Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Θέλω να γίνω Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη»


Ο Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου αναφέρθηκε στην κίνηση που ετοιμάζουν αυτός και άλλοι παράγοντες για την "επόμενη μέρα" του Άρη, ενώ ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα των επαφών, αλλά και της τελικής πρότασης που θα γίνει, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην γιορτή για τα 100 χρόνια του Άρη.


Για την προσπάθεια συγκρότησης ομάδας και πρότασης για την επόμενη μέρα αποκάλυψε πως μέσα στην κίνηση που γίνεται συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Παπαϊωάννου και ο Δασυγένης, ενώ πρόσθεσε: «Δεν είμαστε άνθρωποι που θέλουμε εξουσία. Δεν είμαστε ψώνια. Είμαστε άνθρωποι φτασμένοι που απλά θέλουμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση. Για να σας δώσω να καταλάβετε, ο ένας προτρέπει τον άλλον να βγει μπροστά για πρόεδρος. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Οι επαφές είναι σχεδόν καθημερινές. Δεν θέλουμε να βγούμε και να πούμε κάτι πριν ολοκληρωθεί η χρονιά. Υπάρχουν κάποιες μαθηματικές ελπίδες και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην προσπάθεια του προπονητή και των παιδιών. Πιστεύω πως με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε κάτι συγκεκριμένο».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Πέρα από το ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει ένα θέμα και με τον Ερασιτέχνη. Κι εκεί θα πρέπει να ρίξουμε βάρος, Εγώ προσωπικά, αν θα ήθελα μία θέση δεν θα ήταν αυτή του νομικού συμβούλου. Θα ήθελα να γίνω πρόεδρος στον Ερασιτέχνη σε συνεργασία με κάποιους από την διοίκηση, αλλά και κάποιους άλλους άφθαρτους».

Για το αν θα παίξει ο Αρης στην Β’ ή στην Γ΄ Εθνική, ο Κούγιας είπε: «Σύμφωνα με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς που κάναμε, για να παίξει ο Αρης στην Β’ εθνική θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξης των 5 με 7 εκατομμυρίων ευρώ, όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να διατηρηθούν τα χρέη του στο ύψος που είναι τώρα και να παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδό της. Αν η ομάδα υποβιβαστεί στην Γ’ εθνική και η εταιρεία πάει σε ειδική εκκαθάριση ναι μεν ισχύουν αυτά που ισχύουν για τα χρέη, αλλά θα χαθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Από έναν απλό υπολογιστή μέχρι το Νέο Ρύσιο. Για το τελευταίο πάντως έχουμε κάνει ένα πλάνο. Αν περάσει στα χέρια του Δημοσίου, θα έχουμε χρήματα για τον πλειστηριασμό ώστε να πάρουμε πίσω τις εγκαταστάσεις. Και θέλουμε να επενδύσουμε εκεί, Να φτιάξουμε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Υπάρχει όμως πάλι θέμα με τον ερασιτέχνη λόγω των χρεών του. Ανά πάσα στιγμή είναι ευάλωτος σε πιστωτές. Επιπλέον αν ο Αρης πέσει στην Γ’ εθνική πάλι θα χρειαστεί ένα σεβαστό ποσό για την συγκρότηση ομάδας. Ξέρετε δεν έρχονται εύκολα παίκτης Σούπερ Λιγκ σε μικρότερη κατηγορία. Πρέπει να τους πληρώσεις, διπλά και τριπλά».

Για την παρουσία του στην γιορτή του Αρη και τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του μεταξύ άλλων είπε: «Καταρχήν ήταν πολύ μεγάλη τιμή η πρόσκληση που δέχθηκα από τον Χάρη Παπαγεωργίου. Υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες από περίπου 20 άτομα, αλλά υπήρξαν πολλοί περισσότεροι που δυσανασχέτησαν και αντέδρασαν. Ηταν μία πολύ ζεστή γιορτή και ο κόσμος του Άρη με την στάση του με συγκίνησε».

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν γράφει στο άρθρο σε ποιο μέσο παραχώρησε την συνέντευξη ενώ στο προηγούμενο άρθρο με την συνεντευξη στεφανίδη γράφει; εμπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή