Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Ξεκίνησε ο έλεγχος στην ΚΑΕ»


Από τη Γερμανία όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε στο "Λίμπερο" για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.


Για την κλήρωση του πρωταθλήματος και το νέο… ραντεβού με τον παοκ τόνισε: «Έτσι όπως τα έφερε η τύχη θα παίξουμε μέσα σε 10 μέρες δύο φορές με τον παοκ. Για το Κύπελλο εκτός και για το Πρωτάθλημα εντός. Ίσως να είναι και καλύτερα που παίζουμε στο Κύπελλο εκτός. Δεν έχουμε πρόβλημα.  Είναι πολύ όμορφο να υπάρχουν τέτοια παιχνίδια. Το ζητάει και ο κόσμος. Πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ότι καλύτερο για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.

Είναι και μια πολύ καλή αφορμή για να πάρει και ο κόσμος το διαρκείας του. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει στην αγορά του διαρκείας θα έχει και ο ίδιος συμφέρον ενώ παράλληλα θα βοηθάει και την ομάδα να προχωρήσει τον σχεδιασμό της πιο σωστά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον έλεγχο που θα γίνει στην ΚΑΕ: «Είμαι πάρα πολύ συνεπείς σε ότι λέω και σε ότι  υπόσχομαι στον κόσμο του Αρη. Είχαμε πει πως θα προχωρήσουμε σε ένα έλεγχο της τελευταίας πενταετίας ή εξαετίας. Λόγω του άρθρου 99 αφήσαμε τον έλεγχο λίγο πίσω. Από εδώ και πέρα ο δρόμος είναι ελεύθερος. Ήδη έχουμε αναθέσει τον έλεγχο στην εταιρία ενός γνωστού Αρειανού τον κ. Πρωτογερόπουλο. Με τον τρόπο που θα γίνει ο έλεγχος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα η ομάδα. Θα μαθευτούν πράγματα αλλά μέχρι εκεί που δεν θα υπάρξει ζημιά για την εταιρία και τον σύλλογο».

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενόψει της υπαγωγής στο άρθρο 99 επισήμανε: «Είμαι ικανοποιημένος διότι ολοκληρώθηκε σωστά μια διαδικασία και βρισκόμαστε στο 68.72 % περίπου σε συμφωνίες. Μέχρι την ημέρα του δικαστηρίου θα προσπαθήσουμε να έρθουμε και σε άλλες συμφωνίες. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε πιάσει το ποσοστό μας. Έχουμε φτιάξει ένα πάρα πολύ ωραίο υπηρεσιακό πλάνο. Δύσκολα θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».

Για την φετινή οικονομική ροή είπε: «Σίγουρα θα έχουμε καλύτερη οικονομική ροή. Πέρυσι πήραμε χρήματα από τα τηλεοπτικά τον Φεβρουάριο και μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουμε χάσει τα μισά χρήματα που είχαμε συμφωνήσει.
Με την NOVA φέτος ξεκινάμε από νωρίς την ροή χρημάτων.  Ίσως και από την επόμενη βδομάδα και κάθε μήνα θα παίρνει η ομάδα αυτό που δικαιούται. Οι δόσεις του ΟΠΑΠ θα δοθούν Οκτώβριο, Ιανουάριο και Απρίλιο όπως και τα προηγούμενα χρόνια».

Για την φετινή ομάδα του Αρη: «Είμαστε μια νέα ομάδα σε ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά από τον προπονητή και τον τεχνικό τιμ. Να δώσουν να καταλάβουν στα νέα παιδιά σε πια ομάδα ανήκουν και ποιος θα είναι ο ρόλος του. Ετοιμάζουμε την ομάδα για το τέλος και όχι για την αρχή.  Θέλουμε να είναι ανταγωνιστική, να διεκδικήσει ότι μπορεί και να μπολιάσει στους παίκτες το DNA της ομάδας. Όλοι οι παίκτες θα διεκδικούν κάθε μπάλα».

Για τον κόσμο αλλά και για την σύλληψη φίλου της ομάδας στην Φλώρινα τόνισε: «Θα φροντίσουμε φέτος να έχουμε περισσότερο κόσμο. Θα βγάλουμε την ομάδα και προς τα έξω, προς την κοινωνία και αν η ομάδα προσφέρει θα έρθει και περισσότερος κόσμος. Είμαστε αισιόδοξοι. Είναι υπερβολικός ο νόμος στο συγκεκριμένο τομέα. Για το άναμμα ενός πυρσού είναι λάθος το σκεπτικό του νόμου. Τον έφτιαξαν άνθρωποι που δεν γνώρισαν από αθλητισμό και γήπεδο. Σίγουρα δεν πρέπει να γίνεται πεδίο μάχης το γήπεδο αλλά όχι να υπάρχει και τόσο μεγάλη ευαισθησία. Η χώρα κατάντησε έτσι όπως κατάντησε από τους πολιτικούς μας τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι για υβριστικά και ένα χάρτινο ποτηράκι είχαμε μόλις δύο πρόστιμα των 500 ευρώ. Θα προτείνω σε όλους τους φίλους της ομάδας να προστατεύσουν τους εαυτούς τους πρώτα απ’ όλα σε όλη τη χρονιά».

Για το τουρνουά στη Γερμανία τέλος, είπε: «Είναι πολύ καλό για ομάδα σαν τον Αρη να συμμετέχει σε τόσο δυνατό τουρνουά με ομάδες επιπέδου ευρωλίγκα. Θέλουμε να βγάλουμε τα πρώτα σημαντικά αγωνιστικά συμπεράσματα. Για την άρση του απαγορευτικού είναι το επόμενο βήμα μας.  Έχουμε κάνει ήδη μια κουβέντα με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Γρόλλιο για  να δούμε το θέμα της απαγόρευσης και το θέμα της ΦΙΜΠΑ. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου