Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μητσόπουλος: «Πού είναι τώρα οι αυλικοί του Άρη;»


Ο επί σειρά ετών αρχηγός του ποδοσφαιρικού Άρη, Μανώλης Μητσόπουλος, μίλησε για την απογοητευτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα. Κάλεσε όλους τους «αυλικούς» των προηγούμενων ετών να βγουν μπροστά τώρα που τους χρειάζεται η ομάδα για να βοηθήσουν και τόνισε πως η ευθύνη που αναλογεί στους νεαρούς παίκτες, είναι ελάχιστη.


«Είναι αδύνατο οι νεαροί κατά κύριο λόγο ποδοσφαιριστές που έχει τώρα ο Άρης, να μπορέσουν να αποδώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι άδικο να πληρώνουν τις αμαρτίες άλλων και προηγούμενων ετών. Πρέπει να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι ο Άρης συν τοις άλλοις, εκτός από τα αγωνιστικά προβλήματα, καλείται να αντιμετωπίσει και τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα, που τον έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση» τόνισε αρχικά ο βετεράνος ποδοσφαιριστής.

Σε ερώτηση για την αδυναμία του Άρη να πάρει πράγματα από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, επεσήμανε: «Το κακό με αυτούς, είναι πως όταν βρίσκονται σε κακή ημέρα, δεν υπάρχει απολύτως κανένας να τους καλύψει. Δεν καταλαβαίνουν πολλοί, ότι η πίεση στον Άρη, είναι τόσο μεγάλη, που είναι αδύνατο να μπορέσουν πολλοί να ανταποκριθούν. Ο Άρης τα περιμένει όλα από τον Ουντότζι και τους υπόλοιπους έμπειρους, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά. Δεν υπάρχουν στα αποδυτήρια και στο γήπεδο παίκτες με προσωπικότητα, που στα δύσκολα, θα μπορέσουν να κρατήσουν και να σηκώσουν την ομάδα».

Σχετικά με το κλίμα και την πίεση που υπάρχει στα αποδυτήρια, ο Μανώλης Μητσόπουλος υπογράμμισε: «Μπορώ να καταλάβω καλά πως είναι τα αποδυτήρια του Άρη, γιατί τα έχω ζήσει και τα έχω περάσει. Τι συμπεριφορά και απόδοση μπορείς να περιμένεις από παιδιά που δεν έχουν παίξει ποτέ στην καριέρα τους σε τέτοιο επίπεδο; Κι εγώ 20 χρονών έπαιξα στον Άρη, αλλά είχα δίπλα μου παίκτες της Εθνικής. Αυτά τα παιδιά που παίζουν τώρα ποιος θα τα βοηθήσει; Ο Άρης χρειάζεται αγάπη και ομόνοια, η συσπείρωση λείπει από αυτή την ομάδα και τίποτα περισσότερο».

Σε μια αποστροφή του λόγου μάλιστα ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, επεσήμανε: «Πήγα μια φορά στο γήπεδο στο παιχνίδι με την Καλλονή, αλλά και στα υπόλοιπα που παρακολούθησα από την τηλεόραση, βλέπω τα ίδια και τα ίδια πράγματα. Το πρόβλημα του Άρη είναι καθαρά ψυχολογικό. Αν δεν μπορέσει να πετύχει γκολ ή δεχθεί πρώτη γκολ, τότε καταρρέι πλήρως. Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ όμως, είναι που είναι όλοι αυτοί οι ειδήμονες και οι αυλικοί, που το έπαιζαν έξυπνοι τα προηγούμενα 10-15 χρόνια και οδήγησαν τον Άρη εδώ που είναι τώρα. Γιατι δεν εμφανίζονται αυτοί να σώσουν την κατάσταση κι έχουν χαθεί πλήρως από το προσκήνιο;».

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Μητσόπουλος, αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον άμεσο συνεργάτη του Μιλίνκοβιτς, Ζόραν Λόντσαρ λέγοντας: «Μίλησα μαζί του την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε. Ξέρω ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα. Του είπα να μην παρεκκλίνουν από τον σχεδιασμό και να μην ακούνε πράγματα δεξιά κι αριστερά. Πρέπει όλοι οι Αρειανοί να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια». 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του υπογράμμισε: «Ο Άρης δεν μπορεί να προχωρήσει δίχως συσπείρωση. Η χρονιά είναι δεδομένο πως θα 'ναι το ίδιο δύσκολη με την περσινή, επομένως όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα σε αυτά τα παιδιά και να τα στηρίξουν μέχρι τέλους. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι, ο γιος μου γυρίζει σπίτι μετά από κάθε παιχνίδι με κατεβασμένο κεφάλι. Αλλά η μοναδική λύση αυτή την περίοδο είναι να συμπαρασταθούμε σε αυτά τα παιδιά, που έχουν βγει μπροστά και παλεύουν με τα κύματα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου