Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Παπαδόπουλος και Κούγιας για το «99» (audio)


Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικά Νέα 98,7» φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Άρης κ. Κώστας Παπαδόπουλος όπου και αναφέρθηκαν στην αίτηση της ΠΑΕ Άρης για την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπεραμύνθηκε της απόφασης να κατατεθεί νέα αίτηση για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο "99". Όπως είπε υπάρχουν νέα στοιχεία, "πραγματικά περιστατικά" που την κάνουν να διαφέρει με κυριότερο το νέο business plan και τον υπολογισμό των κονδυλίων.

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι η πρώτη αίτηση της ΠΑΕ (σ.σ. που χειρίστηκαν οι κ.κ. Αργυριάδης, Τσομίδης, Χριστοφορίδης) είχε στοιχεία "κωμικά" στη μεθοδολογία ενώ υποστήριξε ότι η δεύτερη αίτηση δεν έχει καμία ελπίδα να γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο καθώς δεν έχει υποδομή. Υποστήριξε μάλιστα πως η μόνη λύση για υπαγωγή στο "99" ήταν αυτή του Εφετείου. Όπως αποκάλυψε για το θέμα ο κ Κούγιας  η εισηγήτρια του δικαστηρίου ρώτησε τον κ. Σκόρδα: "Γιατί απευθύνεστε σε μας; Εμείς δεν είμαστε Εφετείο". Ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος (καθώς κατατέθηκαν δύο αιτήσεις μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα) να έχει διαπραχθεί από την ΠΑΕ (τα φυσικά πρόσωπα) το αδίκημα της "απάτης επί δικαστηρίων" λόγω διαφορετικών ποσών στις υποχρεώσεις απέναντι στους ίδιους ποδοσφαιριστές στις δύο αιτήσεις. Γι αυτό το λόγο, άφησε υπονοούμενα για υπαλλήλους παρελθουσών διοικήσεων της ΠΑΕ που υπέγραφαν έγγραφα που "σοκάρουν" όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η ΠΑΕ, τέλος, κατέθεσε σήμερα αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την προστασία του δικαστηρίου από τη στιγμή που η προσωρινή διαταγή δεν ισχύει πλέον.

Ακούστε το ηχητικό με τους κ.κ. Κούγια-Παπαδόπουλο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου