Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Moύτας: «Σταματήστε τη γκρίνια και τη μιζέρια!»


Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο Δημήτρης Μούτας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μίλησε για τον στόχο της οικονομικής εξυγίανσης αλλά και για αγωνιστικά θέματα.

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη αναφέρθηκε στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης εξηγώντας πως η στιγμιαία γκρίνια από την πλευρά του κόσμου δεν βοηθάει. Δεν ωραιοποίησε την ήττα και την κακή εικόνα του Άρη στη Ριζούπολη, φρόντισε όμως να περάσει και ένα δείγμα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. 

«Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και προκαλεί μία στιγμιαία ανησυχία διότι είμαστε ομάδα που ξεκίνησε μια εντελώς διαφορετική προσπάθεια από την πρώτη μέρα, και θεωρώ ότι και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι είναι, πάντα όμως κρίνοντας και αναλύοντας τον τρόπο που χάνεις. Ο τρόπος είναι απογοητευτικός και από εκεί απορρέει η απογοήτευση και ο προβληματισμός Γι αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι. Η απόδοση της ομάδας ήταν απογοητευτική, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Πάνω σε αυτό, όμως, θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε», υποστήριξε αρχικά ο κ. Μούτας και συνεχίζοντας φάνηκε αισιόδοξος ότι η δουλειά που έγινε στην προετοιμασία θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς άμεσα: «ξεκινήσαμε μία νέα προσπάθεια, αγωνιστικά, οργανωτικά, διοικητικά, και είμαι βέβαιος ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα θα έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το αν συμφωνεί με την άποψη των πολλών, ότι ο φετινός Άρης δεν είναι ποιοτικά καλύτερος από τον περυσινό, απάντησε: 

«Προσωπικά, θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη ποιότητα, είναι καλύτερα στελεχωμένος και δομημένος, και σε βάθος χρόνου θα δείξει την ποιότητα και θα πάρει τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι θα πάρουμε αποτελέσματα και θα δείξουμε το πρόσωπο που πρέπει. Είχαμε μία καλή προετοιμασία, τα δείγματα που έδειξε η ομάδα δεν μπορούν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε αρνητικά».

Σε ερώτηση, αν το ρόστερ του Άρη έχει ολοκληρωθεί ή θα πρέπει να περιμένουμε κάποια ακόμη κίνηση, απάντησε: «Δεν υπάρχει σκεπτικό για κάποια επόμενη κίνηση, ήδη κοιτάμε το πώς θα αποφορτίσουμε το ρόστερ μας παραχωρώντας δανεικούς κάποιους, διότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της προπόνησης. Αυτό είναι που μας προβληματίζει».

«Δεν θα δεχτώ την ισοπέδωση»

Ο Δημήτρης Μούτας αναφέρθηκε στη νοοτροπία του Άρη, στον κόσμο του που όπως είπε γκρινιάζει (!) αλλά και στις προσπάθειες που κάνει ο Δημήτρης Ηλιάδης

«Η γενική εικόνα, η αντιμετώπιση που έχουμε σαν ομάδα, είναι θετική. Μία ομάδα πειθαρχημένη και αυτό θα φέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα στο γήπεδο», είπε για τη νοοτροπία που έχει χτιστεί στον Άρη. Για το αν πιστεύει ότι ο ρεαλισμός που δείχνει ο ίδιος, μιλώντας για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης και βάσει αυτών πρέπει η μπάλα να είναι χαμηλά, σημείωσε:

«Έχω παρεξηγηθεί για κάποια πράγματα που έχω πει. Το σημαντικότερο είναι να συμμαζευτεί αυτό το σωματείο. Ο πρόεδρος κάνει τα μέγιστα ως προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς κοιτάμε να στελεχώσουμε το αγωνιστικό τμήμα με παίκτες που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες και νομίζω ότι βαδίζουμε από το ξεκίνημα με σωστά βήματα. Δεν μου αρέσει καθόλου το ισοπέδωμα μετά από μία αγωνιστική, με βρίσκει αντίθετο και δεν θα το δεχτώ με τίποτα. Ζητάω από τον κόσμο να κάνει την προσπάθειά του, να σταματήσει την γκρίνια και τη μιζέρια. Να δώσει ευκαιρίες κάνοντας υπομονή και στηρίζοντας τη νέα προσπάθεια Ας κοιτάξει και λίγο στο παρελθόν, να συγκρίνει και θα καταλάβει. Στον Άρη υπάρχει ένας άνθρωπος που προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα και εμείς, στο αγωνιστικό, να ορθοποδήσουμε, να κερδίσουμε κύρος, αξιοπιστία και αποτελέσματα». 

«Ο Ιμπέ θα μας βοηθήσει»

Η απογοητευτική εμφάνιση του Τζον Ιμπέ στο πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα του Άρη, είναι ένα από τα θέματα που συζητήθηκε αρνητικά από την πλευρά του κόσμου, πέρα από τη συνολικά κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα. Ο Νιγηριανός είναι επιλογή του Δημήτρη Μούτα, ο οποίος και συνεχίζει να πιστεύει τις δυνατότητες του ποδοσφαιριστή:

«Γιατί έπαιξε ο Ιμπέ δεν είμαι εγώ αρμόδιος. Ο Ιμπέ ήρθε αργά στην ομάδα, έκανε μόνος του προπονήσεις, ενώ οι εργομετρικές ήταν σε ικανοποιητικό σημείο, όχι βέβαια σε αυτό που είναι οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ. Θεωρώ ότι είναι παίκτης που θα μας βοηθήσει αρκετά στο άμεσο μέλλον με την παρουσία του στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου