Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στον Άρη ο Ροκ Έλσνερ! (videos)


Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε πριν από λίγο την συμφωνία με τον Σλοβένο αμυντικό χαφ Ροκ Έλσνερ. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ήρθε σε συμφωνία με τον Rok Elsner για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 27χρονος Σλοβένος μεσοαμυντικός βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα παρακολούθησε την πρώτη προπόνηση της ομάδας μας στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Rok Elsner γεννήθηκε στις 25/01/1986 στην Λιουμπλιάνα και είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου. Εχει ύψος 1,86 και βάρος 74 κιλά.

Την προηγούμενη σεζόν αγωνίζονταν στην πολωνική Σλάσκ Βρότσαλβ".

O Έλσνερ που προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, έχει αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα της Νις, στην Ιντερμπλόκ Λιουμπλιάνα, στην Βέχεν Βισμπάντεν, στην Αλ Αραμπί, στη Χαουγκεσούντ και στη Σλάσκ Βρότσλαβ.

Την περασμένη περίοδο με τη Σλάσκ μέτρησε 34 συμμετοχές, εκ των οποίων 23 στο πολωνικό πρωτάθλημα 5 στην Ευρώπη και οι υπόλοιπες στο κύπελο Πολωνίας.





Στεφανίδης: "Φοβάμαι ότι θέλει να επιστρέψει ο Κόντης!"


Ο πρόεδρος της Κ.Μ.Α., Παναγιώτης Στεφανίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (σ.σ. στον οποίο μιλά κάθε μέρα) εξαπέλυσε εντονότατα “πυρά” κατά του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, και έναν εκ των καταστροφέων του, Γιάννη Κόντη. Αναρωτήθηκε για το λόγο που επανειλημμένως μιλά δημοσίως για τον Άρη, εκφράζοντας το φόβο του πως ενδεχομένως θέλει να επιστρέψει στους “κίτρινους” ώστε να μη γίνει ο έλεγχος και να χαθούν στοιχεία. Επίσης εξέφρασε με απολυτότητα την γνώμη του πως πρέπει να περάσει από τον έλεγχο της Κ.Μ.Α. ο κάθε υποψήφιος επενδυτής σχετικά και με τον τρόπο που θα “ανοίξει” η Α.Μ.Κ., καθ’ ότι δεν θέλει να “ξεπουληθεί” ο Άρης και να είναι αυτός ο πρόεδρος της Λέσχης που θα το επιτρέψει αυτό. 

Ακόμη, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε εμφανώς απορημένος για το τί φοβάται ο επενδυτής… “βουνό”, που όπως φημολογούνταν ενδιαφερόταν για την απόκτηση του Άρη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε έχουν ως εξής:

Για την χτεσινή πρώτη προπόνηση και τις συνθήκες που διαφέρουν από πέρυσι: “Kαι πέρυσι υπήρχε επίγνωση της κατάστασης, αλλά φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πέρυσι υπήρχε ένα ρόστερ μόνο 14 παικτών, είχε γίνει ένα μήνα αργότερα από ότι φέτος, φέτος υπάρχει και το άρθρο 99. Γενικώς πέρυσι ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Υπάρχει ένας Πουλίδο, ένας Αγκάνθο, παιδιά που πέρυσι πήραν εμπειρίες”.

Για τις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Κ.Μ.Α. και την ΠΑΕ: “Αυτό είναι το κλειδί. Υπάρχει κατανόηση των ρόλων που αναλογεί στον καθένα. Ο πρόεδρος κάθε βράδυ με ενημερώνει για κάθε τι. Υπήρξαν κάποιες τεχνητές εντάσεις, οι οποίες μάλλον έγιναν διότι δεν τους αρέσει ο κύριος Ηλιάδης ή δεν τους αρέσουμε εμείς. Δε λέω μέσα από τα μέλη των δ.σ., αλλά ευρύτερα από την οικογένεια του Άρη”.

Για τη μηδαμινή συμμετοχή του κόσμου στη Γ.Σ. αλλά και τη μη απαλλαγή στις παλιότερες διοικήσεις του φορέα: “Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ήταν τραγική η συμμετοχή του κόσμου στη Γενική Συνέλευση. Εμείς, όμως, θα συνεχίσουμε το ίδιο έργο μας, στον ίδιο δρόμο, δε θα παρεκκλίνουμε. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα το γεγονός πως δε δόθηκε απαλλαγή στις προηγούμενες διοικήσεις της Λέσχης. Και μάλιστα για τη διοίκηση του κ. Γρανούζη, ήταν η δεύτερη φορά. Αυτό καταδεικνύει την αγανάκτηση για τις παλιότερες διοικήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να απαξιωθεί ο φορέας. Επειδή απέτυχαν κάποια πρόσωπα σημαίνει πως απέτυχε ο φορέας; Προασπίζουμε τα συμφέροντα και τον ίδιο τον Άρη, όχι την Κ.Μ.Α”.

Για το ζήτημα της Α.Μ.Κ. αλλά και τον επενδυτή-”βουνό”: “Το κεντρικότερο ζήτημα είναι η Α.Μ.Κ., ένα ζήτημα που μας απασχολεί από πέρυσι. Αν υπάρχει ένα… “βουνό”, γιατί δε βγαίνει σήμερα να εμφανιστεί; Τί έχει να φοβηθεί; Δε νομίζω να έχει να φοβηθεί τίποτα. Εγώ θέλω να περάσει από έλεγχο ο τυχόν υποψήφιος επενδυτής. Θα περάσει από την ΕΕΑ, αλλά εμείς που να ξέρουμε το τι business plan έχει αυτός; Μπορεί να πει στην ΕΕΑ ότι θα τα δώσει για μεταγραφές; Εμείς δεν πρέπει να ξέρουμε;”

Για το αν φοβάται ότι μπορεί να έρθει και να πάρει οποιοσδήποτε “εν λευκώ” την ομάδα αλλά και συγκεκριμένα τον Γιάννη Κόντη: “Βεβαίως και φοβόμαστε για το ποιος μπορεί να έρθει στην ομάδα, δε σας κρύβω πως έχω φοβίες. Δεν κοιμήθηκα χτες το βράδυ! Θα τα πούμε πολύ σύντομα με τον κ. Κόντη. Μήπως θέλει να έρθει να πάρει την ομάδα ώστε να μην γίνει ο έλεγχος και να χαθούν στοιχεία; Μιλάει αυτός για τη Λέσχη ως το “φορέα του 50άρικου;” Αυτός πόσα λεφτά είχε βάλει; Αυτός, κατά δήλωσή του, δεν γνώριζε τι γινόταν στα οικονομικά της ομάδας. Γιατί βγαίνει και μιλάει κάθε εβδομάδα σε ραδιόφωνα; Δε σας παραξενεύει; Μήπως “οργώνει” το έδαφος;”

Για την επιθυμία του να έρθει επενδυτής: “Δε μπορώ να αφήνονται σκιές για το ότι εμείς φρενάρουμε κάποιον επενδυτή. Εμείς θέλουμε να έρθει επενδυτής, αλλά να τον ελέγξουμε. Ξαναλέω, αν υπάρχει “βουνό”, τί έχει να φοβηθεί; Την Κ.Μ.Α. θα φοβηθεί; Εάν θέλει, ας πάρει και τον Ερασιτέχνη και το ποσοστό του. Πόσο πιο ξεκάθαρη άποψη μπορώ να εκφράσω από το θέλω να έρθει ένας επενδυτής, να πάρει και να ξεχρεώσει την ομάδα; Δε θέλω να είμαι εγώ αυτός που ως πρόεδρος της Κ.Μ.Α. θα συνδέσει το όνομά του με πιθανό “ξεπούλημα” του Άρη. Για τον Άρη μιλάμε. Και για μένα, είναι μικρό το ποσό των 7.5 εκ. ευρό κι ας έχει προβλήματα και χρέη. Έχει, όμως, το άρθρο 99, έχει 6.5 εκ. έσοδα κάθε χρονιά”.