Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Μετωπική» στον Αρη


Του Κώστα Ασημακόπουλου

Εναν χρόνο πριν από τα 100χρονα γενέθλια του ο ΑΣ Αρης βρίσκεται σε μεγάλο σταυροδρόμι. Υπό το βάρος χρέους, που σύμφωνα με εκτιμήσεις και όσα έχουν λεχθεί σε γενικές συνελεύσεις αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ, τα μέλη του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης καλούνται να εκλέξουν τη νέα διοίκηση. Σήμερα έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση και αύριο θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.


Οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες είναι ραγδαίες. Οπως δείχνουν τα πράγματα μέσα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται δύο αντίπαλες παρατάξεις που θα εκφράζονται από δύο υποψήφιους προέδρους. Πρόκειται για τον προηγούμενο πρόεδρο Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος στις 18 Ιουλίου παραιτήθηκε υπό το βάρος των πιέσεων κυρίως από τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών που ζητούσαν εξηγήσεις για τον εκτροχιασμό στο ταμείο του συλλόγου.


Ο δεύτερος είναι ο Θωμάς Γιώτας, ο οποίος πριν από περίπου δύο μήνες ανέλαβε τα ηνία του ανδρικού τμήματος βόλεϊ (ΤΑΑ) από τον ίδιο τον Παπαδόπουλο. Αν και οι δύο παράγοντες δεν έχουν έρθει σε ρήξη, εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

Ο Γιώτας υποστηρίζεται από τους επικριτές του Παπαδόπουλου, ενώ ο Παπαδόπουλος θεωρεί πως ο Γιώτας χρησιμοποίησε το ΤΑΑ ως δούρειο ίππο για να πάρει τα ηνία του συλλόγου. Εχει δε το παράπονο για όσους δεν του έχουν αναγνωρίσει πως επί των ημερών του συντηρήθηκαν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί από περίπου 130 μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει και έχουν δικαίωμα ψήφου. Βαρόμετρο αποτελεί η θέση των οργανωμένων οπαδών και ειδικά ο σύνδεσμος «Super 3» που έχει τα περισσότερα μέλη.

Ο Παπαδόπουλος θεωρεί πως μπορεί να αντιστρέψει τα δεδομένα και μέσα από τη γενική συνέλευση να αλλάξει τις ισορροπίες, ενώ ο Γιώτας φαίνεται πως έχει το άτυπο χρίσμα των οργανωμένων οπαδών, καθώς έχει βάλει ως προτεραιότητά του την εξυγίανση του συλλόγου και μετά τον πρωταθλητισμό.

πηγή: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου