Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Ο Άρης χρειάζεται μεγάλο επενδυτή, 6,9 εκατομμύρια το χρέος του Α.Σ.»


Toν κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι (7/11, 12:00) στις εγκαταστάσεις του Αλεξανδρείου Μελάθρου. 

Ο Θωμάς Γιώτας αναφέρθηκε στα υπέρογκα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοικήσεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του για έλευση ενός ισχυρού επενδυτή που θα βγάλει την ΠΑΕ και το Α.Σ. από το τέλμα.


Ο Θωμάς Γιώτας είπε αρχικά:

«Ο Άρης είναι ένας τεράστιος σύλλογος αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική. Το προεδρείο του Α.Σ. ανέλαβε στις 2 Οκτωβρίου ως διοικούσα επιτροπή γιατί κανένας άλλος δεν ήθελε να αναλάβει Τα χρέη είναι δυσβάσταχτα καθώς αγγίζουν τα 6.900.000 ευρώ. Το τμήμα βόλεϊ πήρε αδειοδότηση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και είναι πολύ ευχάριστο που τελικά το κατορθώσαμε αυτό».

Για τους αθλητές του Άρη:

«Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνουν σημαντικοί αθλητές στο δυναμικό  μας αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο. Παρόλα αυτά έχουμε την τιμή, αθλητές όπως ο Δημήτρης Γράβαλος και η Ευαγγελία Γαλένη, να τιμούν τα χρώματα του Αρη στον στίβο».

Για τη δημιουργία παγοδρομίου είπε:

«Προχωρήσαμε σε αγορά οικοπέδου για τη δημιουργία παγοδρομίου και η εγκατάσταση του θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα. Γίνονται προσπάθειες να γεφυρωθεί η διαφορά με την ΠΑΕ. Η σημερινή διοίκηση του κυρίου Ηλιάδη καταβάλει πρσπάθειες. Έχει δώσει 60.000 ευρώ έως σήμερα, από τα οποία μετρητά είναι μόλις τα 18.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή το χρέος είναι μη βιώσιμο και άπαντες οφείλουν να το καταλάβουν αυτό. Στόχος της διοίκησης του Α.Σ. είναι να προσεγγίσουμε έσοδα. Στο Δ.Σ. πήραμε απόφαση για την πεζοδρόμηση της Μάρκου Ματθαίου και Αλκμήνης. Σε καμία περίπτωση, η εξαγγελία για τη δημιουργία παγοδρομίου δεν ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Για το αν θα γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στον Α.Σ.:

«Έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός ο οποίος σας πληροφορώ ότι έχει πάρει παράταση και θα διαρκέσει μέχρι τις 15/11 για τις εταιρίες οι οποίες επιθυμούν να διεξάγουν τον έλεγχο. Ο κόσμος του Αρη πρέπει να μάθει γιατί αυτός ο σύλλογος είναι στην εντατική».

Για τη σχέση του με τη διοίκηση Ηλιάδη και την ΚΜΑ:

«Δε με ενδιαφέρει να έρθω σε ρήξη με τη διοίκηση Ηλιάδη. Αυτό που θέλω είναι να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής. Η διοίκηση Ηλιάδη καταβάλλει προσπάθειες, αλλά ο Άρης χρειάζεται έναν μεγάλο επενδυτή και εμείς θα κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι μεγαλομέτοχος ο Α.Σ. Άρης, ούτε η Κοινωνία Μελών Άρη. Εμείς έχουμε από 30,11%. Στις 5 Ιουλίου αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο Α.Σ. Άρης ήταν σύμφωνος. Η απόφαση του πρακτικού μάς ήρθε στις 16 Σεπτεμβρίου και έλεγε ότι μέχρι τις 4 Νοέμβρη θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Και πριν από αυτήν την ημερομηνία, δόθηκε παράταση από την ΠΑΕ. Εμείς δεν έχουμε τα χρήματα για να αγοράσουμε μετοχές, όμως, την υιοθετήσαμε. Λένε πολλοί ότι θέλω να διαλύσω τη ΚΜΑ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι μέλος της ΚΜΑ και τη στηρίζω απόλυτα. Απαράδεκτο αυτό που έγινε με τα γραφεία του Α.Σ., όπου πλέον οι συνελεύσεις γίνονται σ` έναν πολύ μικρό χώρο και υπάρχει πολύ μεγάλος συνωστισμός. Δεν έπρεπε να φύγουν από την Παπαναστασίου».

Για τις σχέσεις του Α.Σ. με την ΚΑΕ: 

«Από το ματς που έγινε και ήταν κερδοφόρο, μείναμε ικανοποιημένοι από την εκκαθάρισή τους».

Για το αν σκοπεύει να κάνει κινήσεις για να αυξηθούν τα μέλη του Α.Σ.:

«Κατά την προσωπική μου άποψη, καλώς κάνουν ορισμένοι και είναι μέλη του Golden Club και της ΚΜΑ, αλλά είναι απαράδεκτο να μην είναι και μέλη του Α.Σ.. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σ΄ ένα club ή σε μια Λέσχη και όχι στη «μάνα» του συλλόγου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε παλιά μέλη και να βρούμε τον αντί-Νάτση. Με πρόταση δική μου που πέρασε παμψηφεί από το συμβούλιο, όλοι όσοι οφείλουν τα προηγούμενα χρόνια, μπορούν να δώσουν 5 ευρώ για να ξοφλήσουν τις επόμενες χρονιές και να ξεκινήσει κανονικά η συνδρομή τους για το 2014. Επίσης, μία δεύτερη σκέψη είναι όλοι οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες στα αγωνιστικά τμήματα, θα τους παροτρύνουμε να γίνουν μέλη του Α.Σ.».

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων:

«Έχουν γίνει οι σχετικές επαφές με επιφανείς Αρειανούς, όπως τους κ.κ. Ιωαννίδη, Ζορπίδη, Τσαρούχα, Παπαγεωργίου, Χαριτωνίδη. Μας έχουν προταθεί και κάποιοι άνθρωποι από την ΚΜΑ και πιστεύω ότι εντός των ημερών θα γίνει η συγκέντρωση και θα τρέξουμε με γρήγορους ρυθμούς, για να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Να δει και να μάθει η κάθε οικογένεια ότι η ιστορία μας είναι τεράστια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου