Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

O Άρης, το λιμάνι και ο... Κόκκαλης!


Ενώ επίκειται η αύξηση του Μ.Κ της ΠΑΕ, που θα ανοίξει το δρόμο για την έλευση του επενδυτή στους «κίτρινους», οι φήμες στη Θεσσαλονίκη για εμπλοκή του Πέτρου Κόκκαλη άρχισαν να φουντώνουν ξανά. Το «προξενιό» κάνει εδώ και καιρό ο «ξανθός», ο οποίος απαλλαγμένος τώρα από τις υποχρεώσεις του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τον αγαπημένο του Αρη. Βέβαια, πριν από δύο μήνες οι εμπλεκόμενοι διέψευσαν τα σενάρια, αλλά στου Χαριλάου οι… ψίθυροι δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24άωρα. Και όπου υπάρχει καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά…

Ψιθυρίζεται, λοιπόν, στα στενά της Χαριλάου ότι ο Κόκκαλης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε Αρη και στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης που πωλείται. «Πακέτο» πάει να τα πάρει και τα δύο. Στον Αρη πιθανόν να μην βγει μπροστά όμως. Θα βάλει «δικούς του» ανθρώπους να εμφανιστούν. Μέσω της αύξησης του Μ.Κ της ΠΑΕ. Αυτά μόνο έχουν διαρρεύσει προς στιγμήν.

Όπως και να ‘χει, ο υδράργυρος στον Αρη θα χτυπήσει… «κόκκινο» μόλις ανακοινωθεί η αύξηση του Μ.Κ. Όχι μόνο λόγω των οπαδικών φρονημάτων του Κόκκαλη, αλλά γενικώς…

Οριστική συμφωνία με Μπάμπη Οικονομόπουλο!


Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Χαράλαμπο Οικονομόπουλο. Ο Οικονομόπουλος πέρυσι μέτρησε συνολικά 19 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: 

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο Μπάμπης Οικονομόπουλος θα είναι για δύο ακόμη χρόνια ποδοσφαιριστής της ομάδας μας.

Η συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του επιτεύχθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Δημήτρης Ηλιάδης, με τον 22χρονο μέσο και το εκπρόσωπό του.

Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, ο οποίος θα υπογράψει το νέο διετές συμβόλαιό του μόλις έρθει στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ:

«Όπως είπα και μετά την πρώτη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο, επιθυμία του ήταν να παραμείνω στον ΑΡΗ. Ευχαριστώ τον κ. Ηλιάδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και συμφωνήσαμε στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Αντιπροσωπεία της SOCAR στην Ελλάδα για τον αγωγό ΤΑΡ


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας "Σαχ Ντενίζ" (Shax Deniz) που μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει τον αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline) θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του αζέρικου αγωγού αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της ΒΡ Al Cook και τον πρόεδρο της Socar R. Abdullayev ή τον αντιπρόεδρο Elshad Nasirov, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος "κλειδί" της εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν.Σημειώνεται ότι οι τελικές αποφάσεις για τον αγωγό που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν ότι θα προτιμηθεί ο αγωγός TAP που διέρχεται μέσω της Ελλάδας έναντι του Nabucco West που διέρχεται τη βόρεια Ευρώπη.

Η κοινοπραξία του Shax Deniz θα έχει ενημερώσει επισήμως νωρίτερα, εκτός από την Αθήνα, τη Ρώμη, τα Τίρανα, αλλά και τις εμπλεκόμενες χώρες στον αγωγό Nabucco West. Στις 27 του μηνός η κοινοπραξία του Shax Deniz φέρεται να αποδεσμεύει τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις από το να γνωστοποιήσουν ανεπισήμως την απόφαση.

Σήμερα το απόγευμα, επίσης, σε ειδική εκδήλωση θα υπογραφεί Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Ηοst Government Agreement) για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP.

Τη συμφωνία θα υπογράψουν από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου και από πλευράς TAP o Managing Director Τζεντίλ Τανγκλάντ.

Κλίμα νίκης του ΤΑΡ έναντι του ανταγωνιστή αγωγού Nabucco West άρχισε να διαμορφώνει από την περασμένη Παρασκευή με δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Αυτό ενισχύθηκε από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Ρουμανίας όπου αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι "η κοινοπραξία του Tap με πιθανότητες 90% - 95% κέρδισε την κούρσα από το Nabucco".

Στο παρελθόν είχε αναπτυχθεί φημολογία περί ενδιαφέροντος της Sοcar για την ΠΑΕ Άρης το οποίο όμως διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τη διοίκηση της ΠΑΕ και την Κοινωνία Μελών Άρη.

Koντά σε Μανιά ο Άρης! (video)


Ο Μιχάλης Μανιάς βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο, περνά τις τελευταίες μέρες των διακοπών του και αναμένει τις εξελίξεις σχετικά με τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα Σμύρνης στη Football League έμεινε ελεύθερος από τη νεοφώτιστη ομάδα στη Super League και τον έχει βάλει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Άρης. Ο Μανιάς αν μεταγραφεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πλαισιώσει τους Αγκάνθο και Αγγελούδη.

Η πρώτη μεταγραφή του Άρη ήταν ο Κύργιας που έχει μάνατζερ τον Κίμωνα Κοκορόγιαννη όπως και ο Μιχάλης Μανιάς και ήδη το φλερτ είναι έντονο. Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύματα έκαναν λόγο και για ενδιαφέρον του παοκ για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.