Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πανιώνιος-Άρης 82-75

H ανωτερότητα του Πανιωνίου επιβεβαιώθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη. Κυρίαρχη στα ριμπάουντ, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με 82-75 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες για την κατάκτηση της 2ης θέσης της κανονικής περιόδου.

Eτσι κρίθηκε

Ήταν θέμα ποιότητας και...ποσότητας. Το ρόστερ του Πανιωνίου είναι καταφανώς ανώτερο αλλά και...περισσότερο σε σχέση με αυτό του Αρη κάτι που φάνηκε μέσα στο παρκέ από το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι βέβαια άργησαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση αλλά μέχρι να το κάνουν τους οδήγησε με ασφάλεια ο Παππάς. Οταν όμως μπήκαν στην εξίσωση του σκοραρίσματος και οι άλλοι παίκτες (και κυρίως ο Μίλμπουρν) ο Πανιώνιος πάτησε το γκάζι και προηγήθηκε με 32-20 εκμεταλλευόμενος και την απόλυτη κυριαρχία του στα ριμπάουντ.

Ο Αρης, προς τιμήν του, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Με τον Πάσαλιτς (αρχικά) και τον Βεργίνη (αργότερα) σε καλή μέρα κατάφερε ουκ ολίγες φορές να επιστρέψει στο ματς. Στην τελευταία εξ αυτών προβλημάτισε έντονα τον Πανιώνιο όταν το σκορ έγινε 69-63 στο 38' αλλά η προσπάθειά του δεν είχε συνέχεια. Ο Πανιώνιος καθάρισε οριστικά την μπουγάδα με τον οίστρο των Γιάνκοβιτς και Παππά. 

Σταρ

Eξαιρετική δουλειά από τον Βλάντο Γιάνκοβιτς ο οποίος σκόραρε με συνέπεια και σάρωσε στα ριμπάουντ με 14 "σκουπίδια", εκ των οποίων τα 6 επιθετικά. Πολύπλευρο το ταλέντο του νεαρού φόργουορντ.

Απογοήτευση

Σε χαμηλά στάνταρ οι ψηλοί του Αρη και ιδιαίτερα ο Σαρικόπουλος ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 2 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Σχόλιο

Το όνειρο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης της κανονικής περιόδου παραμένει ολοζώντανο για τον Πανιώνιο ο οποίος διαθέτει όλες εκείνες τις λύσεις που του επιτρέπουν να ξεπερνά τις δυσκολίες κόντρα σε κατώτερους, ποιοτικά, αντιπάλους. Ο Αρης κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, η πρόοδός του είναι φανερή, φανερή όμως είναι και η ένδεια του ρόστερ.

Tα δεκάλεπτα: 18-15, 44-32, 62-51, 82-75

πηγή: http://www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου