Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

"Αρούλη" μ' έκανες εσύ...

Ποιό είναι το νόημα της υποστήριξης αλλά και της διαχείρισης μίας ομάδας και γενικά ενός αθλητικού συλλόγου; Πόσες φορές δεν μας έχει πει κάποιος: "Τι σκας για μία ομάδα; Άλλωστε όλα πλέον κινούνται σε ένα επαγγελματικό επίπεδο." Πρόκειται απλά για ένα επαγγελματικό παιχνίδι;

Aπάντηση Αβάνογλου στην ΠΑΕ Άρης!


Με νέα μακροσκελέστατη και τελευταία όπως αναφέρει δημόσια τοποθέτησή του, απαντά ο Αναστάσης Αβάνολγου στην προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ που τον χαρακτήρισε Δούρειο Ίππο της ηρεμίας της ΠΑΕ. Το πρώην μέλος της διοίκησης Ψηφίδη, αποποιείται τον τίτλο του Δούρειου Ίππου αφήνει σαφείς αιχμές για τον ίδιο τον Δημήτρη Ηλιάδη και απευθύνει μια σειρά ερωτήματα που αφορούν την διοίκηση του νυν Προέδρου της ΠΑΕ και την επικείμενη ΑΜΚ.

Αναλυτικά η επιστολή: 

"Κατόπιν της αδιανόητης επίθεσης της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μέσα απο την χτεσινή ανακοίνωση της προς το πρόσωπο μου ,και επειδή οι χαρακτηρισμοί είναι απο απαράδεκτοι έως και συκοφαντικοί, είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτήν την δημόσια τοποθέτηση και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Κατ αρχήν Δούρειος Ιππος δεν υπήρξα και ούτε θα υπαρξω για κανένα άτομο και σε καμία περίπτωση. Οτι έχω να πω τα λέω εκφράζοντας προσωπικές γνώμες και θέσεις και δεν εχω ανάγκη στήριξης απο κανένα υποβολέα,κρυφό ή φανερό. Επειδή όμως η ιστορία αυτή έχει κουράσει τον κόσμο του ΑΡΗ ,καλό είναι να γίνουν γνωστά κάποια πράγματα. Σχετικά με την αγάπη μου για τον ΑΡΗ και την παρουσία μου γύρω απο την ομάδα επι πολλές δεκαετίες ,δεν χρειάζεται να μιλήσω εγω, η Θεσσαλονίκη είναι μικρή πόλη και ο καθένας μας είναι λίγο πολύ γνωστός για τις πράξεις του.

Και αυτοί που έμειναν στην πόλη παλεύοντας με τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν ,και αυτοί που έφυγαν για το εξωτερικό. Είμαστε επαναλαμβάνω λίγο πολύ όλοι γνωστοί και καλό θα ήταν να μην προχωρήσω πιο αναλυτικά σε αυτό το θέμα. Προσπάθησα λοιπόν κινούμενος απο την αγάπη και την αγωνία μου για τον ΑΡΗ ,να βοηθήσω στην έλευση κάποιου επενδυτή ,και με τις λίγες δυνάμεις μου έκανα διάφορες επαφές, αποσκοπώντας την έξοδο της ομάδας απο το οικονομικό αδιέξοδο και την ενίσχυση της και οχι κάποια αξιώματα και καρέκλες εξουσίας. Απόδειξη σε αυτό είναι οτι λίγες ώρες πριν τις εκλογές για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ,το δικό μου ψηφοδέλτιο αποσύρθηκε αφού μόνο με ενδιέφερε να ασχοληθώ ,εαν γινόταν πράξη αυτή η προσπάθεια, και μέχρι τότε και η αύξηση ΜΚ δεν είχε ανοίξει, αλλά και δεν είχε σημειωθεί κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό.

Παρατηρούμε όμως όλοι τις τελευταίες εβδομάδες μια γενική καθυστέρηση στο θέμα της αύξησης του ΜΚ που θα έδινε την δυνατότητα στον όποιο ενδιαφερόμενο υποψήφιο επενδυτή να κάνει πράξη τις προθέσεις του ,και είμαι σίγουρος οτι αυτή η καθυστέρηση πλέον είναι υποκινούμενη απο άτομα τα οποία θέλουν να είναι πάντα στο επίκεντρο των γεγονότων, μέσω της ΚΜΑ, χωρίς επενδυτές, αφου έτσι θα μπορούν να εκλέγονται απο εκατό άτομα ,και να εμφανίζονται σαν ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. 

Είναι αστείο τουλάχιστον στην κλήρωση για το νεο πρωτάθλημα, την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να εκπροσωπούν ανάμεσα στις ομάδες, ο κ.Ηλιάδης μονάχα απο το ΔΣ της ομάδας ,μαζί με τον πατέρα του προέδρου της Λέσχης και ένα μάνατζερ. Αυτή ήταν η εκπροσώπηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στην προ ημερών κλήρωση του πρωταθλήματος.

Όσο και να θέλουμε να αποδεχτούμε τις προγραμματικές δηλώσεις της σημερινής διοίκησης ,την οποία ΚΑΙ ΕΓΩ στήριξα, ακούγοντας τώρα τις συκοφαντικές κριτικές στο πρόσωπο μου ,δεν μπορώ να μην σημειώσω ,ότι απο τις χορηγίες που μας υποσχέθηκε ο κ.Ηλιάδης ,δεν έχει γίνει πράξη καμία , και δεν έχει μπεί στα ταμία της ομάδας ουτε ενα ευρώ απο έστω μια απο αυτές (αν αυτό εχει συμβεί τον καλώ να μας το αποδείξει εμπρακτα) ,και αντίθετα η ΠΑΕ κινείται αποκλειστικά και μόνο απο την εισπραξη των χρημάτων που προήλθαν απο την πώληση του Γιαννιώτα και που όπως μάθαμε είναι όλο το ποσό των 480.000 ευρώ (και εδω εαν κάνουμε λάθος καλούμε να μας το αποδείξει ο κ.Ηλιάδης εμπρακτα).

Είναι επίσης εμφανέστατο ότι ο κ.Ηλιάδης εχει αποστασιοποιηθεί απο την υπόσχεση που είχε δώσει σχετικά με την συνεργασία με την ομάδα δικηγορων που χειρίστηκαν το άρθρο 99 ,οτι δηλαδή θα τους άφηνε απρόσκοπτα να συνεχίσουν το έργο τους ,και τώρα τους έχει κάνει όλους στην άκρη, και προσπαθεί για τους λογους που μόνο αυτός γνωρίζει, να κάνει συμφωνίες με όλους μόνος του.
Συμφωνίες που ακούμε αλλά που δεν μαθαίνουμε τους ακριβείς όρους, δηλαδή τελικά ποσά και χρόνο αποπληρωμής ,και αφού ακόμη δεν υπάρχει επενδυτής αλλά η ΚΜΑ, ο κ.Ηλιάδης οφείλει να ενημερώνει τα μέλη που απέμειναν εστω, για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει στον τομέα αυτό.

Οφείλει επίσης να ενημερώσει για την θέση της ΕΠΟ ως προς την υπαγωγή των ποδοσφαιριστών στο αρθρο 99 .
Οταν ο κ.Ηλιάδης κάνει αναφορά στο πρόσωπο μου ,λέγοντας οτι ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΡΗ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ, μπορεί να μας πεί αν αυτά είναι τα δικά του λόγια, και απόψεις ,ή είναι τα λόγια του μυστικοσύμβουλού του που κινεί τα νήματα πίσω απο τις κουρτίνες;
Μπορεί επίσης να μας βεβαιώσει οτι θα υπερασπιστεί τους συκοφαντικους αυτούς ισχυρισμούς και στην δικαιοσύνη-αν αποφασίσω να πάω- , ή θα κρυφτεί πίσω απο την ΠΑΕ ΑΡΗΣ που εξέδωσε την ανακοίνωση και να εξηγήσει τον τρόπο που εγω προσωπικά θα κατέστρεφα την ομάδα, όπως επίσης και τα κίνητρα μου; Μπορεί να μας πεί ο κ.Ηλιάδης ποια είναι η σχέση του με τους κ.Στεφανίδη ,πατέρα και υιό; Και ποιός είναι ο λόγος που ακόμη αργεί η εξαγγελία της αύξησης του ΜΚ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ;

Τελειώνοντας και για να μην κουράσω πιο πολύ, εγώ είμαι σίγουρος οπως είπα παραπάνω, ότι η αύξηση καθυστερεί επειδή κάποιοι είναι σίγουροι οτι με αυτόν τον τρόπο ο όποιος ενδιαφερόμενος θα χάσει το όποιο ενδιαφέρον έχει και θα πεί οτι τον κοροιδεύουμε. Και για μένα που κάποιοι αμφισβητούν οτι έχω κάποια πρόταση ενεργή απο κάποιους, ίσως ήταν αν αυτό αλήθευε ,η ευκαιρία να τα ρίξω σε αυτούς που καθυστερούν και να πω οτι πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον, και να σταματούσα να ασχολούμαι όπως μου ζητά ο κ.Ηλιάδης μέσω της ανακοίνωσης της ΠΑΕ.
Θα το σκεφτώ λοιπόν αφού πρώτα δω τις απαντήσεις στα ερωτήματα μου και θα αποφασίσω ανάλογα.
Με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης ενώπιον του κόσμου του ΑΡΗ και την υπόσχεση σε αυτόν ότι είναι η τελευταία μου δημόσια δήλωση εάν δε ξαναπροκληθώ τότε ο Δούρειος Ίππος των σχεδίων τους -και όχι της ηρεμίας της ομάδος- δεν θα ξαναμιλήσει.
Θα αφήσω να μας κρίνει ο κόσμος του Άρεως και η ιστορία του".

To σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα των Συντακτών" (14/07/2013)