Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Υποβιβασμός, τέλος ο Σούλης, παραμένει ο Σκόρδας


Ο Άρης υποβιβάστηκε: Για τρίτη φορά στην  ιστορία του χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία, μετά την ήττα στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Εργοτέλη (0-2) για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας δεχόμενος δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά (28΄-30΄).


Τόσα χρειάστηκαν για να σφραγίσουν μαθηματικά τον υποβιβασμό του Άρη στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία ημέρα μετά τον εορτασμό των εκατό ετών ύπαρξης του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, το 0-2 από τον Εργοτέλη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αποτέλεσε το κύκνειο άσμα των ελπίδων του «Θεού του Πολέμου» για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι γηπεδούχοι έμειναν στους 20 βαθμούς και στην τελευταία (18η) θέση της βαθμολογίας, μην έχοντας, πλέον, μαθηματική πιθανότητα παραμονής μετά τις νίκες των Βέροιας και Πλατανιά που έφτασαν στους 31, με τρεις αγωνιστικές ν΄ απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Ο Εργοτέλης, αντίθετα, έφτασε τους 38 πόντους και μπορεί να νιώθει άνετα ως το τέλος της Σούπερ Λίγκας μια και ψάχνει, ουσιαστικά, μία νίκη για να «κόψει» οποιαδήποτε κουβέντα υποβιβασμού γύρω του.

Μετά τις σεζόν 1996/1997 και 2004/2005 ο Άρης υποβιβάζεται για τρίτη φορά στην ιστορία του στη χαμηλότερη κατηγορία. Όσον αφορά την αναμέτρηση με τους Κρητικούς, δεν την παρακολούθησε παρά λίγος κόσμος, ενώ το αποτέλεσμα κρίθηκε από το 28΄ έως το 30΄ με τα τέρματα των Σαρρή και Διαμαντάκου (πρώην του Άρη). Δύο χαμένα τετ-α-τετ είχε ο σκόρερ του 0-2, αποβλήθηκε για τον Εργοτέλη στο 87΄ ο γκολκίπερ Στοΐκοβιτς.

Πώς έπαιξαν

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-3-3: Βασικός γκολκίπερ άρχισε ο Διούδης, αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Βαγγέλη και δεξιά ο Βλάχος. Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών αποτέλεσαν οι Γιαννίτσης και Μπουγαΐδης, ενώ την τριάδα των χαφ πλαισίωσαν οι Οικονομόπουλος, Τάτος και Τσιάρας. Έξω αριστερά αγωνίστηκε ο Μπακασέτας, στην αντίθετη πλευρά ο Καμινιώτης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μανιάς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε για τον Εργοτέλη διάταξη 4-3-3: Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Στοΐκοβιτς, αριστερά στα μπακ ο Πίτσος και αντίστοιχα δεξιά ο Τζανακάκης. Στα στόπερ έπαιξαν οι Μεχία και Σαρρής, ενώ στην τριάδα των μέσων έδωσαν το «παρών», από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Μπουχαλάκης και Καρντόζο και Ιμπραΐμ. Χαντί και Ρομάνο στα πλάγια και Διαμαντάκος στην κορυφή της γραμμής κρούσης αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για τους Κρητικούς. 

Ζημιά σε χρόνο dt!

Από το 28΄ έως το 30΄ ο Άρης δέχτηκε δύο γκολ κι επί της ουσίας στο διάστημα αυτό κρίθηκε και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μπροστά σε λίγο κόσμο, μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση εκατό ετών ιστορίας, και με τα νικηφόρα αποτελέσματα των Βέροιας και Πλατανιά να λιγοστεύουν τις πιθανότητες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα πριν την έναρξη του αγώνα με τον Εργοτέλη, ο Άρης φάνηκε να μην το πιστεύει πώς μπορεί να κρατήσει ζωντανές έστω τις μαθηματικές του ελπίδες. 

Από πολύ νωρίς, κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν΄ απειλήσουν την εστία του Στοΐκοβιτς με μακρινά σουτ, οι Κρητικοί του Μαρίνου Ουζουνίδη κατέστησαν σαφές πώς στόχος ήταν στην αναμέτρηση η όσο το δυνατό πιο γρήγορη εξασφάλιση του «τριπόντου». Ο Διαμαντάκος έχασε μοναδικό τετ-α-τετ στο 9΄, με τον Διούδη να σώζει τον Άρη. Ο Εργοτέλης από το 20΄ και μετά απότομα ανέβασε ταχύτητα, έχασε μία καλή ευκαιρία σε σουτ του Ιμπραΐμ (25΄), όμως έκανε την πρώτη ζημιά στους γηπεδούχους στο 28΄. 

Έχοντας αρχίσει ν΄ αναστατώνει την άμυνα των Θεσσαλονικέων, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των στόπερ τους στο 28΄ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουχαλάκη και κίνηση «πίβοτ» του Μεχία που τράβηξε δύο παίκτες επάνω του, συμπεριλαμβανομένου του Διούδη, ο Γιώργος Σαρρής με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Πριν προλάβει ο Άρης ν΄ αναδιοργανώσει την άμυνά του έγινε το 0-2, στο 30ό λεπτό, με το τέρμα ν΄ αρχίζει πάλι από τα πόδια του Μπουχαλάκη ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά της επίθεσης των φιλοξενούμενων. 

Εντός της αντίπαλης περιοχής βρήκε τον πρώην παίκτη του Άρη, Δημήτρη Διαμαντάκο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία με ωραίο πλασέ να χριστεί σκόρερ. Πάντως το τέρμα που σημείωσε δεν το πανηγύρισε, ενώ και ο τρόπος που χάρηκε το 0-1 ο σκόρερ Σαρρής ήταν αρκετά χαλαρός παρά το γεγονός πώς δεν έχει παίξει στο παρελθόν στους γηπεδούχους. Συμπεριφορές που δείχνουν το σεβασμό των παικτών των φιλοξενούμενων στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι ιστορικοί «κίτρινοι». 

Στο 33΄ ο Μανιάς, με κοντινή κεφαλιά, επιχείρησε να επαναφέρει τον Άρη στο παιχνίδι αλλά ήταν άστοχος, ενώ στο 36΄ ο Εργοτέλης έχασε σπουδαία ευκαιρία, πάλι με τον Διαμαντάκο που από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε ξανά από τον Διούδη. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις τελικές των δύο ομάδων να είναι στο 4-7, με τις πέντε των Κρητικών να είναι στον στόχο. 

Τυπική διαδικασία...

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, με το ματς να μοιάζει χαμένο, επιχείρησε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου με τους Καραγκούνη και Τριανταφυλλάκο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Η εικόνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε, όμως η αδυναμία τους να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες και απειλή στην εστία του Στοΐκοβιτς δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν καν στην μείωση του σκορ. 

Πλην, βέβαια, της φάσης του 46΄ που αν ο Μπακασέτας ήταν ένα βήμα πιο μπροστά, μετά την ωραία πάσα του Καμινιώτη από τα αριστερά, θα μπορούσε να έχει πετύχει τέρμα. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν υπέρ των «κίτρινων», πλέον, όμως δεν μπορούσαν να «πιάσουν» ρυθμό και ν΄ απειλήσουν τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί κατέβασαν ταχύτητα κι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα, στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να διατηρήσουν τη νίκη. Ως το τελευταίο δεκάλεπτο δεν υπήρξε καν φάση άξια λόγου για καμία από τις δύο ομάδες: Εκεί «φούντωσαν» λίγο τα αίματα με τον Στοΐκοβιτς ν΄ αποβάλλεται στο 87΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απομάκρυνε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, εμπρός από τον Μανιά που θα μπορούσε να τον περάσει και να έχει ν΄ αντιμετωπίσει την άδεια εστία των φιλοξενούμενων. Στο 91΄ γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα με μία καλή ευκαιρία του Τριανταφυλλάκου, την οποία, όμως, έσωσε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αθανασίου των νικητών.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος / 4-3-3): Διούδης - Βαγγέλη, Γιαννίτσης (46΄ Καραγκούνης), Μπουγαΐδης, Βλάχος - Οικονομόπουλος (46΄ Τριανταφυλλάκος), Τάτος, Τσιάρας - Μπακασέτας, Μανιάς, Καμινιώτης (61΄ Σουνάς)
Αναπληρωματικοί: Γουναρίδης, Καραγκούνης, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Αγγελούδης, Νταμαρλής, Κουσίδης

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης / 4-3-3): Στοΐκοβιτς - Πίτσος, Μεχία, Σαρρής, Τζανακάκης - Μπουχαλάκης (75΄ Κοζορώνης), Καρντόζο, Ιμπραΐμ (84΄ Μονακέλο) - Χαντί, Διαμαντάκος (90΄ Αθανασίου), Ρομάνο
Αναπληρωματικοί: Αθανασίου, Ρέντζας, Αναστασάκος, Αντελέγιε, Μπαντιμπανγκά, Μονακέλο, Κοζορώνης

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Γκολ: 0-1 (28΄ Σαρρής), 0-2 (30΄ Διαμαντάκος)
Κίτρινες κάρτες: 6΄ Μπουχαλάκης, 32΄ Τζανακάκης
Κόκκινες κάρτες: 87΄ Στοΐκοβιτς

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών) / Δημήτριος Ζυγούρης (Αιτωλοακαρνανίας)
Τέταρτος: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας)

Tέλος ο Σούλης

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη, μετά το 0-2 από τον Εργοτέλη που ισοδυναμεί με υποβιβασμό των Θεσσαλονικέων στη Φούτμπολ Λιγκ, αποτελεί ο Σούλης Παπαδόπουλος ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα με τους Κρητικούς μπήκε στα αποδυτήρια και χαιρέτησε τους παίκτες.

Ο Έλληνας προπονητής δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον στόχο παραμονής του ιστορικού συλλόγου, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση αυτή μετά και τον μαθηματικό υποβιβασμό του Άρη. Μετά το 0-2 από τον Εργοτέλη κοινοποίησε στους πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστές του την απόφαση του να παραιτηθεί και τους χαιρέτησε στα αποδυτήρια. Ο Άρης θα κλείσει τη Σούπερ Λίγκα με υπηρεσιακό τεχνικό τον Νίκο Πασσιαλή της ομάδας U-20.

Παραμένει ο Σκόρδας

Με γραπτή δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της ΠΑΕ Άρης στο facebook ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Λάμπρος Σκόρδας, εξήγησε πώς θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι να την παραδώσει σε ισχυρό επιχειρηματία τονίζοντας πώς η Γ΄ Εθνική δεν αποτελεί λύση.

«Η ντροπιαστική σημερινή κατάληξη της φετινής χρονιάς για την αγαπημένη μας ομάδα ήταν αναπόφευκτη. Μετά την εκ θαύματος περσινή διαφυγή από την καταστροφή, εγκληματικά λάθη εσκεμμένα αποδυνάμωσαν περαιτέρω αγωνιστικά ένα ήδη μη ανταγωνιστικό σύνολο.

Αποτέλεσμα ήταν ο ΑΡΗΣ των εκατό χρόνων, ιδιαίτερα μετά τις αποχωρήσεις και των τριών ξένων του και μόνο με νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές, να αδυνατεί να κερδίσει, ακόμη και εντός έδρας και τους πιο αδύναμους αντιπάλους του.

Όσα λάθη και διοικητικές παραλείψεις είναι δυνατό να μου καταλογιστούν, είναι πολύ μικρότερα από το τεράστιο προσωπικό ατόπημα να προσφερθώ μετά την παραίτηση του Ηλιάδη, να προσπαθήσω να σωθεί μια ομάδα που από τον Δεκέμβριο ήταν καταδικασμένη.

Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη ο ΑΡΗΣ στις τελευταίες αγωνιστικές να έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί με αξιοπρέπεια, προσμετρώντας το γεγονός ότι ο εντός έδρας αγώνας με τον Εργοτέλη ήταν ζημιογόνος, ενώ χρειάζονται χρήματα για τις δυο επόμενες πανάκριβες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Ταυτόχρονα πρέπει να συνεχισθεί η προσπάθεια για να ενταχθεί η ΠΑΕ στο άρθρο 99, κόντρα στην αποτυχημένη πρώτη αίτηση και στον διαφαινόμενο υποβιβασμό. Η επιλογή της Γ" Εθνικής και της διάλυσης δεν πρέπει να αποτελέσουν επιλογή. Αντίθετα πρέπει να εξασφαλισθεί με ρεαλισμό η οικονομική επιβίωση και με αυτό τον τρόπο η προσέλκυση ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα.

Αυτοί είναι και οι μοναδικοί λόγοι που συνεχίζω και παραμένω, μαζί με τους συνεργάτες μου στην διοίκηση, αποτρέποντας μαθητευόμενους μάγους και κασκαντέρ να κάνουν πράξη τον εδώ και τρία χρόνια σχεδιασμό της εκκαθάρισης σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Δυστυχώς για μένα η αγάπη μου για την ομάδα συνοδεύεται και από την προσωπική μου οικονομική εμπλοκή, μαζί με τον Νικήτα Ματθαίου και σήμερα έχει μετατραπεί και σε προσωπική οικονομική καταστροφή με κατάσχεση ακινήτων αλλά και όποιων χρημάτων σε χέρια τρίτων (ενοίκια) από το Δημόσιο.

Αν κάποιος πιστεύει ότι είμαι λάτρης της προεδρικής καρέκλας, ας μας παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διάσωσης και θα του την παραδώσω τρέχοντας.

Μέχρι τότε θα κάνω, όπως έκανα πάντα, ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να σωθεί από την διάλυση ο ΑΡΗΣ μας και να τον παραδώσω όχι σε άνεργους ή επιτήδειους, αλλά σε κάποιον ισχυρό παράγοντα που θα τον θεωρήσει ελκυστική επένδυση και θα τον οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες.

Όσο για αυτούς που τολμούν να με κατηγορούν και να με βρίζουν οι απαντήσεις θα δοθούν από την Δικαιοσύνη και ο καθένας μας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Λάμπρος Σκόρδας»

Πληροφορίες από novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου