Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα ο Άρης έκανε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του! (full match)


Σαν σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 1979 ο Άρης παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο πετύχαινε μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου συντρίβοντας με 0-3 την Περούτζια του Πάολο Ρόσι, την επί 35 αγώνες αήττητη στην έδρα της στο καμπιονάτο, προκαλώντας την έκπληξη και τον θαυμασμό σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Οι Κούης (6'), Σεμερτζίδης (19') και Ζήνδρος (64') με τα γκολ που σημείωσαν χάρισαν στους «κίτρινους» τη θριαμβευτική πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης απέναντι στην ομάδα που είχε στο δυναμικό της τον περίφημο  Πάολο Ρόσι. Αυτή ήταν η συνέχεια μιας πορείας που άρχισε με τον αποκλεισμό της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπενφίκα.



Τα αρχικά προγνωστικά έλεγαν πως ο Άρης δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFΑ.

Ο «θεός του πολέμου» όμως μετά το 1-1 στη Θεσσαλονίκη έκανε πάρτι στο «Ρενάτο Κούρι» και το όνομα του ακούστηκε και γράφτηκε σε όλη την Ευρώπη. Η ομάδα του Πέπε Σασία ανάγκασε την ιταλική ομάδα να υποκλιθεί, με τον Τύπο της χώρας να αναφέρει πως ο Άρης δίδαξε ποδόσφαιρο! Μία νίκη που έμεινε ανεξίτηλη με το πέρασμα του χρόνου.


Διαιτητής: Χριστόφ (Τσεχοσλοβακία)

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88' Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.
ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75' Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82' Αλεξίου), Όλε, Βάγγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου