Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Oμόφωνη η απόφαση αλλά δεν συμφώνησαν όλοι!


Στη σύσκεψη των φορέων του Άρη αποφασίστηκε ομόφωνα η μη παραλαβή του πορίσματος. Τουλάχιστον έτσι ενημερωθήκαμε από τη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η είδηση. Η ανακοίνωση της ΚΜΑ αναφέρει:


«Πραγματοποιήθηκε σήμερα 09/12/2013 στα γραφεία της ΚΜΑ, ευρεία σύσκεψη μεταξύ της ΚΜΑ, του ΑΣ και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών της ομάδας μας. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα του πορίσματος της NEXIA, παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας, και αποφασίστηκε από τα Δ.Σ. των φορέων η μη παραλαβή ενόψει της επικείμενης έκτακτης γενικής συνέλευσης, κατά την οποία θα παρθούν από το Σώμα της συνέλευσης σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του συλλόγου».

Mάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ Κώστας Γεωργιάδης πρόσθεσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις:

«Κατά τη συζήτηση εμφανίστηκαν κάποιοι σοβαροί λόγοι, για τους οποίους προβληματιστήκαμε αν έπρεπε να το πάρουμε. Δεν το πήραμε γιατί πρέπει αυτά που ακούστηκαν χθες να ακουστούν στη Γενική Συνέλευση και να παρθεί εκεί η απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα να είναι συλλογική, κυρίως γιατί και η ευθύνη πρέπει να είναι συλλογική. Η συγκεκριμένη απόφαση θα αφορά το αν κατ’ αρχήν θα παρθεί, διότι αυτά τα πράγματα πηγαίνουν μαζί! Υπάρχει ενδεχόμενο ακόμη και να μην παρθεί το πόρισμα… είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Γ.Σ.. Κυρίως, όμως, έχει να κάνει με το χρονικό σημείο στο οποίο θα το παραλάβουμε. Υπ’ όψιν των μελών της Γ.Σ. θα τεθούν ορισμένα θέματα παρουσία και του εκπροσώπου της Nexia. Η απόφαση να μην παρθεί το πόρισμα χθες ήταν ομόφωνη».

Αν δεχτούμε ότι οι σύνδεσμοι τήρησαν ουδέτερη στάση και οι εκπρόσωποι ήταν παρόντες ως ασφαλιστικές δικλείδες, καθώς "δεν εμπλέκονται στα διοικητικά", οι φορείς του Άρη είναι τρεις (ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΜΑ).

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αποφασίσθηκε την Τετάρτη (11/12) να καταθέσει αίτημα στο δ.σ. της Κ.Μ.Α. για την παραλαβή του πορίσματος από την εταιρεία ΝΕΧΙΑ και η διαχείρισή του προς όφελος της ενημέρωσης των φιλάθλων του ΑΡΗ. Αυτή ήταν και η αρχική άποψη του προέδρου κ. Δημήτρη Ηλιάδη, την οποία κατέθεσε στο ξεκίνημα της σύσκεψης των φορέων τη Δευτέρα (09/12) παρουσία του εκπροσώπου της ΝΕΧΙΑ».

Όπως φαίνεται όμως και ο ΑΣ ήταν υπέρ της παραλαβής του πορίσματος. Όπως είπε ο Πρόεδρος του Άρη, Θωμάς Γιώτας στα ΑΝ 98,7: «Η θέση μας ήταν και παραμένει ίδια, απλά υποχωρήσαμε προς στιγμήν γιατί θα θέλαμε να μην υπάρχουν επιπτώσεις από την παραλαβή του στην ομάδα ποδοσφαίρου, αν κι εμένα δε με καλύπτουν αυτά. Όταν η διαδικασία για ένα πόρισμα φτάνει στο τέλος της, μπορεί να παρέμβει οποιοσδήποτε και να ζημιώσει την ομάδα. Κατ’ εμέ, το πόρισμα έπρεπε να έχει παρθεί. Εφόσον, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία επέμενε να πάμε σε γενική συνέλευση κι εκεί να αποφασιστεί, δε θα μπορούσα παρά να το δεχτώ αυτό. Λίγες επιπλέον μέρες αναμονής μέχρι τη γενική συνέλευση δεν πιστεύω ότι θα αποτελέσουν πρόβλημα».

Η... "συντριπτική πλειοψηφία" υποθέτουμε ότι ήταν το δ.σ. της ΚΜΑ.

Η απόφαση, λοιπόν, θα παρθεί από τη Γ.Σ. της ΚΜΑ. Από αυτούς που οι αποφάσεις τους ως τώρα ήταν... αλάνθαστες. Τον απλό κόσμο του Άρη που δεν έχει και την επιστημονική γνώση.

Η ευθυνοφοβία και η έλλειψη μίας ηγετικής παραγοντικής μορφής είναι ξεκάθαρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου