Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μπαντιμπαγκά - Τάτος σημειώσατε Χ!


Σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει αφού είχε έξι γκολ και τέσσερα δοκάρια Εργοτέλης και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 με τις δύο ομάδες να έχουν από έναν ήρωα αφού για τους Κρητικούς σκόραρε δις ο Μπαντιμπαγκά ενώ για τον Άρη δύο γκολ πέτυχε ο Τάτος.

Ο Εργοτέλης υποδέχτηκε τον Άρη στο Παγκρήτιο με μοναδικό στόχο τη νίκη καθώς ήθελε να αφήσει πίσω του μια και καλή τις δύο συνεχόμενες ήττες των προηγούμενων αγωνιστικών. Αντίθετα, ο Άρης είχε και αυτός στο μυαλό του μόνο το «τρίποντο» για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.
Έπειτα από ένα παιχνίδι - διαφήμιση του ποδοσφαίρου οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό με τον Άρη να φτάνει τους δέκα βαθμούς σε 14 αγωνιστικές και να πιάνει τη Βέροια στην 16η θέση. Απ' την άλλη, οι γηπεδούχοι έχουν πλέον 18 βαθμούς φτάνοντας τις Καλλονή και Ξάνθη στην έκτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάτος κατάφερε να πετύχει τα πρώτα του γκολ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Άρη και λίγο έλειψε να αναδειχθεί ήρωας για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι λύγισαν στο τέλος με το γκολ του Μπαντιμπαγκά.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε ένα σύστημα 4-3-2-1 με τους Πίτσο, Μεχία, Σαρρή και Τζανακάκη στην άμυνα, στο χώρο του κέντρου οι Πελέ, δεξιά ο Κοζορώνης, αριστερά ο Χαλκιαδάκης, μπροστά τους στην επίθεση, δεξιά ο Ρομάνο, αριστερά ο Μπαντιμπάγκα και στην κορυφή ο Διαμαντάκος.

Απ' την άλλη, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Τσουμάνη, Έλσνερ, Κύργια και Ψυχογιό στην άμυνα, σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Ηρακλής και Οικονομόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Ουντότζι, αριστερά ο Νταμαρλής, στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού ο Αγγελούδης.

Έλειψε μόνο το γκολ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κάπως νωθρά την αναμέτρηση και στα πρώτα δέκα λεπτά προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θέλησε από την αρχή να έχει τον έλεγχο και να πάρει την κατοχή της μπάλας και το κατάφερε έχοντας σε αρκετά καλή μέρα τόσο τους ακραίους της, Μπαντιμπάγκα και Ρομάνο όσο και τα αμυντικά χαφ, Πελέ και Κοζορώνη.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο δωδέκατο λεπτό και ανήκει στην ομάδα του Εργοτέλη. Ο Πελέ επεχείρησε το σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή αλλά ο Διούδης αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε ασταθώς με την άμυνα του Άρη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν προσπαθώντας να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του αντιπάλου. Κύριοι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών των Κρητικών ήταν ο Πελέ στο χώρο του κέντρου, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις επεχείρησε σουτ είτε από στημένα είτε όντας ελεύθερος στον άξονα, αλλά και ο Μπαντιμπάγκα, ο οποίος δημιουργούσε αρκετά ρήγματα από τη δεξιά πτέρυγα.

Η σημαντικότερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 21ο λεπτό. Εκτελέστηκε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και, έπειτα από αναταραχή, βρέθηκε στα πόδια του Μανιά. Ο Έλληνας επιθετικός σούταρε από τα αριστερά αλλά ο Αθανασίου φώναξε «παρών» απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Από κει και πέρα, ο Εργοτέλης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Στο 24ο λεπτό ο Πίτσος, σε μία από τις πολλές προωθήσεις του από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα αλλά ο Ρομάνο στάθηκε άτυχος καθώς η κεφαλιά του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Εργοτέλη και για δεύτερη φορά στο πρώτο μέρος καθώς στο 31ο λεπτό και πάλι από μπαλιά του Πίτσου από τα αριστερά, ο Μπαντιμπαγκά πραγματοποίησε το πλασέ στον άξονα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε αρχικά στο δεξί δοκάρι του Διούδη και στη συνέχεια άουτ.

Στο 45ο λεπτό οι Κρητικοί βρέθηκαν και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Χαλκιαδάκης, έπειτα από όμορφη συνεργασία με τον Πελέ, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το πλασέ υπό πίεση που πραγματοποίησε εξουδετερώθηκε από τον Διούδη και αυτή ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Από την κόλαση στον παράδεισο ... και ξανά πίσω

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Από το πρώτο λεπτό ο Εργοτέλης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε προκειμένου να καταφέρει να σκοράρει.

Η ομάδα του Πετράκη το κατάφερε στο 62ο λεπτό. Ο Πίτσος, ο οποίος και στο πρώτο μέρος είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπαντιμπαγκά έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ο Πελέ ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής και με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει για την ομάδα του Μιλίνκοβιτς, ο οποίος μερικά λεπτά αργότερα πέρασε στον αγώνα τους Τάτο και Σταυρόπουλο προκειμένου να διεκδικούσε ό,τι καλύτερο μπορούσε από το ματς και έτσι κι έγινε.

Ο Ανδρέας Τάτος, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (69') πήρε την μπάλα από τον άξονα και έξω από την περιοχή επεχείρησε το σουτ πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 72ο λεπτό ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Νταμαρλής ακούμπησε με το κεφάλι την μπάλα όσο χρειαζόταν και ισοφάρισε για την ομάδα του ουσιαστικά μέσα σε τρία λεπτά.

Η απόλυτη ανατροπή ήρθε στο 80ο λεπτό. Ο Ουντότζι εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι αλλά στο ριμπάουντ ο Τάτος, ως από μηχανής θεός, πλάσαρε και σκόραρε για τον Άρη σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Άρης ήταν πολύ κοντά στο να πετύχει την ανατροπή της χρονιάς αλλά ο Εργοτέλης αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 90ο λεπτό όταν ο Τζανακάκης σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Διούδη.

Η ισοφάριση ήρθε στο 94ο λεπτό. Ο Μπαντιμπαγκά μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ ισοφάρισε για την ομάδα του ο0λοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτό το παιχνίδι - διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Γ. Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Κοζορώνης (79' Μπουχαλάκης), Χαλκιαδάκης, Ρομάνο (76' Βερπακόφσκις), Πελέ, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος (78' Αναστασάκος).

Άρης (Ζ. Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Νταμαρλής (88' Πουλίδο), Οικονομόπουλος (68' Τάτος), Κύργιας, Αγγελούδης (68' Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Τσουμάνης, Μανιάς, Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.

Πηγή: www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου