Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έρμαιο παραγοντίσκων, οπαδίσκων και δημοσιογραφίσκων ο Άρης


Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Άρης καταφέρει να μετατρέψει τις μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας σε πραγματικές. Δεν γνωρίζω αν η νέα διοίκηση καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι δύο προηγούμενες. Ελπίζω, εύχομαι, πιστεύω. Γιατί δε γίνεται να κάνω αλλιώς. Γνωρίζω όμως πολύ καλά κάτι άλλο:

Ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος είναι έρμαιο άεργων "παραγόντων-οπαδών", άεργων "οπαδών-παραγόντων" και υποψηφίων άεργων "δημοσιογράφων-χλαπατσών" που βρίσκονται σε εμφύλιο θέλοντας να εκμεταλλευτούν ο καθένας από τη δική του πλευρά τη δυναμική του μεγάλου αυτού κόσμου.

Κ. Σκόρδα:

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι τα χρέη που άφησες μετά την πρώτη σου θητεία ήταν διαχειρίσιμα (χωρίς αλλαγή πολιτικής δεν ήταν όπως αποδείχθηκε), ακόμα και αν δεχτούμε ότι πέρυσι εσύ έσωσες την ομάδα (κάτι που δεν αποδεικνύεται από τη φετινή σου παρουσία) έχεις ένα τεράστιο μειονέκτημα: Είσαι ο παράγοντας που έχει διχάσει όσο κανείς άλλος τον κόσμο του Άρη. Αυτή ήταν η τεράστια τελευταία ευκαιρία που σιωπηρά σου δόθηκε και από τους μεγαλύτερους αντιπάλους σου εντός Άρη και δεν την αξιοποίησες. Ο απολογισμός σου σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο είναι επιεικώς ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ και ΥΠΟΠΤΟΣ.

Η χθεσινή Γ.Σ. της ΚΜΑ ήταν μία παρωδία (όπως και όλες οι προηγούμενες). Από τη διαδικασία απουσίαζε ο ελεγχόμενος για τις πράξεις του Σκόρδας επικαλούμενος τη νομιμότητά της. Μήπως τη θυμήθηκε αργά; Μήπως πρέπει να θυμηθεί πως έγινε πρόεδρος τον Απρίλιο του 2013; Απουσίαζε όμως και ο επικεφαλής του έτερου μεγαλομετόχου του συλλόγου, ο Α.Σ. Άρης χωρίς ουσιαστική δικαιολογία.

ΑΥΤΟΙ δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες καθώς τις έγραψαν στα "παλαιότερα υποδήματά τους". Ο κ. Γιώτας τουλάχιστον παραιτήθηκε. Εσείς κ. Σκόρδα έχετε μία εμβληματική... αναισθησία που όμοιά της δεν υπάρχει.

Κι αυτή η συνέλευση - παρωδία ήταν οργανωμένη όπως είναι κι ολόκληρος ο σύλλογος. Ο καθένας μπορούσε να μπει στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ανεξαρτήτως αν είχε το δικαίωμα. Σε ένα χώρο γεμάτο από καπνό (ακόμα και ο νομικός Πρόεδρος της ΚΜΑ κάπνιζε στο χώρο ενώ βρισκόταν στο πάνελ των ομιλητών μη σεβόμενος το νόμο) ο καθένας μιλούσε όποτε ήθελε με μία μπύρα ανά χείρας. Οι ερωτήσεις δεν είχαν ποσοτικό ή χρονικό περιορισμό, μπορεί να ήταν και άσχετες με το θέμα που αναπτυσσόταν. Κανένα πρόγραμμα, κανένα χρονοδιάγραμμα. Ακόμα και η πρόταση που έγινε για την εναλλακτική διοίκηση δεν είχε οριστικοποιηθεί ως τη στιγμή που αναφέρθηκε.

Ο λόγος του κ. Στεφανίδη ήταν απογοητευτικός και διόλου απολογητικός ή συσπειρωτικός. Αναλώθηκε κυρίως στην επόμενη ημέρα και σε ένα δικό του πλάνο Γ' Εθνικής που θα βασίζεται και πάλι στην εθελοντική εισφορά. Ακόμα και το αλαζονικό ύφος του και το λεξιλόγιό του (κυρίως στις απαντήσεις που έδινε) θύμισε λόγους παλαιών οπαδαρχών. Εντύπωση μου προκάλεσε ότι απαξίωσε την ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών και συνεπώς και τους ίδιους ως προσωπικότητες εκφράζοντας υπόνοιες μάλιστα ότι η ανακοίνωση αυτή δεν ήταν δική τους. Λόγος "ΙΕΚ Σαουρίδη" από έναν νομικό. Ο κ. Μυσιρλής λαϊκίζοντας για άλλη μία φορά προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο εκπρόσωπος του "Super 3" ήταν το ίδιο απογοητευτικός. Δεν εξήγησε επαρκώς το λόγο που τα μέλη του συνδέσμου δεν έδωσαν το παρόν στη συνέλευση του Δεκεμβρίου, όπου και ανέλαβε και πάλι τα ηνία της ΠΑΕ "η αρχή του κακού" και ο "εκφραστής της διχόνοιας". Ναι μεν εξέφρασε θέσεις που είναι ξεκάθαρα οπαδικά σωστές (π.χ. για το θέμα του λεγόμενου ΑΦΜ) αλλά παρεκτράπηκε καθώς παρουσίασε ως πολιτικός κάποια τιμολόγια της ΠΑΕ Άρης (περίοδος 2008-09) "υπέρ επίπλωσης" του ραδιοφωνικού σταθμού "Αθλητικά Νέα". Δεν μας είπε ούτε πως ένας ΑΠΛΟΣ οπαδός έχει πρόσβαση στο λογιστήριο, ούτε εφόσον έχει τέτοιους πληροφοριοδότες τι έγινε με τον άλλο ραδιοφωνικό σταθμό τον "ΑRIS FM" και πόσο στοίχισε στο σύλλογο. Δε μας ανέφερε, εν τέλει, σε τι βοηθά το σύλλογο μία τέτοια... αποκάλυψη αυτή την ώρα που έχουμε πέσει ήδη στο γκρεμό. Ήταν μήπως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης; Και τελικά, δεν ανέλαβε δημοσίως τις τεράστιες ευθύνες του συνδέσμου "Super 3" για το κατάντημα του συλλόγου μετατοπίζοντάς τις στα "λαμόγια"¨του συνδέσμου που απομακρύνθηκαν. Τα δικά σας εκδιωχθέντα τρία-τέσσερα "λαμόγια", όπως τα χαρακτηρίσατε, ήταν αυτά που εξέφραζαν τον σύνδεσμο επί τόσα χρόνια.

Στα αριστερά της αίθουσας καθόταν ένας γνωστός-άγνωστος στρατός άεργων οπαδών-παραγόντων που περίμενε να "γαβγίσει" σε κάθε αντίθετη, σωστή ή λανθασμένη, άποψη. Μάλιστα ένας από αυτούς τους τύπους (πολλοί από αυτούς είναι κάποιες γραφικές φιγούρες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) κρυμμένος πίσω από τη μάζα του όχλου δε δίστασε να αποσπάσει βιαίως (με τακτικές "Χρυσής Αυγής" και σουριδισμού) το μικρόφωνο ενός ομιλητή. Δε γνωρίζω αν αυτές οι συμπεριφορές οφείλονται σε έλλειψη παιδείας ή είναι οργανωμένες και πληρωμένες.

Όσον αφορά την ψηφοφορία; Αυτή διεξήχθη όπως και το Δεκέμβριο, δια ανατάσεως της χειρός. Αυτή η τακτική ακόμα και αν είναι καταστατική, πέραν του ότι δεν εξασφαλίζει ένα τελικό αποτέλεσμα, το αλλοιώνει καθώς παραβιάζεται η αρχή της μυστικότητας της ψήφου.

Ήλπιζα ότι χθες θα ετίθετο θέμα και για την οριστική διάλυση της ΚΜΑ ένα πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του αρειανού κόσμου. Φαίνεται πως αυτό ξεχάστηκε καθώς το δ.σ. της ΚΜΑ συντάχθηκε απόλυτα με το δυναμικότερο κομμάτι του οργανωμένου κόσμου του Άρη. Του "Super 3".

Τέλος, οι "δημοσιογράφοι" παρακολουθούσαν από κοντά. Μερικοί από αυτούς απείλησαν σε άρθρο τους: "Τώρα που θα έρθει ο σύνδεσμος θα δείτε τι θα πάθετε". Είναι γνωστό άλλωστε πως κάθε ανίκανος ψευτο-παράγοντας έχει και ένα "παπαγαλάκι". Στην είσοδο στην αίθουσα πρώην και νυν ανίκανων παραγοντίσκων (πολλοί από αυτούς χαρακτηρίζονται "λαμόγια") κάποιοι "παπαγάλοι" υποκλίθηκαν και τους "φίλησαν το χέρι". Άλλοι χαριεντίζονταν σαν φίλοι. Ο ρόλος ενός αυθεντικού ρουφιάνου ενός "χλαπάτσα" της ενημέρωσης που φοβάται μην χάσει τη δουλειά του ή δε βολευτεί τους ανήκει.

Aυτός ο σύλλογος ακόμα και αν σωθεί δεν έχει σωτηρία...

2 σχόλια: