Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Nέος προπονητής του Άρη ο Γιάννης Χατζηνικολάου - Η καριέρα του



Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιάννη Χατζηνικολάου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Δεν διευκρινίζεται στην επίσημη ανακοίνωση η χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την συνεργασία της με τον προπονητή Γιάννη Χατζηνικολάου.

Ο 48χρονος τεχνικός ολοκλήρωσε τον κύκλο των συζητήσεων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρη Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας».

Η απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ ήταν ειλημμένη από την ημέρα της εκλογής του αφού έχει ιδιαίτερα καλή άποψη για τις ικανότητες του συγχωριανού του και νέου τεχνικού της ομάδας.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1965 στις Σέρρες και άρχισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στον Άρη Θεσσαλονίκης. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 1984 και αμέσως καθιερώθηκε ως βασικός. Έμεινε στον Άρη μέχρι τον Δεκέμβριο του 1990, οπότε πήρε μεταγραφή και πήγε στον Ιωνικό, μένοντας στη Νίκαια μέχρι το τέλος της σεζόν 1995-96.

Το καλοκαίρι του 1996 πήγε στην ομάδα του Αγίου Νικολάου, όπου έπαιξε μέχρι τη σεζόν 1999-2000 και την αμέσως επόμενη περίοδο (2000-01) έπαιξε στον Πανσερραϊκό, ενώ το καλοκαίρι του 2001 επέστρεψε στον Άγιο Νικόλαο παίζοντας μέχρι τον Δεκέμβριο οπότε και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στην οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2002-03. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε 370 αγώνες, από τους οποίους οι 167 ήταν στην Α' εθνική, οι 148 στη Β’ και οι 55 στην Γ' εθνική κατηγορία.

Τη σεζόν 2004-05 κάθισε στον πάγκο του ΟΦΗ, έχοντας 8 νίκες, 8 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Ιωνικός Νικαίας όπου εργάστηκε ως προπονητής από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Μάιο του 2007, αντικαθιστώντας τότε τον Πορτογάλο Αουγκούστο Ινάσιο, με τον επόμενο σταθμό να είναι το Αιγάλεω το οποίο ανέλαβε δυο διαφορετικές σεζόν τη 2007-08 και τη 2009-10.

Την επόμενη αγωνιστική χρονιά κλήθηκε από τον Νίκο Μαχλά να αναλάβει για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη περίοδο στο πρωτάθλημα της Football League όπου όμως έμεινε μόνο στα τρία πρώτα ματς της σεζόν. Το άσχημα ξεκίνημα της Ηρακλειώτικης ομάδας ανάγκασαν τους ιθύνοντες να αντικαταστήσουν τον Χατζηνικολάου μετά την 3η αγωνιστική με τον Νίκο Αναστόπουλο. 

Στις 29/03/2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά τον οποίο καθοδήγησε σε 27 παιχνίδια έχοντας 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 11 ήττες έως τις 17/11/2012. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Α.Ε. Ποντίων Ηρακλής 1908 από την οποία παραιτήθηκε με απολογισμό 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι ο Γιάννης Χατζηνικολάου, αν εξαιρεθεί μια σεζόν στον Άγιο Νικόλαο, δεν κατάφερε σε καμία άλλη ομάδα να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει μια σεζόν στην ίδια ομάδα.

Koντά σε Άντυ Πάντο o Άρης; (video)

Κοντά στη μεταγραφή του Περουβιανού επιθετικού, Άντυ Ρόμπερτ Πάντο Γκαρσία, φέρεται πως είναι ο Άρης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αθλητικά Νέα των Συντακτών. Η "Αρκούδα", όπως είναι το προσωνύμιό του, αγωνίστηκε πέρυσι στη χώρα του και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 27 γκολ.



Ο Πάντο, που γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1983, ανήκει στην ισπανική Λας Πάλμας, η οποία είναι διατεθειμένη να τον αφήσει ελεύθερο να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Φέτος είχε μόνο μόλις 1 συμμετοχή και φυσικά κανένα γκολ, ενώ το 2012 έπαιξε για την Ρεάλ Καρσιλάσο με την οποία σκόραρε 27 φορές, σε 43 συμμετοχές.

Στο βίντεο βλέπουμε τα κατορθώματά του:

                                    

Η νέα πρόταση σε Αγκάνθο


Ο Νταβίντ Αγκάνθο είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που χάρη και στην δική του σημαντική βοήθεια, η ομάδα παρέμεινε στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος αποτελεί και από τους αγαπημένους της κιτρινόμαυρης κερκίδας είχε υπογράψει προσύμφωνο με την προηγούμενη διοίκηση, με οικονομικές απολαβές 200 χιλ. ευρώ ετησίως.

Η νέα διοίκηση ωστόσο ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπό του, ότι σε αυτήν την συμφωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί και αντιπρότεινε 160 χιλ. ευρώ, με την διαφορά να καλύπτεται από μπόνους συμμετοχών και γκολ.

Πλέον το μπαλάκι είναι στον Αγκάνθο, για να φανεί αν συμφωνεί και υπογράψει τελικά, το νέο διετές συμβόλαιο.