Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μποχωρίδης: «Η άμυνα θα φέρει τη νίκη»


Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του τελικού Κυπέλλου ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό (19:45, ΔΤ). Αναλυτικά, όσα είπε ο νεαρός γκαρντ του Άρη στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»:


Λευτέρη, ο αγώνας με το Ρέθυμνο ήταν εν τέλει τελικός για εσάς, όπως τον χαρακτήριζαν οι περισσότεροι;

Το είχαμε πει πως ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους. Είπαμε ότι θα το δούμε σαν τελικό και να πάρουμε, όπως έγινε.

Το ζητούμενο στον φετινό Αρη είναι η διάρκεια. Γιατί νομίζεις πως δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής;

Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, δεν είμαστε τόσο έμπειρη ομάδα, ενώ υπάρχει και η αλλαγή προπονητή, η οποία επηρεάζει πάντα μία ομάδα, θετικά ή αρνητικά. Και τώρα ο τελικός… Πάμε να παίξουμε έναν αγώνα, που θα αποτελέσει πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας, εκτός των Ασημακόπουλου και Πελεκάνου. Θα πάμε χωρίς άγχος για να το απολαύσουμε και φυσικά για να διεκδικήσουμε τη νίκη

Θυμάσαι καθόλου τον τελευταίο τελικό του Αρη, το 2005;

Το μόνο που θυμάμαι ήταν πως είχα στεναχωρηθεί. Μπορώ να πω πως θυμάμαι περισσότερο τον τελικό του Τσάμπιονς Καπ, το 2003.

Η ποιότητα του Παναθηναϊκού σαν ομάδα είναι δεδομένη. Αδύναμα σημεία, στα οποία μπορεί να “χτυπήσει” ο Αρης, έχετε εντοπίσει;

Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα μπούμε να δώσουμε το 100%.

Ο Αρης που θα στηριχτεί για να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό;

Σίγουρα η άμυνα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όσες νίκες έχουν πετύχει φέτος, έχουν έρθει από την άμυνα. Πιο σημαντική βέβαια είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Σίγουρα πάντως είναι αρνητικό για εσάς ότι δεν θα έχετε τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό σας…

Ότι θα γίνει ένας τελικός, στον οποίο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φυσιολογικά θα είναι περισσότεροι, είναι μειονέκτημα για εμάς. Παρόλα αυτά, πρέπει να μπούμε μέσα, να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να «χτυπήσουμε» το παιχνίδι στα ίσια.

Εσύ πως νιώθεις που θα ζήσεις τον πρώτο σου τελικό ως παίκτης της ανδρικής ομάδας του Αρη;

Πάντα ένας τελικός είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Ευχή για κάθε αθλητή. Είμαι πολύ χαρούμενος που στα 19 μου, θα συμμετάσχω στον πρώτο μου τελικό με τον Αρη.

Απόψε πολλές φορές θα χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Έναν παίκτη με τον οποίο σε έχουν συγκρίνει πολλοί…

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα παίξω απέναντι σε έναν παίκτη, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για μένα. Πραγματικά είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζουμε αντίπαλοι. Η σύγκριση και μόνο μαζί του, με κάνει να νιώθω περηφάνια.

Λίγες ώρες πριν τον τελικό, ποιο είναι το μήνυμα σου προς τον κόσμο του Αρη;

Το θέλαμε δίπλα μας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Αυτό όμως που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου