Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Και για την καταστροφή της Σμύρνης ο Ιμπε φταίει...


Βγήκαν τα συμπεράσματα στον Άρη. Έγινε η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ και του προπονητή της ομάδας. Τι βγαίνει από το ρεπορτάζ;

1. Ο Μιλίνκοβιτς είναι ελεύθερος να δημιουργήσει μία ομάδα όπως αυτός τη φαντάζεται, χωρίς να υπολογίζει ονόματα. Δηλαδή ως τώρα κάποιος του έλεγε να υπολογίζει ονόματα; 

2. Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης για προπονητή αυτή τη στιγμή στον Άρη. "Αυτή τη στιγμή", λέει το ρεπορτάζ δε τίθεται, αλλά σε ενδεχόμενη στραβή θα τίθεται;

3. Θα επιχειρηθεί λύση συμβολαίων με ποδοσφαιριστές που δε "τραβάνε", όπως ο Τζον Ιμπε. Αυτό θα μπορούσε να είναι λογικό αν ίσχυε μία συνθήκη. Αν αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με το ελεύθερο στις μεταγραφές. Ας μη ξεχνάμε πως πέρυσι ο Κοέλιο του πρώτου γύρου ήταν δύο κλάσεις χειρότερος από τον Κοέλιο του δεύτερου. 

Η αποτυχία του αγωνιστικού σχεδιασμού είναι δεδομένη ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Ο Ηλιάδης για να εκλεγεί στις εκλογές της ΚΜΑ βασίστηκε σε πέντε άξονες:

1. Yποσχέθηκε μία αξιοπρεπή ομάδα που θα κάνει περήφανο τον κόσμο της. Μετά το τέλος της 11ης αγωνιστικής ο Άρης έχει 8 βαθμούς (0,7 βαθμούς ανά αγώνα) και δεν έχει κερδίσει στο γήπεδό του έχοντας να παίξει με τους δύο πρωτοπόρους ως το τέλος του πρώτου γύρου.

2. Ο Ηλιάδης είπε, όσον αφορά το αγωνιστικό, ότι "θα λειτουργήσει με επιστημονικά καταρτισμένα άτομα, και με άτομα που έχουν ισχυρά βιογραφικά τα οποία θα επιλεγούν χωρίς συναισθηματισμούς". Επέλεξε στις θέσεις "κλειδιά" τον συντοπίτη του Γιάννη Χατζηνικολάου (που στο δεκαετές βιογραφικό του ως προπονητής δεν τελείωσε ποτέ μία αγωνιστική χρονιά σε μία ομάδα, πλην του Αγίου Νικολάου που ήταν και η πρώτη του) και το βοηθό του Χατζηνικολάου (σε άλλες ομάδες) Μούτα, ως προϊστάμενό του!

3. Ο Ηλιάδης υποσχέθηκε προεκλογικά ότι η ομάδα θα είναι παρούσα στα κέντρα των αποφάσεων. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει εξασφαλίσει ούτε το αυτονόητο 50-50. Ο Άρης χωρίς υπερβολή είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος. Και αδικία για τον Άρη συνεπάγεται ταυτόχρονη εύνοια για τους αντιπάλους του.

4. O Ηλιάδης υποσχέθηκε ότι "στο τέλος αυτής της διοικητικής μου εμπλοκής μπαίνει ως στόχος η εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Αρης με συνεργάτες μου που βρίσκονται εντός και εκτός Ελλάδας και για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω προς το παρόν τα ονόματα και την ιδιότητα τους". Η ΑΜΚ "τρέχει" κι ως τώρα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η δικαιολογία για το "99" δεν υφίσταται καθώς ενδεχόμενη κάλυψη της ΑΜΚ θα έκανε βέβαιη την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα. Ο Ηλιάδης, έχει υποσχεθεί πάντως πως και σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειές του να φέρει τον ισχυρό χρηματοδότη στον Άρη, με τον οποίο διαπραγματεύεται όπως υποστηρίζει, θα αποκαλύψει το όνομά του.

5. Ο Ηλιάδης υποσχέθηκε προεκλογικά πως θα συμβάλλει με τις προσωπικές του επαφές και στην εισροή κεφαλαίων 1,4 εκατομμυρίων ευρώ (την παρούσα χρονιά) από χορηγίες. Το ποσό δεν έχει εισρεύσει ακόμα στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης. Δε θα αναφερθούμε στη "βρώμα" που βγήκε το καλοκαίρι και περί ονοματοδοσίας του "Κλ. Βικελίδης" που θα έφερνε στην ΠΑΕ 700.000 ευρώ.


Είναι ξεκάθαρο ότι ειδικά στο αγωνιστικό έγιναν λάθη όχι μόνο στις επιλογές ποδοσφαιριστών αφού με εξαίρεση τον Ουντότζι κανένα από τα "βαριά χαρτιά" δεν αποδίδει αλλά και στο γενικότερο σχεδιασμό. Η φυσική κατάσταση της ομάδας, επί παραδείγματι, βρίσκεται  σε άσχημα επίπεδα. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται στα μάτια ενός φιλάθλου από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα δε βελτιώνεται.

Το πρόβλημα του Άρη προφανώς δεν είναι μόνο ο Τζον Ιμπε όπως "περνάει" από τα ΜΜΕ που κατά δήλωσή τους "μιλούν καθημερινά με το Δημήτρη Ηλιάδη" αλλά και από εμάς που ψάχνουμε το εξιλαστήριο θύμα (μόνο για την καταστροφή της Σμύρνης δεν τον έχουμε κατηγορήσει ακόμα τον αθλητή). Ο Ίμπε οδηγείται στην πυρά απλά για να ξεθυμάνει η οργή του κόσμου. Η φυγή του (από τη στιγμή που δε γίνεται να αντικατασταθεί) δε θα είναι λύση στο σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα του Άρη, ίσως μάλιστα το επιδεινώσει.

Η λύση (για τη φετινή χρονιά) είναι μία. Η διοίκηση της ΠΑΕ να πραγματοποιήσει είτε έτσι είτε αλλιώς τις υποσχέσεις της.

ΥΓ. Ακόμα πάντως περιμένουμε μία απάντηση από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΚΜΑ για την καταγγελία που έγινε δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή από τον Super 3 και ήμασταν οι μόνοι που ως μέσο το αναδείξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου