Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Στεφανίδης: «Από τον Ιούλιο ψάχνει ο Ηλιάδης επενδυτή»


Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Αρη, Πάνος Στεφανίδης, μίλησε για όλα τα τελευταία ζητήματα που απασχολούν το σύλλογο και όχι μόνο στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αρένα". Αναλυτικά:

Για τον 45χρονο που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και την απόφαση των δικηγόρων να μην αναλάβουν την υπεράσπιση του: «Κανονικά όλοι δικαιούνται υπεράσπισης αλλά καμιά φορά πρέπει να νιώθεις καλά για να κάνεις την δουλειά. Γιατί ότι και να ακούγεται για τους δικηγόρους και εμείς την δικαιοσύνη υπερασπιζόμαστε. Εγώ δεν ασχολούμαι με ποινικά και δεν μου έχει τύχη κάτι τέτοιο»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα του Αρη αρχίζοντας από την ΔΕΘ: «Πήγε αναπάντεχα καλά. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Ήταν κάτι που μας εξέπλησσε ευχάριστα. Πέρασε πάρα πολύ κόσμος και ήταν ένα άνοιγμα του Αρη προς τα έξω, σε μία τεράστια εκδήλωση που είναι σήμα κατατεθέν για την Θεσσαλονίκη. Ο Αρης ήταν παρών, είχε ένα περίπτερο σε καλό μέρος και μπήκαν περίπου 20,000 επισκέπτες. Φανταστείτε ότι κάθε μέρα έκοβε η έκθεση 25,000 εισιτήρια. Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε κάποια παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους για αυτό το περίπτερο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους»

Για την συνέλευση της ΚΜΑ και τι ειπώθηκε: «Ο απολογισμός ήταν για το οικονομικό. Πήγε καλά. Ένα μικρό ποσό μπήκε μέσα που θα μπορούσε να καλυφτεί από τις συνδρομές. Μπήκαμε μέσα για 30 συνδρομές. Ο σκοπός που κάναμε το περίπτερο ήταν για να προβάλουμε τον Αρη και επειδή το περίπτερο στήθηκε λίγο βιαστικά έπρεπε να προβάλουμε και την ΚΜΑ. Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το περίπτερο και για την ΚΜΑ αλλά δεν πήγε το μυαλό μας εκεί»

Για την συνέντευξη του Ηλιάδη: «Γενικότερα ο πρόεδρος θέλησε να τονίσει το τι κατάφερε γιατί λόγω της κακής αγωνιστικής πορείας τείνει να ξεχαστεί. Πήρε κάποιες δεσμεύσεις που οφείλει να τηρήσει. Ήθελε εδώ και καιρό να τοποθετηθεί αλλά επειδή είχαμε τους προπονητές την κακή πορεία το 99 πήγανε συνέχεια πίσω. Έπρεπε να μιλήσει. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας ως ΚΜΑ για να δούμε πως πάει στα οικονομικά η ομάδα και μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε μία πλήρη εικόνα. Μας απασχολεί να έχουμε όλα τα στοιχεία για να έχουμε και ένα ολοκληρωμένο φάκελο αν προκύψει κάτι»

Για τις κατηγορίες του Ηλιάδη περί λαμόγιων: «Ότι μέσα στην οικογένεια του Αρη υπάρχουν διάφορες εσωτερικές ανακατωσούρες είναι γεγονός. Ίσως εμείς επειδή συνηθίσαμε να μην μας κάνει εντύπωση αλλά ο κύριος Ηλιάδης επειδή ήταν στο εξωτερικό μπορεί να τον έχουν παραξενέψει . Υπάρχει θέμα εσωτερικό. Αλίμονο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Υπάρχουν κάποια ανώνυμα δημοσιεύματα που γράφουν διάφορα. Μην δίνουμε σημασία. Ας γράφει ο καθένας ότι θέλει. Εμείς έχουμε δώσει συγκεκριμένες γραμμές στον κύριο Ηλιάδη για το τι ζητάμε. Δεν θέλουμε να μπει η ομάδα μέσα και έχει δεσμευτεί ότι αν υπάρξει ζημιά θα την καλύψει ο ίδιος. Και πάνω σε αυτόν τον τομέα υπάρχει αυτή η συνεργασία. Θέλουμε να δούμε την ταμειακή κατάσταση το 99 τα συμβόλαια τα πάντα μέχρι τις 30/6 για να έχουμε μία εικόνα. Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει έλλειμμα θα είναι τρελό να περιμένουμε από τον Ηλιάδη να το καλύψει. Θα πρέπει να τρέξουμε και εμείς».

Για την επανεκκίνηση της ΚΜΑ που ανέφερε ο κύριος Ηλιάδης: «Το είπαμε και εμείς. Όχι μόνο ο κύριος Ηλιάδης. Μετά το συμβούλιο γνωριμίας που βάλαμε κάτω κάποιες δομές που θα συνεργαστούμε είχε βγει μία κοινή ανακοίνωση περί επανεκκίνησης. Όλα να γίνονται με μέτρο στα οικονομικά. Θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε και σε ότι αφορά την επανεκκίνηση της ΚΜΑ να κάνει αυτό για το οποίο έχει συσταθεί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει μέσα την ομάδα. Αυτό δεν γινόταν τόσα χρόνια θα γίνει τώρα»

Για τον Αμερικανό επενδυτή: «Εδώ και καιρό μου είχε πει ότι κάνει προσπάθειες. Από τον Ιούλιο. Ούτε το όνομα ξέρω ούτε ανακοινώσιμο είναι μέχρι να τελειώσει η δουλειά. Παραδέχθηκε και αυτός ότι με το 99 πιθανότατα να χρειαστεί ακόμη μία οικονομική ένεση. Ένας επενδυτής που θα δώσει άλλη όψη στην ομάδα. Να μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Περάσαμε δύσκολα πέρσι, φέτος ξεκινήσαμε άσχημα αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Το άγχος είναι απίστευτο. Όλη η εβδομάδα κυλάει κανονικά και όταν έρχεται ο αγώνας το άγχος είναι απίστευτο. Γιατί γίνεται μεγάλη δουλειά και κάπου αναμένεις και ένα αποτέλεσμα».

Για το τι πρέπει να γίνει μέχρι να βρεθεί κάποιος επενδυτής: «Πρέπει να κοιτάμε πως θα τρέξει η χρονιά. Μπορεί στο τέλος να μην βρεθεί κανείς. Και εμείς κάνουμε επαφές που μπορεί να οδηγήσουν σε επενδυτή αλλά είμαστε της άποψης να ανακοινωθεί όταν θα υπάρχει συμφωνία. Είμαστε σε αναζήτηση. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Όλο το διοικητικό συμβούλιο καταλαβαίνει πλήρως ότι πρέπει να βρεθεί ισχυρός επενδυτής. Χρειάζονται χρήματα και μυαλά για να δούμε καλύτερες μέρες. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό κάνουμε όσο και αν μας κατηγορούν. Αλλά μέχρι να βρεθεί έχουμε ιερή υποχρέωση να τρέξουμε τις υποχρεώσεις της ομάδας. Η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική σε σχέση με πριν από δύο μήνες. Πλέον έχουμε μία εικόνα για την ΠΑΕ σε οικονομικό επίπεδο. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέραμε».

Για το αν η ΚΜΑ είναι διατεθειμένη να μιλήσει με οποιονδήποτε, Ακόμη και με τον Γιάννη Κόντη: «Ας δείξει τα λεφτά ο οποιοσδήποτε. Προκειμένου να πάρει την ομάδα θα πρέπει να πάρει και τον κόσμο. Αν εμφανιστεί με λεφτά θα πάρει και ένα μπόνους από τον κόσμο. Η Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι ένας τρόπος. Αν εμφανιστούν τα χρήματα γίνεται άμεσα η αλλαγή. Μέσα σε 48 ώρες από την ώρα που θα εμφανιστεί. Αν έρθει ένας με τα λεφτά για την αύξηση τι θα του πούμε εμείς; Όχι; Εμείς όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε στην ομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση για τον Γιάννη Κόντη. Και ο ίδιος το λέει αλλά σας το λέω και εγώ».

Για το 99 και τις δηλώσεις Ηλιάδη ότι προσπάθησαν κάποιοι να βάλουν τρικλοποδιές: «Ας περιμένουμε το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Αργεί γιατί αργεί; 30 Σεπτεμβρίου θα έρθει. Το αργότερο 15 Οκτώβρη. Δεσμεύτηκε η ΝΕΧΙΑ εγγράφως ότι θα μας το παραδώσει. Ο λόγος τις καθυστερήσεως οφείλεται και στον Αρη. Ο Αρης συνεργάζεται με πολλούς τρίτους και δεν μπορούμε να διασύρουμε το όνομα μίας εταιρίας παγκόσμιας εμβέλειας. Πρέπει και ο Αρης να είναι σωστός. Βασικό για εμένα είναι να είναι εντάξει ο Αρης στους τρίτους»

Για την "Αρης Εμπορική": «Η εμπορική είναι μεγάλη πληγή και πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα. Ανήκει ακόμη στην παλιά διοίκηση γιατί κανείς δεν ήθελε να την αναλάβει με τα παλιά χρέη. Πρέπει να συμβάλει και ο ερασιτέχνης. Έχουν ληφθεί αποφάσεις από τα τέλη Ιουνίου που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν λόγω εσωτερικών θεμάτων της ομάδας».

Για τα όσα έγιναν στον Μάρτιο: «Εκείνο το Μάρτιο έγιναν πάρα πολλά. Η χορηγική σύμβαση 403,000 ευρώ τον Μάρτιο έγινε 202,000 και εισπράχτηκαν επιτόπου 120,000 ευρώ. Δεν ήμουν τότε στην ΚΜΑ. Αυτά τα έχουμε πει. Υπήρξε συμφωνία για τα τηλεοπτικά μέχρι το 2014-15 και δαπανήσαμε πέρσι 100,000 για προετοιμασία στην Ιταλία γιατί ήμασταν δεσμευμένοι από την σύμβαση».

Για τον αν είναι διατεθειμένοι στην ΚΜΑ να μιλήσουν με οποιονδήποτε που έχει κάποια πρόταση που θα βοηθήσει: «Είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε με όλους για όποια πρόταση είναι για το καλό του σωματείου. Ο κύριος Ηλιάδης είναι μέλος της διοίκησης και είμαστε ανοιχτοί να τον ακούσουμε. Πόσο μάλλον όταν είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και ζει τα πράγματα από μέσα».

Η ΚΜΑ θα έχει ελεγκτικό ρόλο ακόμα και αν έρθει επενδυτής: «Θα ήταν το ιδανικό. Άμα είναι καθαρός γιατί να μην το δεχθεί. Άμα θέλω πραγματικά να επενδύσω γιατί να απορρίψω τους φίλαθλους στον έλεγχο. Αν είναι καθαρά τα πράγματα γιατί να υπάρχει πρόβλημα;»

Στην συνέχεια είπε: «Θα περιμένω το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Ο κύριος Ηλιάδης είπε ότι δεν ξέρει και πιθανολογεί ότι θα βγάλει λογιστικές παραλείψεις. Εγώ περιμένω πολλά πράγματα. Αλλά σίγουρα πρέπει να γίνει και εσωτερικός έλεγχος. Η ΝΕΧΙΑ δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στον ΑΡΗ. Εμείς που ασχολούμαστε κάθε μέρα ξέρουμε πως έφτασε σε αυτό το σημείο η ομάδα ή έχουμε υπόνοιες».

Για το τι λέει η ΚΜΑ σε όσους βρίσκονται απέναντι στον Ηλιάδη: «Τον Μάιο είχαμε εκλογές. Όποιος ήθελε έβαζε υποψηφιότητα. Ο κόσμος ψήφισε τον Ηλιάδη και θέλει στήριξη. Έχει κάνει και καλά πράγματα με κυριότερο το 99 γιατί χωρίς εξυγίανση δεν υπάρχει σύλλογος» για να συνεχίσει:
«Είναι αλήθεια ότι η ΚΜΑ δέχεται μεγαλύτερο πόλεμο από εντός των τειχών. Δεν στηρίζεται, κάνουμε προσπάθεια αλλά αυτό που εισπράττουμε είναι αποδοκιμασία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τους θεσμούς του Αρη δεν έχουμε πρόβλημα. Και ξαναλέω όσοι έχουν απορίες οι πόρτες είναι ανοιχτές δεν κλείσανε ποτέ. Υπάρχουν και οι Δευτέρες που πάντα απαντάμε στις ερωτήσεις. Πέρασε χιλιάδες κόσμος από την ΔΕΘ και συζητήσαμε δέκα μέρες συνεχόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου