Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Kαι τώρα τρέχουμε...


Με τον Βλάντιμιρ Βάις να δίνει την ασίστ στο γκολ του Ντομίνγκεζ (6') και να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα (27'), ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Άρη στη Θεσσαλονίκη και παρέμεινε αήττητος για 29ο εκτός έδρας παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του 1974. Αντίθετα ο Άρης παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος είχε να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, δεξιά στην άμυνα ο Καραγκούνης, αριστερά ο Μαργαρίτης και κεντρικό δίδυμο οι Κύργιας και Έλσνερ. Στα χαφ ο Σέρβος προπονητής επέλεξε τους Οικονομόπουλο και Νταμαρλή, δεξιά τον Σταυρόπουλο, αριστερά τον Μανιά και πίσω από τον προωθημένο Αγκάνθο τον Τάτο.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Ρομπέρτο, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τόρες, στο αριστερό ο Χολέμπας και στο κέντρο οι Παπαδόπουλος και Σιόβας. Στα χαφ ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε τους Μασάντο και Σάμαρη, δεξιά τον Κάμπελ, αριστερά τον Βάις και πίσω από τον Ολαϊτάν τον Ντομίνγκεζ.  

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πρέσαρε ψηλά και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί μόλις στο 5' με τον Κάμπελ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Κοσταρικανός, το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Ντομίνγκεζ. Ο Βάις έφυγε στην κόντρα από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στον Αργεντινό και εκείνος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη. 

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, ο Άρης, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο, ανέβασε την απόδοση του, κράτησε περισσότερη ώρα τη μπάλα  στα πόδια του και απείλησε για πρώτη φορά με τον Μανιά στο 18'. Μάλιστα ένα λεπτό νωρίτερα οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Σάμαρη πάνω στον Τάτο.

Το ξέσπασμα του Άρη δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Ολυμπιακός αύξησε και πάλι την πίεση του σε όλες τις γραμμές, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και στο 27' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Βάις πήρε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και αφού πέρασε δύο παίκτες με δυνατό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, με εξαίρεση κάποια αβίαστα λάθη και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να απειλήσουν, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο. Αντίθετα με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Βάις έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όμως ο Διούδης του είπε «όχι». 

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς  βλέποντας την ομάδα του να πιέζει σε όλες τις γραμμές, όμως να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα προκειμένου να αναπτυχθεί με αξιώσεις θέλησε να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του και πέρασε στο παιχνίδι τον Σουνά. Η εικόνα του Άρη όμως δεν άλλαξε και με εξαίρεση ένα φάουλ του Τάτου (72'), έμοιαζε απελπιστικά ακίνδυνος για την εστία του Ρομπέρτο. 

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός σε κάθε... κατεβασιά έμοιαζε ικανός να πετύχει ακόμη ένα γκολ και να διευρύνει το σκορ. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο των Ιμπαγάσα και Σαβιόλα, έγιναν ακόμη πιο δραστήριοι επιθετικά και δύο λεπτά πριν το φινάλε έχασαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Αργεντινό. Ο Σαβιόλα βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη  είπε και πάλι «όχι» και το 0-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Μαργαρίτης, Ελσνερ, Οικονομόπουλος (79' Οικονομόπουλος), Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Αγκάνθο (73' Τσουκάνης), Τάτος

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65' Εντινγκά), Βάις (77' Σαβιόλα), Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου