Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ηabemus Super 3


Παρά τις καθησυχαστικές και υπεραισιόδοξες προβλέψεις της διοίκησης Δημήτρη Ηλιάδη και της ΚΜΑ αυτοί είναι που έχουν πλέον την κύρια ευθύνη σε μία ενδεχόμενη "στραβή". Και αυτοί κρίνονται.

Υπάρχει όμως και ένας ζωντανός θεσμός-φορέας, όχι του επίσημου Άρη, που δεν τον "αγγίζει" και δεν τον κριτικάρει κανείς. Και φυσικά οι δημοσιογράφοι του Άρη που δε θέλουν να χάσουν μέρος του "πελατολογίου" τους. Ο φορέας αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ιστορικά και ουσιαστικά με το σύλλογο. Αυτός ο φορέας, που εκφράζεται πάντα από την εκάστοτε ηγεσία του (όπως γίνεται με κάθε φορέα) είχε επικεφαλής κάποιους που έφυγαν κλωτσηδόν πριν 2 χρόνια και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της διάλυσης του οικοδομήματος "Άρης". Αυτός ο φορέας (όπως και η ΚΜΑ) έχει και συνέχεια (δεν ιδρύθηκε το 2012). Είναι ο δυναμικότερος σύνδεσμος φιλάθλων Άρη, ο Σούπερ 3.

Στον Σούπερ 3 δε γουστάρουν την κριτική. "Είσαι μέλος;" ρωτούν. Αν δεν είσαι δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς για το τι κάνει ο σύνδεσμος. Θαρρείς και ο σύνδεσμος είναι ένα κλειστό "μασωνικό" club αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Λες και οι απόψεις του συνδέσμου, όπως εκφράζονται από τα μέσα που διαθέτει δεν επηρεάζουν την ομάδα που όλοι αγαπάμε. Όπως κρίνετε, θα κρίνεστε.

Η νέα ηγεσία του συνδέσμου έχει αποκηρύξει το παρελθόν, τους τραμπουκισμούς, τη βία σε χώρους όπου λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον  του συλλόγου. Όπως είπαν και στην πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή τους, με την έλευση της νέας φουρνιάς των συνδεσμιτών στα "πράγματα" δεν υπήρξε βία, εκφοβισμός ή προσβολές ούτε σε Γ.Σ. ούτε κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε εκλογικής αναμέτρησης. Ας δούμε όμως το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τους: Μήπως αυτό δεν είναι ωμή προσβολή (όχι στα μέλη του δ.σ. του ψευδο-φορέα) αλλά στον άνθρωπο Παναγιώτη Στεφανίδη, Άγγελο Μισιρλή, Βασίλη Φουρλίγκα; Μήπως δεν έγινε κάτι ανάλογο στο παρελθόν (επί Σαουριδοκρατίας) σε πρωτοσέλιδα του Super Aris; Πως θα φαινόταν ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο αν αφορούσε εσάς; Πως θα φαινόταν στα μέλη της οικογενείας σας; Κάτι αναλόγως αισχρό δεν είχε γίνει και στο παρελθόν με άλλα ή τα ίδια θύματα;


Και εδώ προκύπτει ένα ερώτημα. Δε θέλουμε το δ.σ. της ΚΜΑ ή την ίδια την ΚΜΑ; Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι που γελοιοποιούνται βάναυσα είναι αρειανοί. Το λάθος τους είναι ότι πιστεύουν σε ένα μοντέλο που ουσιαστικά έφερε την οικονομική καταστροφή του Άρη και προσπαθούν να το συντηρήσουν. Το λάθος τους είναι που δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να φέρουν το μοντέλο που θέλει πλέον ο αρειανός. Δεν είναι όμως τραμπουκισμός να τους γελοιοποιούν και να τους απαξιώνουν κατ' αυτό τον άθλιο τρόπο; Χθες ο Σούπερ 3 έκανε άλλο ένα μεγάλο σφάλμα, θυμίζοντάς μας άλλες εποχές (πρόσφατες είναι αλήθεια).

Οι συντελεστές της εκπομπής της περασμένης εβδομάδας είπαν ότι "ο σύνδεσμος δε θα ανακατευτεί ξανά στα διοικητικά" - τους ενδιαφέρουν μόνο οι εκδρομές. Καταρχάς, έχουν ήδη ανακατευτεί (μετά την απομάκρυνση Σαουρίδη) με τη θέση που πήραν τον Ιούνιο του 2013 και κανείς δεν μας εγγυάται ότι δε θα το ξανακάνουν (προσωπικά το επιθυμώ κιόλας). Κατά δεύτερον, το πρωτοσέλιδο αλλά και η παρουσία τους στην εκπομπή τους διαψεύδει. Σαφέστατα, όπως και κάθε αρειανό, τους ενδιαφέρουν οι διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα. Αυτό δεν είναι απλά θεμιτό και απαραίτητο αλλά και υγιές. Ποιον οπαδό στον πλανήτη γη δεν τον ενδιαφέρει από ποιον και πως διοικείται η ομάδα του;

Και εδώ προκύπτει κι άλλο ερώτημα. Και πως να εκφραστούν; Με σοβαρότητα. Έχουν επιχειρήματα αυτό είναι το μόνο βέβαιο και μεγάλο όπλο του καθενός. Σεβόμενοι μάλιστα το καταστατικό του (ψευδο)φορέα, που οι ίδιοι νομιμοποίησαν συμμετέχοντας και στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, μπορούν να πετύχουν περισσότερα. Η ΚΜΑ μπορεί να αυτοδιαλυθεί. Eίναι πολύ εύκολο και κανένας Στεφανίδης κανένας Φουρλίγκας δεν μπορεί να το αποτρέψει. Αρκεί να τηρηθούν όσα λέγονται στο καταστατικό κι αρκεί να κάνουν χρήση του (πάρτε μία ιδέα ΕΔΩ).

Δεν είμαι συνήγορος ούτε της ΚΜΑ ούτε των μελών του δ.σ. που, μέσω αυτού του blog με την ελάχιστη δύναμη για το μέγεθος της ομάδας, δέχτηκαν σφοδρή κριτική. Άλλωστε, είμαι κι εγώ μέσα (στους πολλούς είναι αλήθεια) που ζητούν εδώ και καιρό την κατάργηση της ΚΜΑ. Χαίρομαι μάλιστα που η πρόταση που είχα κάνει στο παρελθόν, τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της να γίνονται μέλη στον μοναδικό αυθεντικό ερασιτεχνικό φορέα του Άρη (τον Α.Σ.), βρίσκει ευήκοα ώτα.

Δε θα πω όμως ποτέ ότι δικαιώθηκα επειδή ο Σούπερ 3 εξέφρασε την ίδια άποψη (με άκρως προσβλητικό τρόπο) που έχω εκφράσει στο παρελθόν διότι απλούστατα ο Σούπερ 3 δεν έχει το αλάθητο του Πάπα, όπως πιστεύουν πολλοί. Όλους, από τον πιο απλό οπαδό ως τον πρόεδρο του Άρη θα μας κρίνει η ιστορία, αναλόγως των ευθυνών του καθενός.

2 σχόλια: