Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Tρεις πέφτουν και τρεις ανεβαίνουν φέτος»



Στο ραδιόφωνο του "Αρένα" μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα θέματα της Superleague και την αναδιάρθρωσή της. Επίσης αναφέρθηκε στη σφαγιαστική διαιτησία που αντιμετώπισε ο Άρης στην Ξάνθη δικαιολογώντας εμμέσως πλην σαφώς τον διαιτητή!

Για το συμβούλιο της Σουπερλιγκ και την πρόταση που έκανε:

«Η ομοσπονδία έχει καταθέσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Ο πρόεδρος έστειλε ένα έγγραφο και στις δύο λίγκες για να έχουν μία απάντηση για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα τις δύο επόμενες σεζόν. Εγώ προσωπικά μίλησα με τον Κύριο Καλογιάννη και του είπα ότι πρέπει να είναι στην τελική τους μορφή οι δύο λίγκες το 2015-16. Δηλαδή η Φουτμπολ Λιγκ να έχει κάτω από 20 ομάδες και όσον αφορά την Σουπερλιγκ πρέπει  και αυτή να έχει 16 ομάδες. Δεν μπορεί με αυτήν την οικονομική κρίση να υπάρχουν τόσες πολλές επαγγελματικές ομάδες».

Η Σουπερλιγκ θέλει να ισχύσει η πρόταση της από φέτος:

«Υποστηρίζω ό,τι είπε ο πρόεδρος. Πάντα το μπαλάκι το ρίχνουν στην ΕΠΟ και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Στις 16 του μηνός που έχουμε συμβούλιο θα παρθεί η απόφαση. Εκείνο που ξέρω είναι ότι για φέτος τρεις ανεβαίνουν και τρεις θα πέσουν. Δεν συζητάμε για την φετινή χρονιά αλλά για το τι θα γίνει συζητήσαμε  τις δύο επόμενες χρονιές».

Για την διαιτησία και τα παράπονα του Άρη:

«Δεν μπορώ να ξέρω αλλά δεν νομίζω ότι φταίει η διαιτησία. Μπορεί να κάνει λάθη αλλά στην Ελλάδα είναι πολύ αναβαθμισμένη. Γίνονται πάρα πολλά σεμινάρια. Θα πρέπει να προστατεύομαι τους διαιτητές. Είναι δυνατόν να μην γίνονται λάθη; Αν έδινε ένας διαιτητής το πέναλτι που έδωσε κατά του παοκ με την ρωσική ομάδα (σ.σ. αναφέρεται στην ομάδα από το Καζακστάν ο άσχετος) που ήταν ανύπαρκτο τι θα είχε γίνει; Ένας διαιτητής θα κάνει λάθος. Το θέμα είναι τον διαιτητή να τον επιμορφώνουμε και όχι να τον σκοτώνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου