Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

3-4 εκατομμύρια ευρώ ο Μαυρίας, 500 χιλιάδες ο Γιαννιώτας!


Δύο διεθνείς ποδοσφαιιριστές με την Εθνική Νέων αλλά κι αυτή των Ελπίδων. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου που αγωνίζονται και οι δύο ως μεσοεπιθετικοί.

Σήμερα ο Χάρης Μαυρίας αποκτήθηκε και επίσημα από τη Σάντερλαντ. Η Σάντερλαντ μπορεί να μην ανακοίνωσε τα ποσά της μεταγραφής, άλλωστε αυτή είναι συνηθισμένη τακτική των αγγλικών συλλόγων, ωστόσο όπως είναι γνωστό από τις προηγούμενες μέρες, ο Παναθηναϊκός θα βάλει άμεσα στα ταμεία του 1,5 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα εισπράξει ακόμη 1,5 ευρώ. Επιπλέον, αν ο Μαυρίας συμπληρώσει 20 συμμετοχές στην Premier League, οι "πράσινοι" θα έχουν μπόνους 1 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης (5%).

Ο Γιαννιώτας έφυγε από τον Άρη για τη Φορτούνα με 150.000 ευρώ που ήταν η ρήτρα στο συμβόλαιό του. Μαζί με τα τροφεία, τα χρήματα που έρχονται στον Άρη λόγω των κανονισμών της ΦΙΦΑ, το όφελος για την ομάδα έφτασε τις 500.000 ευρώ. Επιπλέον ο Άρης θα εισπράξει ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης (10%).


Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά κλάσης των δύο ποδοσφαιριστών; Φυσικά και όχι. Απλά η διαπραγματευτική ικανότητα των παραγόντων του παναθηναϊκού αποδείχθηκε ισχυρή όπως και η ανικανότητα των παλαιών παραγόντων του Άρη που έβαλαν ρήτρα στο συμβόλαιο του Γιαννιώτα μόλις 150.000 ευρώ. Σε αυτή την εξέλιξη οδήγησε φυσικά και η στάση του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη που αρνήθηκε κάθε συζήτηση με τη διοίκηση Ηλιάδη για ανανέωση του συμβολαίου του με νέους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου