθηκε τρεις εβδομάδες με την ομάδα της Λίβερπουλ και τράβηξε την προσοχή του προπονητή Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος τον χαρακτήρισε "καλύτερο τερματοφύλακα της ηλικίας του". Υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Sydney FC για λίγους μήνες. Στις 8/9/2007 έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο με την ομάδα Κ-18 της Λίβερπουλ σε αγώνα κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του στο νικηφόρο 3-0. Στις 4/12/2007 έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο με την αναπληρωματική ομάδα στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον, στο νικηφόρο 3-0.

Τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε δανεικός στην Άκρινγκτον Στάνλεϊ (Accrington Stanley F.C.) από τις 6/11/2009 ως τις 2/1/2010, με την οποία αγωνίστηκε σε 14 ματς πρωταθλήματος και 5 κυπέλλου και άλλων διοργανώσεων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Β΄ ομάδα της Λίβερπουλ.

Με τη Λίβερπουλ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Νέων Αγγλίας το 2007, το Πρωτάθλημα Β΄ Ομάδων της Πρέμιερ και το Εθνικό Πρωτάθλημα Β΄ Ομάδων το 2008. Επίσης, κατέκτησε το Κύπελλο του Λίβερπουλ το 2009. Από την ομάδα αποχώρησε το 2011 και ενώ είχε άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο.

Τον Ιούλιο του 2011, αν και φάνηκε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία, υπέγραψε συμβόλαιο με την αγγλική 'Ολνταμ στην οποία παρέμεινε ως φέτος έχοντας 45 συμμετοχές. Πέρυσι ήταν βασικός στην ιστορική ομάδα της Αγγλίας στη League One.

Ο Μπουζάνης, αν και δεν είχε την καριέρα που πολλοί ανέμεναν, αγωνίστηκε ως διεθνής με τις μικρότερες εθνικές ομάδες της Αυστραλίας αλλά και της Ελλάδας. Στα βίντεο που ακολουθούν μπορεί ο αναγνώστης να πάρει μία μικρή γεύση από το νέο τερματοφύλακα της ομάδας.


Στα επόμενα δύο βίντεο ο Ντιν Μπουζάνης αντιμετωπίζει με την ομάδα του, την Έβερτον που αγωνίζεται στην Premier League της Αγγλίας για το θεσμό του FA Cup.




σ.σ. Τουλάχιστον θα είναι καλύτερος από το Νέγκρι, τον Πέσκοβιτς, τον Κέλεμεν και τα άλλα παλτά της εποχής Κόντη...

To σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα των Συντακτών" (07/07/2013)