Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Bαρούχας: "Από το αυτί στον δάσκαλο ο Μαντάκης!"


Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με την χθεσινή διαιτησία του αγώνα στην Ξάνθη, και έδωσε την δική του εξήγηση για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Άρη:


«Το πέναλτι αυτό σε κάνει να πνίγεσαι από αγανάκτηση. Είναι το δίκαιο. Και τοπικό να είναι το δίνεις αλλιώς από το αυτί και στον δάσκαλο. Το πρόβλημα δεν είναι ο Αρης ούτε η Ξάνθη. Παλεύεις, παίζεις ένα παιχνίδι και δεν θέλω να μου στερείς το πέναλτι. Τι βοηθός και παραμύθια, ή είσαι διαιτητής ή δεν είσαι. Είμαστε με τους διαιτητές, θα κάνουν λάθη, αλλά ξέρω εγώ, κάποια στιγμή λες δεν μπορώ άλλο».

Για να συνεχίσει:

«Όταν όμως είναι τέτοιες φάσεις τι να συζητήσουμε. Δεν θα πάμε στο αν το πέναλτι μπει ή δεν μπει. Είναι μία καταστατική παράβαση εγώ και 5-0 να χάνω θα μου το δώσεις. Είναι στο παιχνίδι και έγινε πέναλτι».

Μπορεί να μην είδε ο διαιτητής:

«Μην πάμε σε λεπτομέρειες τώρα. Αυτός ξέρει τι είδε. Είναι υποχρεωμένος να το δει. Γι αυτό λέμε να τρέχει να είναι ανήσυχος όταν η μπάλα είναι κοντά στην περιοχή, να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι υποχρέωση του».

Μετά ανέφερε:

«Ακούω πολλές φορές ότι είναι καθαρό πέναλτι. Δεν έχει καθαρό και βρόμικο πέναλτι. Δεν μου δίνεις το πέναλτι. Ούτε τον πονηρό κάνω ούτε τον πολύξερο. Εμείς βλέπουμε μία φάση από τον καναπέ και μετά από αυτά λέμε την άποψη μας. Δεν κάνουμε τους πονηρούς. Πράγματι μέσα στο γήπεδο ο διαιτητής μπορεί να μην το είδε. Αλλά εμένα δεν με νοιάζει. Η δουλειά του είναι να βλέπει».

Πως σχολιάζει την διαιτησία στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής:

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακή. Με τις νέες τροποποιήσεις θα γίνει το έλα να δεις. Δηλαδή με τις νέες τροποποιήσεις θα γίνει πιο ελεύθερο το παιχνίδι. Είναι αποφάσεις τις UEFA για να γίνει πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι. Φυσικά εδώ εγκυμονεί κινδύνους γιατί στην Ελλάδα ασχολούμαστε με την διαιτησία. Στην πορεία όταν θα είναι να βγουν οι ομάδες στην Ευρώπη ή να πέσουν θα έχουν ζόρια. Εδώ το θέμα της διαιτησίας  το ψάχνουμε πιο πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου