Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σπουδαίο «διπλό» του Άρη στο Βραχάτι με 3-1


Την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ πέτυχε ο Άρης και μάλιστα στο Βραχάτι επί του Παμβοχαϊκού με 3-1 σετ σε ένα από τα ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Άρη με τον Σπύρο Φίνο στον πάγκο του που βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.


Αντίθετα, ο Παμβοχαϊκός γνώρισε την 7η ήττα του σε 9 αγώνες και έμεινε στην προετελευταία θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς και βλέπει τη συνέχεια να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. 

Το σερβίς των «κίτρινων» ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στο ματς. Ο Άρης πίεσε πολύ την υποδοχή των γηπεδούχων, που αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα. Με εξαίρεση το δεύτερο σετ, το οποίο και κατέκτησε, ο Παμβοχαϊκός υπέφερε πολύ στην υποδοχή και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, παρότι ο Καζάζης δοκίμασε όσα σχήματα μπορούσε.

Ο Άρης προσπέρασε με 8-9 στο 1ο σετ και ξέφυγε με 3 πόντους (12-15), χάρη σε επίθεση του Αρμενάκη. Χάρη στο καλό του σερβίς, καθώς και το μπλοκ, πήρε διαφορά ασφαλείας (14-20) και επικράτησε εύκολα με 20-25. Το πρόβλημα στην υποδοχή του Παμβοχαϊκού, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, στο 2ο σετ, καθώς οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν σε σερβίς και επίθεση. Με τους Κανέλλο, Μάρκο και Τζουστινιάνο να δίνουν αρκετές λύσεις και τον Άρη να κάνει λάθη, ο Παμβοχαϊκός ξέφυγε με 16-10 και τελείωσε το σετ με 25-18. 

Στο 2ο σετ έκανε την είσοδο του ο Ντόκιτς, ο οποίος τελείωσε ορισμένες επιθέσεις, όμως, έδειξε πως δεν είναι απόλυτα έτοιμος και ο Καζάζης επανέφερε τον Ασπιώτη, όταν ο Άρης ξέφυγε με 11-16 στο 3ο σετ, με άσο του Αρμενάκη. Στο 14-20, οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους, φτάνοντας στο 18-20, όμως, δυο λάθη του Κουζούνη, έφεραν το 18-22. Ο Άρης πήρε ξανά σημαντικό πλεονέκτημα και έφτασε στο 1-2 με 19-25. 

Το 4ο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που με το σερβίς και το μπλοκ "τελείωσε" τον Παμβοχαϊκό. Ο Άρης με άσο του Ντίνα έκανε το 7-11 και με νέο άσο του Χαριτωνίδη έφτασε στο 9-15. Οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν, για να έρθει φυσιολογικά το 17-25, με τον Αρμενάκη να υπογράφει στο τέλος τη σπουδαία νίκη της ομάδας του. 

Όπως προαναφέραμε, το σερβίς (10 άσοι συνολικά) ήταν το βασικό όπλο του Άρη, που ε΄χιε ακόμη σε καλή μέρα τον πασαδόρο του, και τον Αρμενάκη πρώτο βιολί στην επίθεση. Αντίθετα, ο Παμβοχαϊκός με τέτοια υποδοχή δεν είχε τύχη στο ματς. Προβλημάτισε ξανά και πλέον, ο δρόμος του γίνεται ακόμη δυσκολότερος. 

Διαιτητές: Βουδούρης, Κουτσούλας

Τα σετ: 1-3 (20-25, 25-18, 19-25, 17-25)

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Στέλιος Καζαζης): Καραγιάννης 9π (5/6 επ., 3 μπλόκ, 1 άσσος), Κράουζε 4 (4/6 επ.), Τζουστινίανο 10 (7/20 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 79% υπ.), Κανέλλος 10 (8/10 επ., 2 μπλοκ) , Κουζόυνης 2 (2/6 επ., 67% υπ.), Ασπιώτης 13 (12/22 επ., 1 ασσος) / Ζήσης (λ, 64%υπ - 41% άριστες), Δρογκάρης, Μαρκου 8 (6/13 επ., 2 ασσοι, 76% υπ.), Π.Παπαδόπουλος 1 (1/1 επ.), Ντόκιτς 4 (4/14επ.)

ΑΡΗΣ (Σπύρος Φίνος): Κυριακίδης 16π (13/29 επ., 2 ασσοι, 1 μπλοκ, 73% υπ.), Ντίνας 4 (2/4 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου 14 (13/17 επ., 1 μπλοκ, 62% υπ), Χαριτωνίδης 5 (2/2 επ., 1 ασσος, 2 μπλοκ), Χατζηπαραδείσης 11 (4/6 επ., 2 ασσοι, 5 μπλοκ), Αρμενάκης 18 (16/35επ., 2 άσσοι) / Γκαρας (λ, 90% υπ - 67% άριστες), Γάτσης 1 (1 ασσος), Τσομπάνογλου, Ναζίρης,
«Δύσκολη θέση»

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Στέλιος Καζάζης δήλωσε:

«Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε καθαρά και να αποκτήσουμε ασφάλεια για τη συνέχεια, αλλά δυστυχώς μείναμε στη ανασφάλεια. Με τέτοια υποδοχή και ποσοστό 27% τέλεια, δεν μπορείς να έχεις τύχη. Ο Άρης πίεσε πολύ στο σερβίς και μας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Μοιραία ήταν δύσκολο να παίξουμε καλά. Θα πρέπει να αλλάξουμε κι άλλα πράγματα στη συνέχεια, να αποκτήσουμε διαφορετική νοοτροπία, να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ και να βγούμε από δύσκολη θέση. Ο Ντόκιτς θα μας δώσει λύσεις στη συνέχεια, είναι καλός παίκτης, αλλά μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά είχε κάνει μιάμιση προπόνηση. Μαζί με τον Ασπιώτη θα κάνουν ένα καλό δίδυμο στη θέση του διαγώνιου. Μετά από 20 μέρες στην ομάδα, βγαίνω μπροστά και παίρνω την ευθύνη, όμως, το ζήτημα είναι ομαδικό και πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι για να βρει ο Παμβοχαϊκός τον δρόμο του». 

Ο Γιάννης Μάρκου του Παμβοχαϊκού είπε:

«Μετά από μια τέτοια ήττα, δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να καταλάβουμε σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε. Παραμένουμε στις τελευταίες θέσεις και πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά τα δύο ματς που ακολουθούν και να κάνουμε δύο καθαρές νίκες και να ξεκολλήσουμε. Δεν τα παρατάμε, έχουμε δύσκολο έργο, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»

«Παίκτες νικητές»

Ο προπονητής του Άρης Σπύρος Φίνος δήλωσε:

«Έχω παίκτες νικητές. Η χαρά του κάθε προπονητή είναι να δίνουν το 100% οι αθλητές του και αυτό έκαναν για άλλη μια αγωνιστική τα παιδιά μου».

Ο διαγώνιος του Άρη Απόστολος Αρμενάκης είπε:

«Είναι πολύ σημαντική η νίκη μας. Δείξαμε ότι το θέλαμε παραπάνω. Με εξαίρεση το 2ο σετ, είχαμε σταθερά καλή απόδοση στο σερβίς, πιέσαμε την υποδοχή του αντιπάλου, ενώ πήγαμε αρκετά καλά σε μπλοκ και αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να έρθει η εύκολη επικράτηση. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και παίζουμε πάντα για τη νίκη. Νομίζω ότι αδικήσαμε λίγο τους εαυτούς μας με τα προηγούμενα αποτελέσματα. Ωστόσο, αντιδράσαμε και ελπίζω και εύχομαι να βρούμε το δρόμο προς τα ψηλά».

πηγή: www.volleyleague.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου