Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Βανγκέλι: «Θα πάμε να δώσουμε μια μάχη»


Ο Κρίστι Βανγκέλι μίλησε στο novasports.gr για τον Αρη και αλλά και τη χώρα που αγωνιζόνταν μέχρι πρόσφατα, την Ουκρανία. Ο 29χρονος  Αλβανός επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, ετοιμάζεται για το ματς της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, έχοντας παράλληλα το βλέμμα του στην Ουκρανία, σε μια χώρα που έζησε και η οποία περνά τώρα δύσκολες ώρες. Oι δηλώσεις του:

  
-Κρίστι, έρχεται ματς με τον Παναθηναϊκό στο οποίο η προσπάθεια πρέπει να γίνει, παρά τις λιγοστές ελπίδες παραμονής, έτσι δεν είναι;

« Είναι ένας δύσκολος αγώνας ο οποίος είναι για εμάς πολύ σημαντικός. Θα πάμε να δώσουμε μια μάχη απέναντι σε μια ομάδα πάρα πολύ καλή, προερχόμενη από νίκη στην έδρα ενός πολύ δυνατού αντιπάλου, όπως είναι ο Ολυμπιακός που είναι και ο πρωταθλητής θα έλεγα. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απ΄ αυτόν τον αγώνα».

-Λένε πολλοί ότι είναι καλό για τον Αρη που ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό, μπαίνοντας, ίσως, υπεροπτικά, το Σάββατο στη Λεωφόρο. Συμφωνείς;

«Δεν θα το΄ λεγα έτσι, γιατί ο αγώνας που έρχεται είναι εντελώς διαφορετικός. Ο Παναθηναϊκός, έχει την ψυχολογία με το μέρος του και τον κόσμο του στο πλευρό του για να τον αποθεώσει μετά απ΄ αυτή την μεγάλη επιτυχία. Εμείς θα δώσουμε βαρύτητα στη δικιά μας ομάδα, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται γι αυτό το παιχνίδι, ώστε να πάρουμε βαθμολογικό κέρδος ενόψει της συνέχειας η οποία είναι μακριά και δύσκολη».

-Πως αισθάνεσαι στην ομάδα σου, τώρα που επέστρεψες σ΄ αυτή;

«Αισθάνομαι καλά, αλλά σίγουρα δεν βοηθά η κατάσταση και η θέση που βρισκόμαστε. Ελπίζω η συνέχεια να είναι καλύτερη, ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση που υπάρχει απ΄ την αρχή της χρονιάς».

-Εσύ έφυγες την κατάλληλη στιγμή από την Ουκρανία με όλα όσα γίνονται εκεί;

« Αισθάνομαι άσχημα με ολ΄ αυτά που συμβαίνουν εκεί, διότι έζησα 2,5 χρόνια σε μια πολύ καλή χώρα και σε ένα δυνατό πρωτάθλημα. Ελπίζω τα πράγματα να φτιάξουν και να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα γιατί εκεί υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες, ένα πρωτάθλημα που το χρειάζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

-Τι μαθαίνεις; Διατηρείς επαφή με κάποιους ανθρώπους στην Ουκρανία;

« Εχω μιλήσει με τους πρώην συμπαίκτες μου (σ.σ στην Τσερνομόρετς), αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει και ήδη έχουν αποχωρήσει πάρα πολλοί παίκτες και μάλιστα πρωτοκλασάτοι και κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα και αυτό είναι άσχημο».

-Η ομάδα που έπαιζες είναι κοντά στο σημείο της ανάφλεξης;

« Είναι στην Οδησσό, είναι λίγο μακριά, αλλά δεν παύει να είναι στην Ουκρανία και να έχει επιπτώσεις από όλα όσα γίνονται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου