Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

«Μην είστε βέβαιοι ότι ο Άρης θα υποβιβαστεί»


Καλεσμένος στην εκπομπή της ΔΤ «Αθλητική Τετάρτη», ήταν χθες (26/3) ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι έχει πλάνο για την ΠΑΕ Άρης, ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους και απέφυγε να αναφερθεί αναλυτικά και να μιλήσει με ονόματα, εξηγώντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει προσδοκίες, χωρίς πρώτα να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.


Τόνισε ωστόσο ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στον επόμενο μήνα και ότι οι επαφές με διάφορους ανθρώπους (κυρίως της οικογένειας του Άρη) συνεχίζονται και θα συνεχιστούν. Όπως είπε, δεν πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία να εμπλακεί με τον Άρη αλλά ότι του ζητήθηκε από πρόσωπα άφθαρτα. Επίσης ξεκαθάρισε ότι θα λειτουργεί ως ουραγός της προσπάθειας αυτής και όχι ως μπροστάρης όπως παρουσιάζεται μέχρι στιγμής από τα ΜΜΕ. Επιπλέον εξέφρασε και πάλι την επιθυμία να είναι ο Νίκος Γκάλης επικεφαλής της προσπάθειας, ωστόσο απέφυγε να πει αν τον έχει ήδη προσεγγίσει. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι κατέχοντας ακόμη το 90% των μετοχών της Παναχαϊκής, πρέπει πρώτα να απεμπλακεί από την πατρινή ΠΑΕ ώστε να ασχοληθεί με τον Αρη.

Για το θέμα του άρθρου 99, είπε: "Έχει τελειώσει για τον Άρη, δεν μπορεί να μπει". Εν συνεχεία σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με κάποιους που τον αποδοκίμασαν την Τρίτη στο Αλεξάνδρειο στην γιορτή για τα 100 χρόνια είπε ότι: "ήταν ελάχιστοι. 20-30 άτομα. Όλο το υπόλοιπο γήπεδο, 7.000 κόσμος τους αποδοκίμασε. Περπάτησα 500 μέτρα μεσα απο τον κόσμο και κανείς δεν με πείραξε. Αντιθέτως με δέχθηκαν πολύ θερμά. Και εκείνοι που διοργάνωσαν την γιορτή και ο απλός κόσμος".

Ακόμη, χαρακτήρισε τον Άρη "...ομάδα με 1.000.000 κόσμο. Το μέγεθος του Άρη είναι τεράστιο. Το γνώριζαν μέσα στο γήπεδο. όμως δεν το είχα αντιληφθεί όσο χθες στην γιορτή".

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: "Νιώθω πολύ αμήχανα, όταν με ρωτάνε για το τι έφταιξε που ο Άρης έφτασε σε αυτήν του κατάσταση. Θα ήταν προτιμότερο, να βρίσκονταν ενώπιον του τηλεοπτικού φακού σήμερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ή κάποιο μέλος της διοίκησης να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο. Ο Άρης έχει ασύλληπτη δυναμική, και εχθές έγινα μάρτυρας μιας συγκλονιστικής εκδήλωσης.

Μιλάω με σοβαρούς ανθρώπους, που έχουν τεράστια κοινωνική προσφορά στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινάει μια τεράστια προσπάθεια, επτά συνολικά ανθρώπων μέχρι στιγμής, με αποκλειστικό στόχο να ήμαστε στρατιώτες της ομάδας. Έχουμε συμφωνήσει να προσφέρουμε τεχνογνωσία και χρήματα και είμαι βέβαιος πως η προσπάθεια θα έχει ευτυχή κατάληξη".

Αναφερόμενος στον Γκάλη είπε: "Χθες θα ήθελα να ήμουν ο Νίκος Γκάλης έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Μακάρι ο Νίκος Γκάλης να ηγηθεί αυτής της κίνησης!

Ο Άρης μπορεί να έπεσε αγωνιστικά, αλλά μην είστε σίγουροι ότι θα υποβιβαστεί. Αναμφίβολα θέλω τον Άρη στη Σούπερ Λιγκ, όπου με σωστές τακτικές μπορεί να γίνει βιώσιμος και να πληρώνει τα χρέη του. Το άρθρο 99, για τον ποδοσφαιρικό Άρη πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση. Υπήρξε λάθος χειρισμός από την νομική υπηρεσία της ομάδας, και απορώ γιατί δεν ζήτησαν έφεση. Αυτομάτως η έδρα κατοκύρωσε την αρνητική απόφαση που βγήκε για την υπόθεση, και έτσι αυτή η έφεση δεν έχει καμία τύχη. Νομικά αυτό είναι δεδικασμένο".

Για τον Σκόρδα είπε: "Όταν υπήρχε η λαίλαπα Ζαχουδάνη ήρθαν και με βρήκαν δύο άνθρωποι, χωρίς να γνωριζόμαστε. Ήταν ο Σκόρδας και ο Δαμιανίδης. Τους πήρα από το χέρι, πήγαμε σε πολιτικούς και λύσαμε το πρόβλημα του Αρη με τον άνθρωποι που πούλησε μέχρι και το Δασυγένειο. Εγώ σέβομαι τον κ. Σκόρδα. Είναι από αυτούς που κλαίγανε χθες. Έχω σεβασμό στους ανθρώπους που υποφέρουν. Μπορεί να έχεις υπερχειλίζουσα προσωπικότητα αλλά να μην έχεις τα προσόντα να διοικήσεις έναν κολοσσό, όπως ο Αρης".

Τέλος ανέφερε: "Πραγματικά οι άνθρωποι που διοίκησαν τα τελευταία δέκα χρόνια το σύλλογο πρέπει να έχουν φοβερές τύψεις. Είναι αδιανόητο πως απέτυχαν και δημιούργησαν κολοσσιαία χρέη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου