Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ένας μήνας διορία για τον Άρη (ένα εξαιρετικό άρθρο του Γ.Ιωαννίδη)


Έχετε ένα μήνα για να διορθώσετε τα λάθη σας, χωρίς να διατυμπανίζετε τον τρόπο. Τέρμα οι δηλώσεις, τέρμα οι ανακοινώσεις, τέρμα οι διαρροές, τέρμα οι δημόσιες σχέσεις, τέρμα τα ξενύχτια, τέρμα τα επικοινωνιακά τρικ περί διαιτησίας. Να βάλετε κάτω το κεφάλι και να εργαστείτε σιωπηρά για να πετύχετε το αυτονόητο. Κόψτε τις γλώσσες σας, σοβαρευτείτε και ξεκινήστε τις πράξεις. Ο Μάρτιος θα καθορίσει το μέλλον του συλλόγου, μέσω του οποίου θα διαμορφωθεί και το δικό σας. 

Ο Παππάς περί…διαιτησίας 
Ο στρατιώτης του ΑΡΗ δεν έχασε την ευκαιρία να «σκίσει» τον διαιτητή στη συνέντευξη τύπου, υποσκελίζοντας τη σημασία των λανθασμένων επιλογών του σε αγωνιστικό επίπεδο. Τη σκυτάλη πήρε ο επικοινωνιακός μηχανισμός που προπαγανδίζει «περί κατάφωρης αδικίας». Με αυτή την τακτική παραπλανεί τους φιλάθλους, καλύπτει την ανυπαρξία της διοίκησης, «χαϊδεύει» τους ποδοσφαιριστές και αποκρύπτει την απουσία «κανονικού προπονητή» στον πάγκο. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η συντονισμένη επίθεση προς τα «κοράκια» γίνεται από τους ίδιους opinion makers που συγκάλυπταν τους εγκληματίες του παρελθόντος. 

Δίχως τύψεις για τη συνενοχή τους στην κατρακύλα της ομάδας, συνεχίζουν ανενόχλητοι να λαϊκίζουν πιπιλίζοντας την «καραμέλα των σφαγών του ΑΡΗ». Η επιδίωξή είναι σαφής: μεταφέρουν την ευθύνη της ενδεχόμενης αποτυχίας σε ανθρώπους «εκτός ομάδας» με απώτερο στόχο να «βγάλουν λάδι» εκ των υστέρων όσους συμπράττουν στον αφανισμό του συλλόγου. Σε περίπτωση που «γίνει η στραβή», θα στοχοποιήσουν αυτούς που μαγνητίζουν το θυμό του κόσμου και θα προστατεύσουν τους «δικούς τους», όπως έχουν μάθει να κάνουν καλύτερα από τον καθένα. 

Οι «μετά-Χριστόν» γκρίνιες για τις διαιτητικές αποφάσεις αξιολογούνται ως γραφικές. Δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ομάδας και κουράζουν τους…σκεπτόμενους. Το ζητούμενο για τη διοίκηση είναι να λειτουργήσει προληπτικά, διασφαλίζοντας ισονομία πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια. Επιβάλλεται, επομένως, να ενεργοποιηθούν οι περιορισμένες διασυνδέσεις στα κέντρα των αποφάσεων ώστε να προστατευτεί ο ΑΡΗΣ από ενδεχόμενες μελλοντικές αδικίες. Τα υπόλοιπα είναι, απλώς, δικαιολογίες για…«λαϊκή κατανάλωση». 

Διάβολο-Μάρτης για τους ποδοσφαιριστές 
Μετά λύπης διαπίστωσα ότι στη Βέροια δε γυάλιζε το μάτι των ποδοσφαιριστών. Στο παιχνίδι που παιζόταν η «μισή χρονιά», η ομάδα παρουσιάστηκε νωχελική σε σημείο κακουργήματος. Αναγκάζομαι, λοιπόν, να κάνω μία αναδρομή για τον βίο και την πολιτεία των παικτών του ΑΡΗ ώστε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη φετινή κατρακύλα. Είναι ένα πρώτο «καμπανάκι»… 

Στην αρχή της χρονιάς, δε τους άρεσε ο «Μουρίνιο των Σερρών». Στράβωσαν μαζί του και τον στείλανε στο ταμείο ανεργίας με ένα τρακαρισμένο τροχόσπιτο. Στη συνέχεια, δε στηρίξανε εμπράκτως τους Πασσιαλή-Μπουγιουκλή γιατί περιμένανε τον «Ισπανό στρατηγό». Μετά, ξενέρωσαν με τον «Κατσαβάκη της Ισπανίας» και τον εκθέσανε με την αγωνιστική αδιαφορία τους. Αποφασίσανε, τελικά, να στηρίξουνε έναν «scouter-προπονητή-στρατιώτη». Αφού, λοιπόν, πιστεύετε ότι σας «καλύπτει» προπονητικά αποδείξτε το στο γήπεδο και κερδίστε τα παιχνίδια. Ο τρόπος είναι απλός: δείτε τον αντίπαλο μέσα από τα μάτια των οπαδών… 

Ο Μάρτιος είναι ο τελευταίος μήνας για να αποδείξετε ότι δεν είστε «τελειωμένοι». Λεβαδειακός και Πανθρακικός στερούνται αγωνιστικού κινήτρου, ενώ τα roster τους δεν αποτελούν φόβητρο. Με σωστή ψυχολογική / σωματική προετοιμασία, η ομάδα θα μαζέψει 6 πολύτιμους βαθμούς στο «σπίτι» της. 

Αναφορικά με το εκτός έδρας παιχνίδι στα Γιάννενα, είναι εφικτό το θετικό αποτέλεσμα καθώς οι Παγουράδες δεν «καίγονται» να βγούνε στην Ευρώπη για εξωαγωνιστικούς λόγους. Η δίψα για είσοδο στα playoffs είναι θεωρητική, διότι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ δεν αφήνει περιθώρια για αδειοδότηση από την FIFA. Αποδίδοντας, λοιπόν, στο 100% των δυνατοτήτων τους οι παίκτες του ΑΡΗ μπορούν να κερδίσουν το πρώτο διπλό της χρονιάς. 

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ατυχή αποτελέσματα στα προσεχή τρία παιχνίδια. Η ελάχιστη συγκομιδή των 7 βαθμών κρίνεται επιτακτική, με το 3 στα 3 να κρίνεται εφικτό. Αν δε μπορείς να «κλέψεις εκκλησία», δεν αξίζει να κυκλοφορείς ελεύθερος στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. 

Τελεσίγραφο στη διοίκηση 
Βάσει προγραμματισμού, το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου αναμένεται στο τέλος Μαρτίου. Η τελματώδης αγωνιστική κατάσταση δεν πρέπει να υποσκελίσει τη σημασία της απόδοσης ευθυνών σε όσους οδήγησαν τον ΑΡΗ στο βούρκο της ανυπαρξίας. Οποιαδήποτε επικοινωνιακή προσπάθεια για αποπροσανατολισμό των φιλάθλων από το αποτέλεσμα του πορίσματος θα θεωρηθεί προδοσία προς τον σύλλογο. Οι διαχειριστές πρωτοδικείου υποχρεούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές προς την εταιρία που διεξάγει τον έλεγχο και να πιέσουν τους υπεύθυνους για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να αποκαλυφθούν τα ονόματα των «οικονομικών δολοφόνων». Αφήστε τις δικαιολογίες για «χαμένα έγγραφα», πριν χαθεί ο τελευταίος κόκκος της αξιοπιστίας σας. 

Ταυτόχρονα, οι υποτιθέμενοι υπεύθυνοι της ΠΑΕ επιβάλλεται να εξηγήσουν στο αγωνιστικό τμήμα ότι ενδεχόμενος υποβιβασμός της ομάδας θα είναι συνώνυμο της ποδοσφαιρικής τους αυτοκτονίας. Θα συμβούλευα, μάλιστα, να πιέσουν προπονητή-παίκτες για θετικά αποτελέσματα καθώς οι επικείμενες αποτυχίες θα σημάνουν το τέλος της δικής τους «διοικητικής σταδιοδρομίας». 

Καλύτερα να μιλάς παρά να μασάς 
Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Δε χρειάζονται δηλώσεις πριν τα παιχνίδια. Η απόδοση στο χορτάρι είναι η καλύτερη ευκαιρία για «δημόσιες σχέσεις» με τους φιλάθλους. Όταν είσαι προπονητής, είναι προτιμότερο να ασχολείσαι με την τακτική που θα ακολουθήσεις στον αγώνα και να μην ενδιαφέρεσαι να παραμείνει «ορφανή» η θέση του scouter για να επιστρέψεις όταν αποχωρήσεις από τον πάγκο για πολλοστή φορά. Όταν είσαι διοίκηση, επιβάλλεται να προστατεύεις την ομάδα από τη διαιτητική δυσμένεια και να μη κρύβεσαι πίσω από τον επικοινωνιακό οχετό για να καλύψεις την ανυπαρξία σου. 

Όταν είσαι ΑΡΗΣ, απαγορεύεται να λειτουργείς σαν την Κρύα Βρύση. Οφείλεις να σεβαστείς τους 6.000 «άρρωστους» που άφησαν τις δουλειές, τις οικογένειές, τα παιδιά, τις κοπέλες, τις υποχρεώσεις και την ηρεμία τους για να στηρίξουν την κωμωδία στη Βέροια. 

Έχετε ένα μήνα διορία, πριν σας πνίξει το τσουνάμι των αποκαλύψεων…Δυστυχώς, δεν καταφέρατε να επιρρίψετε την ευθύνη της πτώσης στον κόσμο.

πηγή: http://www.sport24.gr

Tι έγραψε το κοράκι στο φύλλο αγώνα


Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ανδρέας Παππάς αναφέρει στο φύλλο αγώνα: "Υπήρξε διακοπή 15λεπτών λόγω εισόδου περίπου 20 οπαδών του Άρη στον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν συνεννοήσεως με τους παράγοντες του Άρη και την αστυνομία, η οποία κινήθηκε τάχιστα, αποχώρησαν και έτσι ξανάρχισε το παιχνίδι και ολοκληρώθηκε".

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, για την είσοδο των οπαδών προβλέπεται: "α. χρηματική ποινή 20.000-95.000 ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β. Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή 40.000 ευρώ-240.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2-4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών".

Αναγνωρίζεται πάντως στους ανθρώπους του Άρη ότι έκαναν τα πάντα για να απομακρυνθεί ο κόσμος από το γήπεδο, να μην υπάρξουν παρατράγουδα και να συνεχιστεί ο αγώνας κανονικά.