Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σούμποτιτς :"Θα τα πούμε στα δικαστήρια με την παλιά ηγεσία του Super 3"

Μια από τις παλιές δόξες του Άρη και νυν προπονητής της Αλ Ριάντι του Λίβανου, Λευτέρης Σούμποτιτς, τοποθετήθηκε για πολλά και διάφορα θέματα στον «ARENA 89,4 FM» .


Αρχικά, για το πώς πάει η ομάδα του, Αλ Ριάντι: «Πάμε πάρα πολύ καλά, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Σε 52 επίσημα παιχνίδια έχουμε 48 νίκες! Ναι, υπάρχει και το κίτρινο στη φανέλα της ομάδας, με συνδέει με τον Άρη».

Για το πρωτάθλημα στο Λίβανο: «Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν και ξένοι, 2 επιτρέπονται σε κάθε ομάδα και φέρνουν κυρίως Αμερικάνοι οι ομάδες, οι οποίοι είναι επιπέδου ΝΒΑ.Το μπάσκετ είναι παντού μπάσκετ. Οι Λιβανέζοι δεν είναι υψηλού επιπέδου, μόνο οι 15 που είναι στην Εθνικοί είναι καλοί και θα μπορούσαν να παίξουν και στην Ελλάδα».

Για το πώς πήγε στο Λίβανο και την Αλ Ριάντι: «Μου είχαν πει να έρθω πριν 2 χρόνια, δεν ήμουν ζεστός. Πήγα φέτος 3-4 μέρες, μου άρεσε πάρα πολύ, μοιάζει πάρα πολύ στη Θεσσαλονίκη η Βηρυτός, έχει 320 μέρες ήλιο και μένω δίπλα στη θάλασσα! Και έτσι με έπεισαν. Πριν λίγα χρόνια υπήρχαν και Έλληνες διαιτητές, οι Βορεάδης και Κουκουλεκίδης».

Για το φιλικό προς τιμήν του Γκάλη και την παρουσία του σε αυτό: «Ναι, θα είμαι εκεί. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον Νικ. Ακόμη και σήμερα που τρώω ψωμί από το μπάσκετ ως προπονητής, το οφείλω κατά πολύ στον Γκάλη. Μπορεί να μην ερχόμουν ποτέ στον Άρη, να μην είχα αυτή την καριέρα και την πορεία".

Για τη διαμάχη που έχει με την πρώην ηγεσία του Σούπερ 3: «Δεν το άφησα και ούτε πρόκειται να το αφήσω. Με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και αυτοί που με κατηγορούσαν, δε θα αφήσω να λερώσουν το όνομα μου. Όλοι αυτοί οι παλικαράδες που έγραφαν ψέματα για μένα, θα βρεθούμε και θα τα πούμε στο δικαστήριο. Όπου κι αν δούλεψα, Ηρακλή, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, παντού, έλεγα πως ήμουν Αρειανός. Ποτέ δεν το έκρυψα».