Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Βανγκέλι: «Λιώναμε σίδερα»


Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Άρης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλ. Βικελίδης» και ο Κρίστι Βανγκέλι, μέλος εκείνης της ομάδας, έκανε λόγο για το τι θυμάται από αυτό το παιχνίδι, αλλά και πώς βλέπει τη σημερινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος. Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Arena»:


Για το τι του έχει μείνει από εκείνο το παιχνίδι:

«Θυμάμαι τα πάντα από εκείνο το ματς, όπως και κάθε αγώνα που έχω παίξει με τον Άρη. Η Ατλέτικο είχε τότε μια τρομερή ομάδα, μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, και δεν πιστεύαμε ότι θα το καταφέρναμε. Όμως, με δύναμη και πάθος, καταφέραμε να την κερδίσουμε. Αποδείξαμε ότι είχαμε μία πολύ δυνατή ομάδα, που ‘έλιωνε’ σίδερα μέσα στο γήπεδο. Δεν θα ξεχάσω τα χαρτάκια, που έριχναν οι φίλαθλοί μας και δεν μπορούσες να δεις τίποτα μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και δύο ώρες πριν το ματς, είχαν έρθει στο γήπεδο και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο κόσμος απαιτούσε από εμάς τη νίκη επί της Ατλέτικο και εμείς τα καταφέραμε».

Για το τι πιστεύει ότι φταίει και η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο φετινό πρωτάθλημα:

«Δεν ξέρω τι έχει γίνει στην προετοιμασία, πώς δούλεψε η ομάδα, αλλά από την στιγμή που στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να καταφέρεις να πάρεις ισοπαλία ή νίκη, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας είναι κάκιστη. Δεν θέλω να χρεώσω τις επιλογές στον προηγούμενο προπονητή. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα ν΄ ανακάμψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μην φτάσει, όπως πέρυσι, στο τέλος να παλεύει για την παραμονή της».

Για το γεγονός ότι ο Άρης δέχεται στα παιχνίδια γκολ από στημένες φάσεις:

«Είναι τραγικό να δέχεσαι γκολ και ειδικά στην έδρα σου από στημένη φάση. Είναι θέμα δουλειάς του προπονητή με τους παίκτες του. Αυτό που έχω μάθει εγώ από τους προπονητές μου είναι ότι από μία στημένη φάση μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα και να φύγεις, ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα σε όλο το παιχνίδι. Συνεπώς, ο Άρης θα πρέπει να δουλέψει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, πάνω στις αδυναμίες του, για να καταφέρει να συγκεντρωθεί και να πάρει αποτελέσματα».

Για τον καινούριο προπονητή και την πίεση, που έχει για αποτελέσματα:

«Πιστεύω ότι η πίεση που έχει ο καινούριος προπονητής θα του βγει σε καλό, γιατί θα πεισμώσει και αυτός, αλλά θα πεισμώσει και τους παίκτες του. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, για το αν είναι μικροί σε ηλικία οι παίκτες και τα λοιπά. Αυτοί που είναι γύρω από την ομάδα, ο πρόεδρος, θα πρέπει να βοηθήσουν τον προπονητή και όλοι μαζί να κάνουν ό,τι καλύτερο, ώστε ο Άρης να δείξει άλλο πρόσωπο στη συνέχεια. Δεν θα πρέπει να κάνει δυσκολότερα τα πράγματα στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς βαθμούς μπορεί στα επόμενα παιχνίδια».

Για το μήνυμα, που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο του Άρη:

«Είναι κρίμα γι΄ αυτήν την ομάδα να βρίσκεται σε τέτοια θέση. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στον Άρη και αυτό το ξέρουν πολύ καλά όλοι. Αυτό που με προβληματίζει είναι το πώς θα είναι καλύτερη η επόμενη μέρα και όχι χειρότερη. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η ομάδα έχει πίσω της τον λαό, που την στηρίζει πάντα και πρέπει να δυναμώσει πάρα πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου