Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φέρω καλό προπονητή»


Να κάνει την υπέρβαση στο θέμα του προπονητή και να φέρει στο Κλεάνθης Βικελίδης έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας και πολύπειρο, είναι η επιθυμία που εξέφρασε ο Δημήτρης Ηλιάδης. Οι προθέσεις του προέδρου της ΠΑΕ, άλλωστε, φάνηκαν από την πρώτη στιγμή στη μετά Χατζηνικολάου εποχή, όποτε και άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, καταβάλλοντας σημαντική προσπάθεια να συνομιλήσει και με τον ίδιο τον Αργεντίνο τεχνικό.


Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη, ο Δημήτρης Ηλιάδης ήταν ξεκάθαρος όταν τέθηκε το θέμα του προπονητή. «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φέρω καλό προπονητή», ήταν η ατάκα του προέδρου προς τους ιθύνοντες του Φορέα, δείγμα της θέλησης που έχει να κάνει την υπέρβαση (αν χρειαστεί) προκειμένου στον πάγκο του Άρη να καθίσει ένας τεχνικός κοινής αποδοχής, που θα έχει την πείρα να διαχειριστεί ανάλογες καταστάσεις όπως αυτή που περνάει τώρα το αγωνιστικό τμήμα του Άρη και κυρίως θα έχει την προσωπικότητα για να επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές του, ώστε να ανατραπεί το άσχημο ξεκίνημα και να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα. 

Στην συνάντηση-ενημέρωση του Ηλιάδη με την ΚΜΑ (διάρκειας 2,5 ωρών) τέθηκαν όλα τα θέματα επί τάπητος. Σε αυτό του προπονητή, ωστόσο, αναλώθηκε ο περισσότερος χρόνος, αφού ανταλλάχτηκαν απόψεις, έγιναν προτάσεις από τη μία και την άλλη πλευρά, με τον Ηλιάδη να ξεκαθαρίζει την θέση του, ζητώντας και την συγκατάθεση των ανθρώπων της Κοινωνίας Μελών. Παράλληλα, συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα τόσο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όσο των χορηγιών, της οικονομικής πορείας αλλά και οι προετοιμασίες για το περίπτερο του Άρη στη ΔΕΘ, η οποία ανοίγει τις πύλες το Σάββατο. Ο Ηλιάδης ζήτησε την στήριξη του Φορέα σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο να τοποθετηθεί μέσω συνέντευξης Τύπου. 

Σε ότι αφορά το θέμα της αύξησης, η επίσημη ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι «τρέχει κανονικά, δεν έχει σταματήσει» και σύντομα θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αφού ξεπεράστηκε και το τελευταίο «εμπόδιο» που ήταν να σταλεί από την ΠΑΕ το επίσημο έγγραφο που περιείχε όλες τις αυξήσεις που έγιναν από το 1979 μέχρι σήμερα. Στη χθεσινή συνάντηση «παρών» από τη διοίκηση της ΚΜΑ ήταν όλα τα μέλη, πλην του κ. Τανούλα, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, ενώ από πλευράς ΠΑΕ, πλην του Ηλιάδη παρόντες ήταν οι κ.κ. Ευθυμιάδης και Αθανασιάδης. 

Επαφή με Όγιος, εξετάζεται η Ιταλική αγορά 

Από τη στιγμή που ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση του Άρη για νέα συνεργασία, το plan b της διοίκησης Ηλιάδη τέθηκε σε εφαρμογή. Ένα από τα ονόματα που περιέχει η λίστα, είναι του Γκιγέρμο Όγιος. Ο Αργεντινός είναι μία από τις επιλογές της ΠΑΕ για την αντικατάσταση του Γιάννη Χατζηνικολάου, μετά και την επιθυμία που εξέφρασε, μέσω του «Μ», ο ίδιος για να επιστρέψει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο Όγιος ναι μεν είναι μία επιλογή, αλλά όχι η πρώτη, αφού αυτή τη στιγμή εξετάζοντας δύο άλλες περιπτώσεις προπονητών και οι ίδιες πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν πως στον Άρη «ξεψαχνίζουν» την Ιταλική αγορά και δεν αποκλείεται ο νέος τεχνικός να προέρχεται από την γειτονική χώρα. Στις εν Ελλάδι επιλογές δεν έχουν στραφεί ακόμη οι κιτρινόμαυροι, με τα ονόματα να είναι λίγο πολύ γνωστά (Αναστόπουλος, Παπαδόπουλος), ενώ προστέθηκε και αυτό του Γιάννη Τοπαλίδη. 

Πρόθεση, πάντως, της διοίκησης είναι ο Άρης να έχει προπονητή το αργότερο μέχρι αύριο, προκειμένου ο νέος τεχνικός να είναι παρών στο φιλικό της Κυριακής στον Βόλο, με τον Ολυμπιακό. Άρα, δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας οι όποιες διαπραγματεύσεις να τεθούν σε στάδιο υλοποίησης και να προκύψει επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης νέου προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου