Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κατηφόρα χωρίς τέλος


Ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ αλλά η Καλλονή είχε τον τελευταίο λόγο και πήρε τη νίκη 3-1, βάζοντας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ακόμα πιο δύσκολα στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με το παιχνίδι με τους καλύτερους οιωνούς καθώς προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (14', Μανιάς) αλλά η Καλλονή αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και με γκολ των Ζακουάνι, Μανούσου και Λεοζίνιο έκανε την ανατροπή και πήρε το «τρίποντο» της νίκης.

Έτσι, η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε τους 22 βαθμούς «πιάνοντας» τον ΟΦΗ στη δέκατη θέση ενώ ο Άρης «κόλλησε» για ακόμα ένα παιχνίδι στους έντεκα πόντους και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης εδώ και έντεκα αγωνιστικές καθώς η τελευταία φορά που πήρε τους τρεις βαθμούς ήταν στο παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής κόντρα στη Βέροια στις 20 Οκτωβρίου 2013.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Ποντάνι, Αναστασιάδη, Ζακουάνι και Χωριανόπουλο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κεϊτά και Γκοϊανίρα, δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Γκναμπούγιου, στην επίθεση ο Καζάκης και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού, ο Λεοζίνιο.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Σούλης Παπαδόπουλος με τους Μαργαρίτη, Πουλίδο, Κύργια και Καραγκούνη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Παπαδόπουλος και Ηρακλής, δεξιά ο Μανιάς, αριστερά ο Τσουμάνης, στην κορυφή ο Αγκάνθο και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Τάτος.

Απόλυτη ισορροπία

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους. Ο «συνήθης ύποπτος» Μανούσος πήρε την μπάλα στον άξονα, στα όρια της μεγάλης περιοχής και επεχείρησε το δυνατό σουτ με τον Διούδη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια, ο Άρης ανέβασε στροφές και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά είτε με τον Τάτο είτε με τις προωθήσεις του Τσουμάνη.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήρθε στο ενδέκατο λεπτό. Ο Τσουμάνης πραγματοποίησε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μανιάς έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η άμυνα της Καλλονής απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Στο 14ο λεπτό ο Άρης ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ με μία φάση καρμπόν με αυτή του ενδέκατου λεπτού. Ο Τάτος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μανιάς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Άρη να προσπαθεί να πάει σε κοντρόλ παιχνίδι και την  Καλλονή να προσπαθεί να βρει χώρους για να ισοφαρίσει.

Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 22ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Ο Μαρσέλο μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ.

Στο 34ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πανηγυρίσουν. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Ζακουάνι, στο ντεμπούτο του, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε για την ομάδα του. Στη συγκεκριμένη φάση, οι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του σκόρερ στον Μανιά.

Μια απ' τα ίδια

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε και η ομάδα του Άρη ήταν σαν να μην βγήκε στο γήπεδο. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό η Καλλονή έφτασε στην ανατροπή.

Ο Ποντάνι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μανούσος με σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του δυσκολεύοντας πολύ το έργο του Άρη για νίκη.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός της ομάδας της Μυτιλήνης, Γιάννης Ματζουράκης προσπάθησε με αλλαγές να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και να κρατήσει το υπέρ του σκορ ενώ ο Σούλης Παπαδόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο επιθετικογενείς παίκτες για να μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Στο 54ο λεπτό η ομάδα της Καλλονής έφτασε πολύ κοντά στο 3-1 αλλά το πλασέ του Καζάκη από πλεονεκτική θέση από τον άξονα πέρασε πάνω απ' τα δοκάρια του Διούδη.

Στο 68ο λεπτό ο Άρης είχε την ευκαιρία να μειώσει. Ο Αγκάνθο έκανε έξυπνη κάθετη πάσα στον Μανιά αλλά ο επιθετικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να κάνει σωστό κοντρόλ και ο Σιδεράκης πραγματοποίησε έξοδο μαζεύοντας την μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Άρης ενέτεινε τις προσπάθειές του για να πετύχει ένα γκολ χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία.

Στο 87ο λεπτό ο Άρης πλήρωσε την προσπάθειά του για να σκοράρει καθώς η Καλλονή σε μία αντεπίθεση πέτυχε και τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα, ο Λεοζίνιο δέχτηκε την κάθετη πάσα από την άμυνα και σε τετ α τετ με τον Διούδη δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή (Γ. Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Κεϊτά (79' Φουρλάνος), Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκναμπούγιου (70' Φαρία), Καζάκης (62' Λεάντρο)
Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο (56' Γιαννίτσης), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (77' Κοτσαρίδης), Μαργαρίτης (51' Σουνάς), Μανιάς, Ηρακλής

Πηγή: www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου