Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κώνστας: «Θέλουμε να διοικήσουμε τον Άρη αν αποτύχει ο Ηλιάδης!»


Ο υποψήφιος για τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης με την παράταξη Σκόρδα, Θανάσης Κώνστας, μίλησε στον "Arena" απαντώντας στους ισχυρισμούς του Δημήτρη Ηλιάδη προς το πρόσωπό του, ενώ δεν έκρυψε την πρόθεσή του να αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αναφορά του Ηλιάδη στο πρόσωπό του και τις ευθύνες που του επέρριψε: «Το άκουσα και ανέτρεξα στο ίντερνετ και διάβασα τη συνέντευξη που έδωσε ο Ηλιάδης. Στεναχωρήθηκα που αναφέρθηκε σε μένα. Έκανα δήλωση στη 1 Ιουλίου και έκανα δήλωση ακριβώς για να δώσω χρόνο στη διοίκηση Ηλιάδη ή για να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της ή αν δεν τις πραγματοποιούσε να έδινε το χρόνο για διαρθρωτικές κινήσεις. Είδα ότι δεν προχωρούσε τίποτα για αυτό έδωσα χρόνο μέχρι 10 Ιουλίου και αν δεν το κάνουν να φύγουν. Λυπάμαι γιατί τα δικά μου επιχειρήματα ήταν δίκες του υποσχέσεις».

Ακόμα πρόσθεσε: «Είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι θα φέρει χορηγούς ύχους 1,6 εκατ. ευρώ. Είχε πει ότι θα βοηθήσει στην ταμειακή διευκόλυνση στον Άρη για την περίοδο των μεταγραφών και δεν είχε κάνει μέχρι τότε κίνηση για το άρθρο 99, κάτι που έκανε αυτή τη στιγμή και θέλω να τον συγχαρώ γι αυτό. Σε αυτό το κομμάτι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και περιμένουμε την απόφαση που θέλουμε να είναι θετική. Στα αλλά δύο έχει μόνο υπεκφυγές».

Για την αναφορά του Ηλιάδη πως βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές: «Δεν το πιστεύω και ο ίδιος αναφέρθηκε πιο παλιά για την επενδυτολογία. Σαν διοίκηση οφείλει να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες, οικονομικές και αγωνιστικές, για να έρθει επενδυτής και όταν έρθει να μας το ανακοινώσει. Είναι υποχρέωσή του. Πολύ καλά θα κάνει να τον φέρει. Ας τον ελέγξει, ας μας ελέγξει και ο επενδυτής και μακάρι να επιτευχθεί συμφωνία. Ο καθένας μπορεί να βγει να πει ότι έχει έναν επενδύτη. Στις δηλώσεις μου την 1η Ιουλίου δεν αναφέρθηκα σε επενδύτη. Ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να έρθει επενδυτής γιατί δεν υπάρχει καλό οικονομικό κλίμα. Ας ξεκαθαρίσει η υπόθεση με το 99 και να γίνουν σωστές κινήσεις. Βλέποντας τον κ. Ηλιάδη να αναφέρει ότι παρέλαβε 160 ευρώ ταμείο και 31 εκατ. χρέη προς τρίτους ακριβολόγησε και πολύ σωστά. Ξέρει πολύ καλά τι παρέλαβε. Όταν αναφέρθηκε όμως στο τι ποσό θα οφείλει ο Άρης μετά το άρθρο 99 είπε 15 εκατ. Όταν αναφέρεσαι στα χρέη που ανέλαβες πρέπει να κάνεις το ίδιο και σε αυτά που έχεις πράξει. Θα έπρεπε να μας αναφέρει μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Για το αν έχει «κενά» η διοίκηση Ηλιάδη: «Σαν επιχειρηματίας και σαν διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει κάνει σωστές κινήσεις. Αναφέρθηκε ότι επικεντρώθηκε η ομάδα του στο άρθεο 99 και δεν έδωσε βάση στο αγωνιστικό. Οποιαδήποτε εταιρία κοιτάζει πρώτα το προϊόν της. Δεν μπορείς να εξασφαλίσεις το οικονομικό χωρίς να κοιτάξεις το προϊόν που θα πουλήσεις».

Για την προσπάθεια του Ηλιάδη: «Δεν είπα ότι δεν προσπαθεί. Προσπαθεί και κάνει λάθη. Δεν είναι μονός… Έχει ένα συμβούλιο… Είναι λογικό κάποιος από αυτό να ασχοληθεί με το άρθρο 99, άλλος με το αγωνιστικό. Η διοίκηση αναθέτει δουλείες και συντάσει χρονοδιαγράμματα. Δεν τα κάνεις όλα μόνος σου γιατί αυτό δεν είναι διοίκηση».

Στη συνέχεια είπε: «Για το μόνο που αναφέρθηκε με ονόματα ήταν για τις δικές μου δηλώσεις και καλό θα ήταν να πει ονόματα. Εγώ επώνυμα, 1η Ιουλίου προσπάθησα να βοηθήσω αυτόν και τον Άρη. Η πρώτη υπόσχεση που είχε δώσει ήταν το 1,4. Καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς αλλά θα μπορούσε να υπογράψει προσύμφωνα με τις επιχειρήσεις, να ορίσουν τα ποσά, ας άφηνε μια παράγραφο που να λέει ότι δεν θα ισχύουν αν ο Άρης δεν μπει στο άρθρο 99. Τα χρήματα των χορηγών να τα έδινε αν ο Άρης έμπαινε στο 99. Αφήνει ένα θόλο τοπίο ότι θα το κάνει, αλλά πότε θα το κάνει. Εγώ αυτό που λέω είναι να συνέχισε αυτό που κάνει αλλά να κάνει ότι υποσχέθηκε πριν τις εκλογές. Να μην προσπαθεί να κερδίζει χρόνο. Για το καλό του Άρη ο ίδιος να αναλογισθεί και να πράξει όπως πρέπει. Δεν θα τον αμφισβητούσα αν έλεγε έχω βάλει αυτά τα χρήματα και που έχουν πάει αυτά τα χρήματα. Εγώ αμφισβητώ ότι έχει βάλει χρήματα. Να αναφερθεί σε νούμερα, θα μπορούσε να πει κάλλιστα ότι έχει βάλει αυτά τα χρήματα».

Για τη φιλοδοξία του να αναλάβει τη διοίκηση: «Εμείς από τη στιγμή που καταθέσαμε την πρόταση μας να αναλάβουμε τη διοίκηση δείχνουμε την πρόθεση μας για τον Άρη. Από τη στιγμή που χάσαμε δεν σημαίνει ότι φεύγουμε. Θέλουμε να διοικήσουμε τον Άρη. Θέλουμε και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αγαπάμε τον Άρη και θέλουμε να τον βοηθήσουμε. Μιλήσαμε για διαχείριση. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για επενδυτές αν δεν εξυγιανθεί».
Για τα 33 εκατ. χρέη προηγούμενων διοικήσεων, μεταξύ αυτών και της διοίκησης Σκόρδα: «Περιμένω εναγωνίως το πόρισμα. Το περιμέναμε πριν τις εκλογές και ακόμη δεν το έχουμε στα χεριά μας. Θα αναφερθούμε σε αυτό μόλις έχουμε το πόρισμα. Αν ήμουν είτε πρόεδρος της ΠΑΕ ή της ΚΜΑ θα ήταν το πρώτο που θα κυνηγούσα. Έχουν εκτεθεί και οι ίδιοι γιατί έχουν δώσει ημερομηνίες που δεν ισχύουν».

Για το αν είχε σχέση με τον Βλάση Τσάκα στον Παναθηναϊκό: «Το 2008 με το πρόβλημα με τη Leeman Brother, είχα μια εταιρία με δημόσια έργα και είχα ανάγκη από μια χρηματοδότηση. Μη μπορώντας να την πάρω από την ελληνική αγορά βρήκα τον Τσάκα και του ανέθεσα να βρει χρηματοδότη για την εταιρία και το έκανε. Βρήκαμε εταιρία με χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ. Λειτουργεί κανονικά η εταιρία με παθητικό όμως. Μια από τις εταιρίες μου αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας».

Ακόμα είπε: «Μέχρι στιγμής, ό,τι υποσχέθηκε ο Ηλιάδης πλην το άρθρο 99 δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις του. Ας με διαψεύσει. Δεν θέλουμε διχόνοια. Θέλουμε σύμπνοια στον κόσμο. Αν πετύχει θα χαρούμε να βοηθήσουμε και δεν θα έχουμε λόγο να διοικήσουμε. Θέλουμε να διοικήσουμε αν αποτύχει, για το καλό του Άρη».

Για το γεγονός πως η διοίκηση Σκόρδα απέτυχε και για αυτό δεν εκλέχτηκε: «Στις εκλογές εμείς χάσαμε και είναι σεβαστό αυτό  γιατί ο κόσμος διάλεξε τη διοίκηση Ηλιάδη».

Για την ουσία της υπόθεσης που είναι η ένταξη στο άρθρο 99: «Ο Αρειανός πρέπει όπως και να έχει να κερδίζει και να χαίρεται πάντα. Αν τον Γενάρη που θα βγει η απόφαση είμαστε στο άρθρο 99 και αγωνιστικά δεν είμαστε στην πρώτη κατηγορία είναι σαν να μην έγινε τίποτα. Αυτό δεν άκουσα από τον Ηλιάδη… Έντεκα σελίδες συνέντευξη και ο Αρειανός δεν άκουσε τι θα γίνει με το αγωνιστικό κομμάτι. Θα μπορούσε να τα πει ένα μηνά νωρίτερα όλα αυτά που είπε… Θα μπορούσε να μιλήσει για το αγωνιστικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου