Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από τον Άρη


Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αναγκάζουν τον Άρη να μην συμβαδίζει με την εποχή (ημερολογιακά). Οι κίτρινοι, με τη. λαμπάδα στο χέρι, είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν στο καλοκαίρι, σχεδιάζοντας, από τώρα, την ομάδα που πρέπει να φτιαχτεί, ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Από τον προπονητή που θα «χτίσει» το νέο κιτρινόμαυρο σύνολο, μέχρι τους ποδοσφαιριστές που θα φύγουν και θα έρθουν στην ομάδα.
Το novasports.gr, σας παρουσιάζει τα δεδομένα που υπάρχουν στο αγωνιστικό τμήμα, υπό την απαραίτητη υπενθύμιση πως στις 25 Μαϊου διενεργούνται εκλογές στην ΠΑΕ, από την έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί ο σχεδιασμός για την περίοδο που έρχεται.. 

Ο προπονητής
Θα είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος τελείωσε επιτυχημένα τη σεζόν ή κάποιος άλλος; Σύμφωνα με τον Λάμπρο Σκόρδα και εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ο Σούλης θα συνεχίσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία των νέων διοικούντων (όποιοι κι αν είναι αυτοί). Πάντως, ο Παπαδόπουλος, είναι αγαπητός στην πλειοψηφία του κόσμου και αυτό ίσως, τελικά, γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, ανεξαρτήτως διοίκησης.

Οι τερματοφύλακες
Από τους τρεις του ρόστερ (Βελλίδης, Διούδης, Γκελής), οι δύο έχουν, εν ισχύ, συμβόλαιο με τον Αρη. Ο Μάρκος Βελλίδης, μένει ελεύθερος και πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στο «Κλ. Βικελίδης». Πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα και ετοιμάζεται ν΄ αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Οι αμυντικοί
Μόνο ο Μιχάλης Γιαννίτσης, ο Ανδρέας Ηρακλής και ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής, θεωρούνται σίγουροι. Ισως και ο Ρούμπεν Πουλίδο, ο οποίος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Οσο για τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία; Η αγάπη που του δείχνει ο κόσμος, από το Περιστέρι και μετά, ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ανανέωση και την παραμονή του. 

Οι μέσοι
Ο Κώστας Καζναφέρης, ολοκληρώνει, όπως όλα δείχνουν, την παρουσία του στον Αρη. Το ίδιο ισχύει και για τον Μανώλη Παπαστεριανό. Οι νεαροί, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Ρένια, Κοτσαρίδης, Αντωνιάδης, αποτελούν επένδυση για το μέλλον, όπως και ο Στέλιος Τσουκάνης. Ακλόνητοι οι Γιαννιώτας (εκτός αν αποδεχθεί κάποια από τις προτάσεις που έχει), Τριανταφυλλάκος και Καραγιάννης.

Οι επιθετικοί
Το «πολυβόλο», Νταβίδ Αγκάνθο, μπορεί να ανανέωσε, πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ, το συμβόλαιό του, όμως τα νεύρα του, προβληματίζουν. Δεν θα είναι έκπληξη, εάν το καλοκαίρι, δεν επιστρέψει από την Ισπανία!
Ο Νίκος Αγγελούδης, «πετάει» και θέλει να μείνει (άλλωστε έχει συμβόλαιο).

Οι δανεικοί
Οι τρεις του Ολυμπιακού (Τάτος, Διαμαντάκος, Ζαραδούκας), έχουν, ήδη, επιστρέψει στου Ρέντη και δύσκολα θα ανέβουν ξανά στη Θεσσαλονίκη, εκτός, ίσως, του Ζαραδούκα. Για τον Αθηναίο αριστερό μπακ, θα γίνει προσπάθεια εκ νέου δανεισμού του, εφόσον δεν είναι στα πλάνα του Μίτσελ. Ο τελευταίος, έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Τάτο, τον οποίο, μάλλον, θα κρατήσει στον Πειραιά.

Σε ότι αφορά στον Νούνο Κοέλιο, έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα, όμως εφόσον ο Άρης το επιθυμεί, δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή και ο Πορτογάλος να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας. 

Η ενίσχυση
Από όλα τα παραπάνω, συμπεραίνεται, πως ο Αρης χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις θέσεις. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αδειοδότησή του ή όχι, διότι διαφοροποιούνται σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα.

Θεωρείται βέβαιο πως κάποια παιδιά από τα τμήματα υποδομής θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα (π.χ Ζήση, Παλιάτσος, Σταυρόπουλος),ενώ πολύ χοντρικά θα μπορούσε να υπογραμμίσει κανείς πως οι αποκτήσεις ενός τερματοφύλακα (πίσω από τον Διούδη), ενός δεξιού μπακ, ενός στόπερ, δύο ή και τριών μέσων και τουλάχιστον ενός επιθετικού, θεωρούνται επιβεβλημένες.

Το καλοκαίρι είναι κοντά, ίδωμεν..